Dobro veče
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Re: Dobro veče
I kod nas će tako, al 2019. reko Vučko.
Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
Ovih dana se grejem na klimu u kancelariji (dok ne donesem pecku), i primetim da posle nekih 2,5h rada iz spoljasnje jedinice krene da se dimi, mada dim mi vise lici na "sprej" (kao voda kada se prska) a ne na dim u smislu da je nesto zapaljeno.
Zna neko sta ovo moze biti? Neki kondenz isparava ili nesto ne stima?
Inace, normalno mi greje klima..mada kad skontam ovaj "dim" ja je uagsim na nekih pola sata, malo da iskulira, pa je opet upalim
Inace, normalno mi greje klima..mada kad skontam ovaj "dim" ja je uagsim na nekih pola sata, malo da iskulira, pa je opet upalim

Defrost? Svetli neka diodica na unutrašnjoj?
TT
TT
Osim one diode da je upaljena i pokazivaca temperature, ne svetli nista, klima je ona jeftinija TCL (nista fensi...)
Aj vec kad ovde da piskaram, da priupitam, treba zadnje plocice da menjam, koje da uzmem?
1. Rodhaus (spanija) - 2500din
2. Mejle (nemacka) - 2100din
3. Neke italijanske - 1800din
1. Rodhaus (spanija) - 2500din
2. Mejle (nemacka) - 2100din
3. Neke italijanske - 1800din
Najverovatnije je defrost u pitanju, nemoj je gasiti dok to radi.
Pogledaj spoljnu jedinicu, zabeli se od leda isparivač, pa to treba istopiti. Napolju je danima vlažnost oko 100% i temp. oko nule, idealni uslovi za česte defroste.
Pločice samo ATE
Pogledaj spoljnu jedinicu, zabeli se od leda isparivač, pa to treba istopiti. Napolju je danima vlažnost oko 100% i temp. oko nule, idealni uslovi za česte defroste.
Pločice samo ATE

Aha ok, znaci da ne obracam paznju na to.
Do kod minusa klima greje?...jutros je bilo poprilicno (mozda -3) i dalje je grejala?
Sent from my LG-H440n using Tapatalk
Do kod minusa klima greje?...jutros je bilo poprilicno (mozda -3) i dalje je grejala?
Moja ne greje ni na +3 
Nove neke, 300eurastične

Nove neke, 300eurastične
1:49:22
Preporuka da se odslusa ceo intrevju... nije mnogo filozofirao, vecina je u ovom fazonu.
http://youtu.be/c_9Db6bj_nE?t=6563
Preporuka da se odslusa ceo intrevju... nije mnogo filozofirao, vecina je u ovom fazonu.

http://youtu.be/c_9Db6bj_nE?t=6563
Normalan rad, tako treba i tako radi svaka pri ovim radnim uslovima.Mares napisao:Ovih dana se grejem na klimu u kancelariji (dok ne donesem pecku), i primetim da posle nekih 2,5h rada iz spoljasnje jedinice krene da se dimi, mada dim mi vise lici na "sprej" (kao voda kada se prska) a ne na dim u smislu da je nesto zapaljeno.
Nemoj da gasis, losa navika i moze samo stetu da napravi a koristi nema.
Kiima ima automatiku, ti kao korisnik nista ne treba da radis, i tada najbolje funkcionise.
Do -25C ako je novija, recimo Gree i skoro svi japanci vec duze vreme tako deklarisu a i slaze se sa praksom.Mares napisao:Aha ok, znaci da ne obracam paznju na to.
U novim reklamama Samsung tvrdi da su i oni uspeli da naprave, njih nisam imao prilike da testiram a znam da raniji modeli nisu mogli u jaci minus pa su vec na -10C bile na limitu sposobnosti.
Oni bi trebalo da su dobri, jel?
Po cenama su jači od vaillanta koji je sasvim ok, ovo što sam gledao, toplotne pumpe...
Sent from my D5503 using Tapatalk
Po cenama su jači od vaillanta koji je sasvim ok, ovo što sam gledao, toplotne pumpe...
Sent from my D5503 using Tapatalk
Vaillant je samo nalepnica, nije proizvodjac. Ono sto sam vdieo njhovo je ispod proseka.
Gree je poznata velika kineska firma, medju prve 3. Sa vrlo dobrom reputacijom u SAD dok je u nasim krajevima manje poznato ime.
Nedavno sam imao prilike uzivo da se bolje upoznam sa ovogodisnjom ponudom. Navode jasno da radi na -25C, cak sam snimio i fotografiju tog modela pocetkom decembra izlozenog na KGH kongresu u Bgd.
Gree je poznata velika kineska firma, medju prve 3. Sa vrlo dobrom reputacijom u SAD dok je u nasim krajevima manje poznato ime.
Nedavno sam imao prilike uzivo da se bolje upoznam sa ovogodisnjom ponudom. Navode jasno da radi na -25C, cak sam snimio i fotografiju tog modela pocetkom decembra izlozenog na KGH kongresu u Bgd.