Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)

Post od Xepoj87 »

Mnogo ljudi nema ni svest o tome. Edukacija nam je katastrofalna, bukvalno moras sam da se edukujes o fundamentalnim stvarima koje bi trebale biti opste znanje.

Sent from my SM-G935F
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Više je problem svesti nego edukacije. Mnogi znaju ali ignorišu. Takvima vrede jedino opomene i kazne od strane policije. Vežu sebe da ne plate kaznu. a decu ne vezuju. I ako im spomeneš, uvek će naći izgovor.
Posetite www.garaza.rs !
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

To je sve problem edukacije, kojoj treba vremena da se masovno rasiri i prihvati.
Danas se vec proziva neko ko seda pijan u kola ili ne veze pojas, a pre 10,15 godina je bilo obrnuto.
Sto vise ljudi prihvata kulturu i osudjuje nekulturu, to ce se vise siriti.
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

Član uže rodbine nikad nije vezivao decu i prilikom sudara beba mu se katapultira iz nosiljke i zabode ispod suvozačke kasete. Naravno nastavio je po starom i njemu i sličnim glavama edukacija ne pomaže. Danas je načuo o kakvim se kaznama priča i komentariše ženi "jbt moraćemo da ih vezujemo".

Kakva edukacija,kakvi bakrači.

t
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

I sve to u okolini gde nema edukacije i kulture. Nisu drugi postali kulturni tako sto su se sami opredelili svi da budu kulturni, vec kada se nalazis u kulturnoj sredini, velika je verovatnoca da ces i sam postati kulturan vremenom. Uvek i svugde ima odredjen procenat onih koji ostaju zatucani, ali je to 20%, umesto nasih 80%.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Bio mi drug pre mesec dana i izludeo me svojim ponašanjem. Vozimo se kolima i lik neće se veže. U suštini me zabole patka, nek razbije glavu ako dodje do sudara, ali upozorenje za nevezan pojas pišti non stop i njemu ladno ne smeta i vozi se tako. Mene taj zvuk ubija u pojam, al on kulira i vozi se tako.

Još par dana pre toga u Srbiji popio kaznu za pojas, žalio se panduru da ne ugrožava nikoga sem sebe nevezanim pojasem i da ne bi trebalo da plati kaznu
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:

Post od dunx81 »

Ma slažem se ja,decu od samog starta treba edukovati još u vrtićima,preneti u školu iako bi to trebalo da ide iz kuće i da im roditelji usade te stvari ali kad ni to ne ide, treba klepiti.

t
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

passenger napisao: Još par dana pre toga u Srbiji popio kaznu za pojas, žalio se panduru da ne ugrožava nikoga sem sebe nevezanim pojasem i da ne bi trebalo da plati kaznu
Onda nek ide sam da se privatno leči i da ide na privatno bolovanje. Ali to nije moguće nego pada svima na grbaču.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

dunx81 napisao:Član uže rodbine nikad nije vezivao decu i prilikom sudara beba mu se katapultira iz nosiljke i zabode ispod suvozačke kasete. Naravno nastavio je po starom i njemu i sličnim glavama edukacija ne pomaže. Danas je načuo o kakvim se kaznama priča i komentariše ženi "jbt moraćemo da ih vezujemo".

Kakva edukacija,kakvi bakrači.

t
I ja znam za sličan slučaj. Srećom deca nisu teže povređena, a lako je moglo biti drugačije. Neke slučajeve bi tretirao i kao nebrigu o detetu što fakat i jeste.

Tapatalk @ Desire 626
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:

Post od dunx81 »

Ma samo jedno jutro da staneš ispred vrtića na pola sata i sve ti jasno.

t
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Svako jutro bacim pogled, ali ne volim da se svađam sa ljudima. Razmišljam o nekoj akciji da skrenemo pažnju roditeljima, ali mora se dobro osmisliti i uraditi na više lokacija.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

dunx81 napisao:Ma slažem se ja,decu od samog starta treba edukovati još u vrtićima,preneti u školu iako bi to trebalo da ide iz kuće i da im roditelji usade te stvari ali kad ni to ne ide, treba klepiti.

t
Slažem se. Edukaciju treba početi u najranijem detinjstvu i to nije neka velika mudost.
Vrtić u koji idu moja deca obilazi policiju, pijacu i dom zdravlja.
Ne vidim prepreku da počnu decu da obučavaju još kao male.
U školama umesto veronauke i građanskog vaspitanja uvesti opšti predmet koji će se baviti svim onim stvarima koje ih čekaju u daljem životu pa i saobraćajem.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Naravno, svi treba da se uključe, ali opet polazi sve iz kuće. Džabe u školi pričali deci kad im sutra mama i tata kažu "ne moraš da se vežeš, idemo samo do škole".
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Boza29
Reactions:
Pridružio se: 30 Okt 2016, 22:10
Garaža: Coming soon..

Post od Boza29 »

:plusone:
Meni je prosto neverovatno koliko ljudi vidim da nisu vezali pojas.Ja razumem i zurbu i sve ali to "idem do vrtica,posla itd" nije nikakvo opravdanje.
Kako ocekivati da ce neko da veze dete ako sam vozi bez pojasa.Kada stojim negde i prosto gledam auta kako prolaze pa da ne preteram vidim bar 30-40% vozaca da voze bez pojasa.Dal je to moje samo iskustvo ili se bas zadese nevezani tu de ja budem to ne znam,ali znam da tim putevima mogu da se postizu opasne brzine kada nije guzva.
Sve je u edukaciji i ljudi sami treba da budu svesni.Jedan od najbrutalnijih nacina koje sam video je ono pokazivanje slika nesrece.Ne znam dal je to bila neka kampanja sta vec dal ovde dal inostranstvo uglavnom na tv je bilo nesto fazon:Ovi ljudi nisu vezali pojas i onda neke prilicno uznemirujuce slike.Ja sam se odsekao.
Mozda bi to malo diglo svest.A opet ko zna mentalitet je to :)
Dusa kida se,kida se na cestice
Kada cujem zvuk X6-ice :D
Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Post od havijer »

U Kragujevcu je 10-20% nevezano, baš sam obratio pažnju pre neki dan.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Odgovori