NEpostovanje propisa i greske koje pravimo u saobracaju
Re: NEpostovanje propisa i greske koje pravimo u saobracaju
Jbg, setio se nečega
- TDI
- Banned
- Pridružio se: 12 Dec 2014, 00:52
- Garaža: VW Passat B5.5 Variant
Na takve stvari ne reagujem tako. Nego opet pomislim: ,,Ko zna cega se covek setio i sta ga je zadesilo,, . Nije iskljuceno da je to uradio iz gluposti ili neznanja. Ali ne treba seci kao macem u misljenju o njegovom postupku. Mene je pre neki dan neki lik za malo udario, a on je prosao na crveno. Prvo sto sam pogledao je da nisam ja slucajno prosao na crveno. Ali ne, greska je bila njegova.methane.master napisao:Malo pre pavijan polukružno okreće Mareu karavan na sred Terazijiskog tunela.
Ono sto ja nikako ne mogu da shvatim je sledece. Svi smo zivi ljudi, gresimo u svemu, pa i u saobracaju. I svi glume neke bezgresne vozace i drze drugima ,,Oce nas,,. I za greske u saobracaju osudjuju druge kao da oni nikad gresku nisu napravili. Grese i najveci profesionalci, a ne mi amateri. A amater je za moj pojam svako kome voznja kamiona, autobusa ili nekog veceg vozila nije posao ili mu nije bila posao.
Pogresis, pogresis...sta sada? Desava se PONEKAD. Podigni ruku, izvini se ili sa 4 migavca. Ali trudis se da ih ne pravis. Nije ni resenje da kazes da svako ziv gresi, pa da se time pravdas za ceste greske.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Može svako da pogreši. Ali polukružno u tunelu nije nešto što slučajno radiš. Za to treba da imaš dijagnozu.
- Rakhil
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
- Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross
Kako ja nikad nisam radio polukruzno u tunelu, a svakakve greske sam pravio? Aj najbolje da svima sve tolerisemo jer "ko zna koja ih je muka naterala" - taj sto radi polukruzno tu je za trajno oduzimanje dozvole, a ne za razumevanje
Ma koji kurac, setio se necega, debilcina ortodoksna, bole me stojko sto se on setio necega, da okrece u tunelu, jos u centru grada.
Prodjes pravo, pa se okrenes u ulici, izgubices minut.
Prodjes pravo, pa se okrenes u ulici, izgubices minut.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Nema tolerancije, takav prekršaj mora da bude kažnjen, to nije slučajno nego namerno učinjeno.
- TDI
- Banned
Da je tezak prekrsaj, jeste. Oko toga nema diskusije. Nikad ne reci nikad, ali trenutno ne moze da mi padne na pamet situacija zbog koje bi ja tako postupio. Sto kazete, produzio bi do prvog mesta gde mogu regularno da se okrenem. A iz razloga sto ne dozvoljavam sebi da se ponasam kao da je put moje privatno vlasnistvo i svesno ugrozavam druge ucesnike u saobracaju. A sa druge strane ne spadam u ljude koji na prvu loptu osudjuju neciji postupak i ako deluje kao ovaj o kome diskutujemo. Uvek polazim od toga da ta osoba mozda ima dobar razlog sto je to uradila, pa cak i da se radi o totalno nebuloznom potezu kao sto je ovaj.
Ma nemoj, a sta ako neko od 30 osoba koju je taj mentol blokirao isto tako negde zuri? Znam ja da je relativizacija nas nacionalni sport al kad je neko debil red je da mu se na to ukaze.
Redovno se desava da neko kod Ruske ulice hoce da napravi polukruzno i tom prilikom izblokira celu jednu traku i njih 20 mu svira al mentol i dalje ne odustaje i hoce da skrene. Za tako nesto nije kazna nego samar.
Redovno se desava da neko kod Ruske ulice hoce da napravi polukruzno i tom prilikom izblokira celu jednu traku i njih 20 mu svira al mentol i dalje ne odustaje i hoce da skrene. Za tako nesto nije kazna nego samar.
TDI kad napise post kao da popa nekog slusam 

- TDI
- Banned
Ni jednog momenta nisam rekao da je taj potez ispravan. Samo sam misljenja da bi za isti trebalo da postoji dobro opravdanje. Na kraj pameti mi je da je to uradjeno iz ciste bahatosti. A sto opet nije iskljuceno.ftj napisao:Ma nemoj, a sta ako neko od 30 osoba koju je taj mentol blokirao isto tako negde zuri? Znam ja da je relativizacija nas nacionalni sport al kad je neko debil red je da mu se na to ukaze.
Koja stoka i debil trebas da budes da namerno iz ciste bahatosti i nepostovanja drugih ucesnika u saobracaju? Mi Srbi inace vazimo za veoma nekulturne i netolerantne vozace. Sto se u praksi svakodnevno da videti.
Stefane,

- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Bane,stvarno ne bih da te napadam,ali ako se taj pavijan nečeg setio,na primer da je ostavio upaljen šporet u Drlupi ili Rušnju,gde živi,to mu ne daje pravo da ugrozi živote drugih učesnika u saobraćaju.Ne mogu to da razumem,to nema opravdanja.Na kraju,boli me tuki,neka mi izgori kuća,ali neću da neko pogine zbog mene ili da nekog plaćam na kilo celi život.
No gard feelings.
No gard feelings.

- TDI
- Banned
Nema sta da me napadas. Ne dozivljavam ja to tako ni sa tvoje stvane, ni od strane ovih ljudi koji su pre rekli svoje misljenje koje se ne slaze sa mojim.
Meni se desilo da sam se za vreme voznje setio da sam nesto zaboravio, ali sam uvek isao do prvog mesta gde mogu da se okrenem bezbedno. Upravo to sto kazes, sta koga boli ku..c sto sam ja nesto zaboravio? To je moj problem. Drugi ljudi nisu duzni da trpe moje ugrozavanje saobracaja. Srecom, to zaboravljanje mi se ne desava cesto, jer imam naviku da odvojim jos 5 minuta svog vremena i sve proverim pre nego sto podjem.
Ali sto se tice drugih, tu sam vec puno tolerantniji, nego prema sebi.
Ne branim ja ovog bilmeza sto je to uradio. Ali da sam ja nailazio iz sprotnog smera, stao bi u pustio ga da se okrene. Neka ide budala. To mi se na zrenjaninskom putu desilo i postupio sam isto.
U saobracaju se oslanjam samo na svoje znanje iz istog, oci i usi. Na propise nikako. Odkud ja znam da taj neko zna propise, da li me vidi, ne vidi, da li ce mu pasti na pamet neka nebulozna ideja kao ova...? A moje je da ga vidim i da ga izbegnem.
Mada netolerantnost u saobracaju kod nas Srba zbog sveukupne situacije i stanja stvari ne treba da cudi. A saobracaj je jedno od idealnih polja da se to ispolji.
Svi koji se odgovorili na moj post mi se obracate kao da sam ja napisao da podrzavam taj potez, a ne vidim da sam igde rekao da je to ispravno.
Posle ovog se nadam da je jasno sta sam hteo da kazem. Ako nekome i dalje nije, izgubio sam svaku volju da objasnjavam.
Meni se desilo da sam se za vreme voznje setio da sam nesto zaboravio, ali sam uvek isao do prvog mesta gde mogu da se okrenem bezbedno. Upravo to sto kazes, sta koga boli ku..c sto sam ja nesto zaboravio? To je moj problem. Drugi ljudi nisu duzni da trpe moje ugrozavanje saobracaja. Srecom, to zaboravljanje mi se ne desava cesto, jer imam naviku da odvojim jos 5 minuta svog vremena i sve proverim pre nego sto podjem.
Ali sto se tice drugih, tu sam vec puno tolerantniji, nego prema sebi.
Ne branim ja ovog bilmeza sto je to uradio. Ali da sam ja nailazio iz sprotnog smera, stao bi u pustio ga da se okrene. Neka ide budala. To mi se na zrenjaninskom putu desilo i postupio sam isto.
U saobracaju se oslanjam samo na svoje znanje iz istog, oci i usi. Na propise nikako. Odkud ja znam da taj neko zna propise, da li me vidi, ne vidi, da li ce mu pasti na pamet neka nebulozna ideja kao ova...? A moje je da ga vidim i da ga izbegnem.
Mada netolerantnost u saobracaju kod nas Srba zbog sveukupne situacije i stanja stvari ne treba da cudi. A saobracaj je jedno od idealnih polja da se to ispolji.
Svi koji se odgovorili na moj post mi se obracate kao da sam ja napisao da podrzavam taj potez, a ne vidim da sam igde rekao da je to ispravno.
Posle ovog se nadam da je jasno sta sam hteo da kazem. Ako nekome i dalje nije, izgubio sam svaku volju da objasnjavam.
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Jasno,Bane.
Ni ja se ne bi zakucao u nekog ko se okreće na duploj punoj.Naravno da bih zakočio i pustio ga da obavi svoju radnju.
Ni ja se ne bi zakucao u nekog ko se okreće na duploj punoj.Naravno da bih zakočio i pustio ga da obavi svoju radnju.
Tako je drugar okrenuo auto na krov kada je pokusavao da izbegne CLS-a koji je od jednom napravio pokukruzno u Pozeskoj na banovom brdu.
Sent from my Sony
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Sasvim je realno da se čovek refleksno upropasti, izleti sa puta ili pokupi neku banderu pored izbegavajući budalu. Zapravo bi najbolje bilo zakucati se u njega (sa stanovišta nadoknade materijalne štete).