Domaće auto emisije
Re: Domaće auto emisije
Obojica ex Petrolheada su retko iritantni, doduše na totalno različite načine. Ovaj Zoki je teži za slušanje jer mu je i glas i nastup iritantan, nevezano za samu priču, čak i da priča dobru priču opet ne bi bio slušljiv. Svi ti youtuberi pokušavaju da odglume te zapadne i recenzije i njihove nastupe, nekako su mi kao da neko u srpsku seriju ubaci onaj veštački smeh iz američkih sitkoma. SAT je ipak, što se tiče profesionalnosti, daleko iznad te YT produkcije i zato mi nikako ne ide u glavu kako funkcioniše ovaj Zoki u celoj toj priči. Onaj sa Polovnih automobila jeste skroz ok lik, najviše ima "novinarsko" ponašanje (u pozitivnom smislu, rečnik, dikcija, itd.). Šebalj ide na tu kartu zajebancije, ali on to i ume, a I sa znanjem je svakako daleko iznad nivoa ovih youtubera. U suštini domaći klasici i iDook su jedino što bi se moglo i na TV-u emitovati.
Имам једно потпитање...
Milos iz polovnih je cist voditelj/novinar koliko ja znam...mogu da ga slusam i gledam uvek,ima covek boju glasa,pricu,ponasanje,sve...dok Zoki i taj njegov glas,razvlacenje,rastezanje,kiseli nasilni osmeh...uzas.
Ovi ostali su dobar deo po mom misljenju i pogledu "sad cu ja da pocnem da snimam,da zaradim pare od jutjuba" i slicno...a tu su i ljudi tipa Borka,majstori i slicno...Mada mi Borko ne deluje da mu trebaju bas pare od jutjuba.
Vise mi deluje da mu je to za vinjete i gorivo do Svice i nazad,eventualno dzeparac za ekskurziju...
Mada..para na paru ide,uvek bilo i bice...tesko se tu sirotinja probija u tim jutjub vodama.
A sto se SAT-a tice...dok je matori pokojni Mirko bio ziv voleo sam da gledam..i majstor Rileta...ovo sad sa Mladenom ne mogu.
Malo vise sam oldskul tako da ne mogu da pratim Mladena i hajtek cuda muda novonastala.
Ovi ostali su dobar deo po mom misljenju i pogledu "sad cu ja da pocnem da snimam,da zaradim pare od jutjuba" i slicno...a tu su i ljudi tipa Borka,majstori i slicno...Mada mi Borko ne deluje da mu trebaju bas pare od jutjuba.
Vise mi deluje da mu je to za vinjete i gorivo do Svice i nazad,eventualno dzeparac za ekskurziju...

Mada..para na paru ide,uvek bilo i bice...tesko se tu sirotinja probija u tim jutjub vodama.
A sto se SAT-a tice...dok je matori pokojni Mirko bio ziv voleo sam da gledam..i majstor Rileta...ovo sad sa Mladenom ne mogu.
Malo vise sam oldskul tako da ne mogu da pratim Mladena i hajtek cuda muda novonastala.
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Apsolutno nije lako stati ispred kamere i snimiti bilo šta, pa i reklamu od minut, gde dobiješ i scenario. A kamoli voditi YouTube kanal.
Ja sam imao i šta da snimam i ko da to snimi na produkcijski visokom nivou. Ali sebe nikad nisam video u toj ulozi, a ne znam ni koga bi drugog, osim da platim nekog ko to radi profesionalno.
Ono što je gledaocima manje poznato je da su ta snimanja često brzinska. Nema se tu vremena ceo dan kao kad se snima film, pa ponavljaj scenu 10 puta. Nego uključi kameru i pucaj. Onda tu mi svašta primetimo, razne greške se dešavaju. I to je sastavni deo posla kad su YouTube kanali u pitanju.
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Ja sam imao i šta da snimam i ko da to snimi na produkcijski visokom nivou. Ali sebe nikad nisam video u toj ulozi, a ne znam ni koga bi drugog, osim da platim nekog ko to radi profesionalno.
Ono što je gledaocima manje poznato je da su ta snimanja često brzinska. Nema se tu vremena ceo dan kao kad se snima film, pa ponavljaj scenu 10 puta. Nego uključi kameru i pucaj. Onda tu mi svašta primetimo, razne greške se dešavaju. I to je sastavni deo posla kad su YouTube kanali u pitanju.
Sent from my 2201116SG using Tapatalk
Posetite www.garaza.rs !
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Domaće auto emisije
Problem je što bi taj posao i trebali da rade novinari, dakle školovani ljudi kojima je to profesija i takva snimanja se rade sa detaljnom pripremom (često i sa napisanim scenarijem) i onda gledaoci dobiju punu i kvalitetnu informaciju. Ili, to mogu da rade i harizmatični ljudi koji će od svega toga napraviti zabavu za gledaoce u kojoj auto najčešće bude u drugom planu (kao što su (Clarkson & Company, donekle i Šebalj). Sve između je teška improvizacija amatera koja nije dugog veka. Zato nas i toliko iritiraju.
Što se tiče SAT-a, mislim da je mladi Alvirović nastavio fino očevim stopama pa je još sve to podigao i na viši nivo. I što je zanimljivo, ne gube ni daha ni ideja. Naravno, nisu ni oni savršeni ali trenutno im (zajedno sa Maksimovićem i “Polovnim automobilima) nema ravnih na ovim prostorima.
Što se tiče SAT-a, mislim da je mladi Alvirović nastavio fino očevim stopama pa je još sve to podigao i na viši nivo. I što je zanimljivo, ne gube ni daha ni ideja. Naravno, nisu ni oni savršeni ali trenutno im (zajedno sa Maksimovićem i “Polovnim automobilima) nema ravnih na ovim prostorima.
SAT nisam ni spomenuo niti ga ima smisla pominjati u ovoj prici jer je emisija daleko ozbiljnija prica pa je glupo da ide u istu recenicu sa jutjuberima pogotovo ovim sto se juce ispilili pa prodaju pamet.
SAT je kultna emisija, ozbiljna produkcija i novinarstvo, pratim od malih nogu jos dok se Mirko pojaviljvao u jutarnjem programu tamo kraj 80ih recimo, na par minuta i jos tad delio neke makete automobila i sl. pa posle na svim kanalima gde se pojavljivao, jedno vreme je malo smorio ali opet sam dosta pratio, posle kad je preuzeo Mladen u pocetku mi je bio malo iritantan ali sam ga skontao i sad mi je ok. Oni su jedan ozbiljan brend sa velikim kredibilitetom i sto je najbitnije bore se za mnoge stvari u ovoj zemlji koje se ticu saobracaja i zakona, smatram da nije bilo njih vrv mnogi zakoni bi stupali na snagu kad je bilo predvidjeno bez obzira sto su bili idiotski i nepromisljeni.
Onog na polivniautomobili ne gledam uopste, bas nikad nisam pogledao nista, ali on jeste novinar i takodje se ne moze svrstati u kos sa klincima vlogerima sto se tice same price e sad sta prica i cime se bavi emisija nisam upoznat ali me nikad nije privuklo nista da pogledam.
Jura je neka prica za sebe, nekad zanimljiv, nekad smor, odavno ga nisam pratio.
SAT je kultna emisija, ozbiljna produkcija i novinarstvo, pratim od malih nogu jos dok se Mirko pojaviljvao u jutarnjem programu tamo kraj 80ih recimo, na par minuta i jos tad delio neke makete automobila i sl. pa posle na svim kanalima gde se pojavljivao, jedno vreme je malo smorio ali opet sam dosta pratio, posle kad je preuzeo Mladen u pocetku mi je bio malo iritantan ali sam ga skontao i sad mi je ok. Oni su jedan ozbiljan brend sa velikim kredibilitetom i sto je najbitnije bore se za mnoge stvari u ovoj zemlji koje se ticu saobracaja i zakona, smatram da nije bilo njih vrv mnogi zakoni bi stupali na snagu kad je bilo predvidjeno bez obzira sto su bili idiotski i nepromisljeni.
Onog na polivniautomobili ne gledam uopste, bas nikad nisam pogledao nista, ali on jeste novinar i takodje se ne moze svrstati u kos sa klincima vlogerima sto se tice same price e sad sta prica i cime se bavi emisija nisam upoznat ali me nikad nije privuklo nista da pogledam.
Jura je neka prica za sebe, nekad zanimljiv, nekad smor, odavno ga nisam pratio.
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Toliko kulturan da i opsuje tu i tamo.OMP napisao: 17 Dec 2023, 09:15 .
Auto analiza mi nesto ne iskace odavno po YT jel radi on to jos, nisam ga doduse ni ranije pratio mozda par klipova, on mi deluje ok kulturno ali mi ipak nesto smeta da ga gledam i slusam a i previse je komercijalan

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Nijedan od pomenutih meni nije iritantan, svako ima svoj stil govora, dikcije, stava...i to poštujem.
Meni je važno šta kažu a ne kako kažu, i da je to što iznose tačno i pouzdano a ne neko nagadjanje ili rekla kazala čuli u prolazu.
A opet, za ovaku malecnu zemlju i samo postojanje ovakvih programa/prezentacija je ogroman uspeh pogotovu uz ovako male resurse koje imaju /uglavnom/ kao pojedinci.
PA serijal je ništa drugo do uopštena reklama, bez gotovo ikakvog korisnog sadržaja o nekom konkretnom modelu sa uobičajenim (i često ponavljanim) floskulama pa ispadne da je za svaki model na testu isti utisak.
I svi motori su nekvarljivi i dugovečni bez izuzetka, to može samo u takvim reklamama...tj oglasu gde se neki konkretan automobil nudi na prodaju kao najčešći kraj u scenariju klipa.
Konkurencija je dobro da postoji, biće za koju godinu kod svih već bolje i podignuto na viši nivo.
Meni je važno šta kažu a ne kako kažu, i da je to što iznose tačno i pouzdano a ne neko nagadjanje ili rekla kazala čuli u prolazu.
A opet, za ovaku malecnu zemlju i samo postojanje ovakvih programa/prezentacija je ogroman uspeh pogotovu uz ovako male resurse koje imaju /uglavnom/ kao pojedinci.
PA serijal je ništa drugo do uopštena reklama, bez gotovo ikakvog korisnog sadržaja o nekom konkretnom modelu sa uobičajenim (i često ponavljanim) floskulama pa ispadne da je za svaki model na testu isti utisak.
I svi motori su nekvarljivi i dugovečni bez izuzetka, to može samo u takvim reklamama...tj oglasu gde se neki konkretan automobil nudi na prodaju kao najčešći kraj u scenariju klipa.
Konkurencija je dobro da postoji, biće za koju godinu kod svih već bolje i podignuto na viši nivo.
Da, to što Polovni automobili rade je maltene apsolutno marketinški sadržaj i njihov novinar i ne mora toliko da bude u auto priči. Ali evo, izašao mi je sponzorisan klip Petrolhead kanala za Q8 (ili SQ8 ILI RSQ8, nisam ga ni gledao, pa ne znam) i najava je u fazonu "gle kako je skup auto, a ja driftujem njim". To je nivo za više razrede osnovne škole za decu koja će se oduševljavati. Danas opet gledam SAT, predstavlja se F11 2.0d, to neko veštačko oduševljenje, kako ide kako izgleda, itd. Onaj Autoanaliza mi se isto (subjektivno) ne sviđa kako prezentuje. Testosteeron sam pogledao par puta i, iako se vidi da nije na tom nekom nivou poznavanja i ljubavi prema autima spram nekih konkurenata, dečko barem normalno priča. 

Имам једно потпитање...
A u osnovi nepismen.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
to nisam cuo u onih par klipova sto sam pogledao
Iskreno, nisam ni jednom pogledao ceo snimak/recenziju, a nisam nešto mnogo puta ni te delove gledao, ali meni je delovao mnogo pismenije od Autoanalize npr.
Имам једно потпитање...
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Snimak iz avgusta meseca, izgleda da i njemu polako ponestaje materijala.
Sent from my SM-S901B using Tapatalk
Sent from my SM-S901B using Tapatalk
Može uvek kao Dino, da menja ulje na 5k km 

Izbaca nedjeljom redovne klipove, ovo je nesti iz arhive cini mi se. A i svaki video mu je stariji pogotovo prvi.
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
Sent from my SM-S908B using Tapatalk