Navijački kutak - fudbal, košarka...
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Re: Navijački kutak - fudbal, košarka...
Ja nemam problem da na pitanje odgovorim odogovorom, a ne pitanjem. Omaž se iskazuje onome koga poštuješ, a ti si to izgleda povezao da to mora da bude pokojnik, ali grešiš.
To sa pokjnikom se zove "pijetet".
To sa pokjnikom se zove "pijetet".
Lepo je sto nemas problem i bas dobro sto si to napisao, ako ne primeti neko - da zna za ubuduce.
Odavanje poste se ne radi zivim ljudima. Da je hteo drugacije da kaze, iskoristio bi drugu rec, a ne bas tu.
Odavanje poste se ne radi zivim ljudima. Da je hteo drugacije da kaze, iskoristio bi drugu rec, a ne bas tu.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
- starac vujadin
Da je iskoristio drugu reč, verovatno ne bi valjalo kako je dignuo obrvu ili tako nešto...
Greši on što uopšte toliko spominje Zvezdu, pa i kada hoće da kaže nešto ok, to se ne razume. Sam je dosta kriv za to.
Greši on što uopšte toliko spominje Zvezdu, pa i kada hoće da kaže nešto ok, to se ne razume. Sam je dosta kriv za to.
Slazem se.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Homage (/ˈhɒmɨdʒ/ or /ˈɒmɨdʒ/) is a show or demonstration of respect or dedication to someone or something, sometimes by simple declaration but often by some more oblique reference, artistic or poetic.
It was originally a declaration of fealty in the feudal system (see Homage (medieval))—swearing that one was the man (French: homme) of the feudal lord.[1] The concept then became used figuratively for an acknowledgement of quality or superiority. For example, a man might give homage to a lady, so honouring her beauty and other graces. In German scholarship, followers of a great scholar developed the custom of honouring their mentor by producing papers for a festschrift dedicated to him.[2]
The concept now often appears in the arts where one author shows respect to a topic by calling it a homage, such as Homage to Catalonia. Alternatively, creative artists may show respect to a veteran of the field or to an admired practitioner by alluding to their work.[3] In rock music this can take the form of a tribute album or of a sample.[4] As of 2010, the digital techniques used to generate many forms of media make it easy to borrow from other works and this remediation may be used in homage to them
http://en.wikipedia.org/wiki/Homage
Primeri:
"I give homage to Scotland.And if this is your army...... why does it go?" (ovo ste sigurno čuli)
"The film , based on a song by the local musician Émile Benoit , pays homage to its land , sea and harsh lives of the local fishermen."
Ako vas čovek već eksplicitno nije vezao za mrtve, ne vidim razlog da se sami svrstavate među iste.
It was originally a declaration of fealty in the feudal system (see Homage (medieval))—swearing that one was the man (French: homme) of the feudal lord.[1] The concept then became used figuratively for an acknowledgement of quality or superiority. For example, a man might give homage to a lady, so honouring her beauty and other graces. In German scholarship, followers of a great scholar developed the custom of honouring their mentor by producing papers for a festschrift dedicated to him.[2]
The concept now often appears in the arts where one author shows respect to a topic by calling it a homage, such as Homage to Catalonia. Alternatively, creative artists may show respect to a veteran of the field or to an admired practitioner by alluding to their work.[3] In rock music this can take the form of a tribute album or of a sample.[4] As of 2010, the digital techniques used to generate many forms of media make it easy to borrow from other works and this remediation may be used in homage to them
http://en.wikipedia.org/wiki/Homage
Primeri:
"I give homage to Scotland.And if this is your army...... why does it go?" (ovo ste sigurno čuli)
"The film , based on a song by the local musician Émile Benoit , pays homage to its land , sea and harsh lives of the local fishermen."
Ako vas čovek već eksplicitno nije vezao za mrtve, ne vidim razlog da se sami svrstavate među iste.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Gde su vama titule u fudbalu?Woodoo napisao:Dakle, na najbitnijoj utakmici sezone u tom trenutku ne možete da napunite arenu a podsmevaš se što je na revijalnoj utakmici Zvezde došlo 7.000 ljudi.
Gde vam je publika na fudbalu? Je l treba posle svakog kola da stavljamo brojke?
A sto se tice basketa, glupo je bilo sta porediti izmedju Partizana i tog vaseg malog prigradskog kluba!
Ti su gori od Duleta Vujoševića. 
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
starac vujadin napisao:Znači, mislite da je Obradović u svojoj prvoj sezoni u Fenerbahčeu (a to nije isto kao kada ste legenda kod Grka), sa dva Hrvata, Slovencem, Bjelicom, turcima pustio Partizanu tako što je sam ubacio 11/18 trojke, a i Bogdanoviću je namerno izašla trojka, itd...to je paranoja. Sudije su nas drkale sve vreme na sitno.
Najvažnija utakmica sezone ne mora da korenspondira sa posećenošću. I vi ste finale kupa, koji je tada vama bila najvažnija utakmica sezone stavili u Železnik, a mogli ste u Arenu...pa ništa.
Ne mogu da verujem sa koliko mrznje komsinicini navijaci prate nase utakmice i kako svaku nasu pobedu omalovazavaju Toliku ostrascenost nisam odavno video, da su cak i mediji poludeli. Pre neki dan smo imali slucaj sa mladim kadetima u fudbalu gde cak nisu nasli za shodno da isprave gresku, a nocas je osvanuo takao ogavan tekst na portalu sportske.net o Zeljku Obradovicu da nemam reci
Stvarno mislim da Dule i kad misli dobro o Zvezdi da bi trebalo da cuti, jer sve se pogresno protumaci. I kad bi rekao "Ovo je prava Crvena Zvezda" oni bi vikali "Nije mi smo FMP "
- Gaginh0
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
- Garaža: Nemam garažu :(
http://sport.blic.rs/Kosarka/Evropska-k ... o-o-Zvezdi
"Mnogi ne razumeju šta znači reč omaž. Rekao sam to u kontekstu da je Zvezda igrala dobro, ravnopravno kao i Partizan u Evroligi i da jedan srpski klub zaslužuje plasman u top 16. Ništa loše nisam mislio i kad kažem nešto lepo oni tumače drugačije, više neću ništa lepo da pričam, da me ne tumače drugačije", istakao je Vujošević.
"Mnogi ne razumeju šta znači reč omaž. Rekao sam to u kontekstu da je Zvezda igrala dobro, ravnopravno kao i Partizan u Evroligi i da jedan srpski klub zaslužuje plasman u top 16. Ništa loše nisam mislio i kad kažem nešto lepo oni tumače drugačije, više neću ništa lepo da pričam, da me ne tumače drugačije", istakao je Vujošević.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Bogami, lepo vas ukakilo... 
Lavrinovicu spomenik da podignete
Sad samo od vas zavisi...
Lavrinovicu spomenik da podignete
Sad samo od vas zavisi...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Spasi nas Lavrinovic
.
Sad sve zavisi od nas, a mozda i od Zeljka, jer ako pobedi Nanter u Parizu nama je i to dosta
Sad sve zavisi od nas, a mozda i od Zeljka, jer ako pobedi Nanter u Parizu nama je i to dosta
Pa recimo, poslednja cetvrtina, rezultat u egalu, Partizan pravi seriju 10-0, fener ne daje kos skoro 5 minuta a Zeljko koji je poznat kao veoma temperamentan trener ne samo da ne trazi time out vec veoma mirno sve posmatra pored aut linije.starac vujadin napisao:Na osnovu kojih elemenata u njihovoj igri si primetio da je utakmica puštena?
- starac vujadin
Dve stvari.Woodoo napisao:Pa recimo, poslednja cetvrtina, rezultat u egalu, Partizan pravi seriju 10-0, fener ne daje kos skoro 5 minuta a Zeljko koji je poznat kao veoma temperamentan trener ne samo da ne trazi time out vec veoma mirno sve posmatra pored aut linije.starac vujadin napisao:Na osnovu kojih elemenata u njihovoj igri si primetio da je utakmica puštena?
Prva - u poslednjoj četvtini uglavnom čuvaš TO za kraj.
Drugo, bitnije. Obradović je tu uradio pametnu stvar koju rade veliki treneri, ali i bodovni saldo mu je to omogućio da to radi na ovoj utakmici i isplatiće mu se kad je najbitnije - na kraju sezone. Jeste napravio Partizan seriju, ali nije Fener napravio nijednu bitnu taktičku grešku tokom tog dela igre. Igrali su doslednu odbranu, primili tešku trojku Bogdanovića s 9 metara i iz polukontre Kinzija. Udvajali su u pritiskali, ali su grešili u napadu, ništa taktički nisu radili pogrešno ni u napadu jedino je falilo koncentracije, a grešio je i Partizan i igralo se vrlo jako i muški. Ne mora uvek na seriju da se odgovori s TO, mada se to radi najčešće. Jednostavno čekao je tim da mu proigra, a ne da diže frku, a pri tom ništa posebno igrači ne greše. Time je hteo da ukaže poverenje timu koji je inače bio poznat kao skup zvezda bez hemije, a i malo da ih snimi pojedinačno kad je frka. Da je igrao final four sekao bi igru naravno i drao se, ali ovde je hteo da vidi da li igrači mogu sami da proigraju.
Pa njemu bi onda skoro svaki tim mogao da kaže da ga Obradović pušta kada iz ničega pušta klinca Sipahija ove sezone da često igra glavnu rolu u bitnim trenucima, a pre toga momka nigde nije bilo.
Jedino me interesuje kako će srediti Bogdanovića (Hrvata) koji je nadobudan i sebičan, ali mu ide, pa ne može mnogo da mu se pridikuje. Protiv Partizana je odigrao jako loše i moguće je da će i to biti dobro za celu ekipu u budućnosti.
Igrali su mu najbolji igrači u tom trenutku.