Felne - kupovina i razne informacije
Re: Felne - kupovina i razne informacije
mislim da astra ima dimenzije 205 60 16 ili nešto slično ( normalne dimenzije su za 16 205 55 16 ). A ne bi smeo da imaš nikakvih problem, nije to neka razlika ko kod mog brata koji ide od 15 na 18 cola 

maniaxxx napisao:mislim da astra ima dimenzije 205 60 16

ili 205 50 16, znam da ima neku čudnu dimenziju uglavnom, ko svi opeli u zadnje vreme
- somi-car
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:50
- Garaža: Skoda Superb, Opel Combo
/60 R16 je isto kao /65 R15 tako da tu ne bi bilo problema. Mislim da je problem sirina 205 jer bi tu vec kacilo rubove i koseve...
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
205/50 R16 ili 195/60 R15 je dimenzija za Astru G. Takodje za zimske 185/65 R15.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Kad na Fabiji 205 ne kači nigde neće ni na Astri.somi-car napisao:/60 R16 je isto kao /65 R15 tako da tu ne bi bilo problema. Mislim da je problem sirina 205 jer bi tu vec kacilo rubove i koseve...

- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Danas sam uzeo nov set alu felni. Tražim već neko vreme set koji bi mi bio letnji, a ove alu koje imam bih arčio na zimu. Strpljen, spašen - što bi rekli naši stari
danas mi natrčale ove felne:

Kupljene za nestvarno malo novca, ali trebaće malo da se sređuju(kao što i vidite).
Ova sa druge slike je baš zakačena, jel to može da se izravna pa da se prefarba tako da se ne vidi trag?

Kupljene za nestvarno malo novca, ali trebaće malo da se sređuju(kao što i vidite).
Ova sa druge slike je baš zakačena, jel to može da se izravna pa da se prefarba tako da se ne vidi trag?
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Ovo je bas muski korisceno. Nisu krive?
Sent from my Galaxy Y using Tapatalk
Sent from my Galaxy Y using Tapatalk
- Vladapetr
Lik garantuje da su prave, a ja nisam imao gde to večeras da proverim.
Od blica izgledaju malo gore nego što u stvari jesu, većina ovih sitnih tragova nisu ogrebotine nego prljavština.
Sutra sabajle krećem u potragu za majstorom koji će ovo fino da sredi, već sam našao neke telefone
Od blica izgledaju malo gore nego što u stvari jesu, većina ovih sitnih tragova nisu ogrebotine nego prljavština.
Sutra sabajle krećem u potragu za majstorom koji će ovo fino da sredi, već sam našao neke telefone

Kuzmanovic napisao:Ovo je bas muski korisceno.

There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
- Vladapetr
Danas sam prvo otišao do Adama da provere na balanserki - felne su ok, ona što je oštećena je i malo kriva, ali vrlo malo i to sa unutrašnje strane.
Onda sam otišao do Radovana u Banovce, ozračio me za sve pare
Ćale je inače specifičan lik, ne prati te baš pažljivo nego forsira neku svoju priču. Rekao mi je da bi gitovao ova oštećenja, ja ga pitam koliko je to trajno rešenje jer sam dobio info da je varenje bolja solucija. Ne bih da mi sve to što je krpljeno otpadne nakon manjeg udarca ili nagnečenja... E onda me je ubio pola sata sa pričom "ti bi da ti napravim neuništive točkove, zašto ti hoćeš da udaraš svoje felne, itd..." I nema trika da mu objasniš da to ni ne tražim, nego hoću da znam koliko bi se taj gitovani deo u eksploataciji ponašao drugačije od "negitovanog" ostatka felne. Do tada je bilo da se većina ogrebotina može samo zafarbati, da ne mora sve da se radi - a onda je promenio ploču, mora sve da se radi i to u kompletu(šmirgla, peskarenje, priprema...) i za to traži 120 eura plus za ispravljanje te malo krive felne. Bilo bi gotovo u četvrtak.
Na nekoliko auto-foruma hvale Gorana sa Karaburme da felne radi vrlo dobro i pedantno, odem na net i nađem broj, okrenem čoveka i dogovorim. Za 90-100 eura će ih srediti maksimalno(varenje oštećenog dela, ispravljanje, farbanje...), biće spremne za montažu u ponedeljak.
Pokupim felne i vratim ih u gepek, pravac Karaburma. Vidim da ćaletu nije pravo, al jbg: sam mi je rekao da je situacija "ili-ili" pa da odlučim. Ili koje sam izabrao mu se očigledno nije svidelo
Pošto sam kod njega pre neki mesec ispravljao felnu i odradio je em brzo em jeftino, a za ovo se nismo baš našli - moja preporuka je pola-pola. Iliti: kako ti se zalomi
Iskustva sa Goranom i slike felni posle sređivanja stavljam u ponedeljak, čim ih montiram
Onda sam otišao do Radovana u Banovce, ozračio me za sve pare

Na nekoliko auto-foruma hvale Gorana sa Karaburme da felne radi vrlo dobro i pedantno, odem na net i nađem broj, okrenem čoveka i dogovorim. Za 90-100 eura će ih srediti maksimalno(varenje oštećenog dela, ispravljanje, farbanje...), biće spremne za montažu u ponedeljak.
Pokupim felne i vratim ih u gepek, pravac Karaburma. Vidim da ćaletu nije pravo, al jbg: sam mi je rekao da je situacija "ili-ili" pa da odlučim. Ili koje sam izabrao mu se očigledno nije svidelo

Pošto sam kod njega pre neki mesec ispravljao felnu i odradio je em brzo em jeftino, a za ovo se nismo baš našli - moja preporuka je pola-pola. Iliti: kako ti se zalomi

Iskustva sa Goranom i slike felni posle sređivanja stavljam u ponedeljak, čim ih montiram

- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
Radovan je em skup, em mi lakirer nikakav.
Kad peskari uopste ne izlakira unutrasnji deo felne gde naleze guma, a i onaj unutrasnji spoljnji. A 120e nije uopste malo para, a to bi trebalo da se odradi.
Gitovanje mora svakako, ali zna se sta se gituje, ne ovako velika povrsina. Ovde bi moralo da se navari, izbrusi, pa onda kit tek tek da se izravna.
Ne znam kakva je situacija ove godine, ali prosle godine sto je radio drugaru, to ne vredi ni 70ak evrica. A da ne pricam kako je lak los i tanak, da cim je pipne kamencic on se okrni.
Kad peskari uopste ne izlakira unutrasnji deo felne gde naleze guma, a i onaj unutrasnji spoljnji. A 120e nije uopste malo para, a to bi trebalo da se odradi.
Gitovanje mora svakako, ali zna se sta se gituje, ne ovako velika povrsina. Ovde bi moralo da se navari, izbrusi, pa onda kit tek tek da se izravna.
Ne znam kakva je situacija ove godine, ali prosle godine sto je radio drugaru, to ne vredi ni 70ak evrica. A da ne pricam kako je lak los i tanak, da cim je pipne kamencic on se okrni.
- Vladapetr
Čitao sam tvoje postove da mu farbarski deo i nije jača strana, još na nekom forumu sam sinoć našao slična iskustva. On mi je bio prvi izbor jer bi mi uradio i ispravljanje i farbanje(dosta njih radi samo jedno od toga, ni kod Gorana do skora nije moglo da se radi ispravljanje), plus što sam računao da je jeftiniji od ostalih. Ovom cenom i ovim pristupom me bukvalno oterao drugome.
Goran koliko sam razumeo ne radi klasično farbanje nego neku plastifikaciju, jbm li ga... Znaću u ponedeljak
Goran koliko sam razumeo ne radi klasično farbanje nego neku plastifikaciju, jbm li ga... Znaću u ponedeljak

- Vladapetr
U međuvremenu se ispostavi da ovo nisu felne za Forda nego Opelove
idu na Astru H.
Razlika u rasponu rupa je minimalna, centralna je nešto veća na Opelu, ET je 37(umesto 52,5) tako da se uz malo improvizacije ove mogu voziti na Fordu. U prvi mah sam tu ideju odlučno odbacio, ali sam malopre otišao da preuzmem felne... i zaljubio se
Kako ih je čovek odradio, alal mu vera.
Čitao sam po forumima da je picajzla i da baš vodi računa o detaljima, ali ovo je prevazišlo i moja najsmelija nadanja.
Dao mi je da probam da pogodim koja je ona što je bila oštećena, i nema šanse.
Dakle, za Gorana sa Karaburme sve preporuke, ako neko misli da radi felne neka ne okleva - lik je em pouzdan em nije skup.
Evo slike kako sada felne izgledaju:

Sad sam u rebusu, mislim da ću ipak prvo pokušati da ih prodam - ali se vrlo lako može desiti da pokušam da ih nabudžim na moja kola...

Razlika u rasponu rupa je minimalna, centralna je nešto veća na Opelu, ET je 37(umesto 52,5) tako da se uz malo improvizacije ove mogu voziti na Fordu. U prvi mah sam tu ideju odlučno odbacio, ali sam malopre otišao da preuzmem felne... i zaljubio se

Čitao sam po forumima da je picajzla i da baš vodi računa o detaljima, ali ovo je prevazišlo i moja najsmelija nadanja.
Dao mi je da probam da pogodim koja je ona što je bila oštećena, i nema šanse.
Dakle, za Gorana sa Karaburme sve preporuke, ako neko misli da radi felne neka ne okleva - lik je em pouzdan em nije skup.
Evo slike kako sada felne izgledaju:

Sad sam u rebusu, mislim da ću ipak prvo pokušati da ih prodam - ali se vrlo lako može desiti da pokušam da ih nabudžim na moja kola...
Nemoj da stavljas neodgovarajuce felne