Kad god se pomene udobnost, setim se priče iz 90ih o nekom liku sa difa koji je krenuo peške odavde do Hilandara. Krenuo je u patikama došao negde dole do Kraljeva, Kragujevca, noge mu se raspale od žuljeva ... Imao je patike, ne znam kakve, za trčanje, sportista je, zna šta valja. Vratio se nazad, odmorio, izlečio noge, obuo vojničke čizme koje je dužio i otišao iz druge bez većih problema.paja napisao:Imam jedne pegasus, ali nisu ni blizu udobne kao Free Run + 3 Shield i slične, koje dobar deo udobnosti zahvaljuju činjenici da nemaju ništa kruto u sebi. Bukvalno su kao čarape sa đonom.
To sam i ja primetio, kada god sam pešačio duže destinacije, razliku između offroad obuće i klasičnih patika, iako na prvi pogled patike deluju udobnije, jednostavno nemaju šta da traže na dužim pešačenjima. Jednom sam ostao bez nokta na nožnom prstu, otpao od sitnih udaraca i nabijanja zbog mekoće đona u patikama. Od tada skoro da nisam ni kupio obične patike, s obzirom da koštaju isto, a često i više, nego neke vrhunske offroad.