Beograd

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Re: Beograd

Post od Geza »

Bjelić: Rekonstrukcija Trga Slavija i Bulevara oslobođenja polovinom 2014.
Blic

Rekonstrukcija Trga Slavija i Bulevara oslobođenja počeće u drugoj polovini 2014. godine, odnosno kada rekonstrukcija Bulevara vojvode Stepe uđe u poslednji kvartal, najavio je gradski menadžer Aleksandar Bijelić.

- Projektna dokumentacija je u završnoj fazi, dok će tenderska procedura koja uključuje rekonstrukciju Trga Slavija i Bulevara oslobođenja biti pokrenuta početkom 2014. godine. Tako će se sredinom naredne godine steći uslovi da se započne rekonstrukcija ove dve značajne gradske saobraćajnice. Prema prvim procenama stručnjaka, rekonstrukcija ne bi trebalo da traje duže od šest meseci, a treba istaći da saobraćaj neće biti prekidan, već usklađivan sa dimanikom radova - ukazao je Bijelić za Beoinfo.

Jedna od velikih raskrsnica koja će, kako je najavio, biti rekonstruisana na potezu od Slavije do Trošarine je i Autokomanda, koja će, takođe, biti rađena u završnoj fazi rekonstrukcije Bulevra vojvode Stepe.

Rekonstrukcija Autokomande će se izvesti u završnoj fazi radova u Bulevaru vojvode Stepe i ujedno pratiti saobraćajna rešenja iz tog bulevara. Predviđeno je da tramvaji takođe idu kroz sredinu kolovoza, dok će ostala rešenja doprineti rasterećenju saobraćaja na toj prometnoj raskrsnici. Posle toga sledi rekonstrukcija Bulevara oslobođenja, jedne od zahtevnijih gradskih saobraćajnica, jer se radi o veoma staroj infrastrukturi – istakao je Bijelić.

On je precizirao da će rekonstrukcijom biti obuhvaćeno proširenje kolovoza kod Veterinarskog fakulteta, gde je sada jedna traka manje. Posle toga sledi rekonstrukcija Slavije, koja predstavlja jedno od najvećih i ujedno najtežih rešenja koja treba da se urade u našem gradu.

- Rekonstrukcija treba da obuhvati velike promene u saobraćajnom, ali i u vizuelnom smislu. Danas na Slaviji ima mnogo ukrštanja, pre svega, pešačkog sa autobuskim, tramvajskim i automobilskim saobraćajem, što pravi ozbiljna zakrčenja u ovom delu grada. Takođe, treba istaći da su sve ulice koje danas prilaze ovom trgu maksimalno saobraćajno iskorišćene – rekao je gradski menadžer.

Aleksandar Bijelić kaže da će saobraćaj funkcionisati dok budu trajali radovi

On je precizirao da će radovi obuhvatiti i pomeranje kontaktne mreže tramvaja i trolejbusa ka obodima skvera, kao i izmeštanje stanica za gradski prevoz, kako bi protočnost saobraćaja u centralnom delu bila veća za automobile.

- Bitno je istaći da će kompletan trg biti umrežen podzemnim pešačkim prolazima, koji će biti osvetljeni, klimatizovani, sa pokretnim stepenicama i liftovima za invalide. Na taj način ćemo omogućiti da se znatno poveća kapacitet saobraćaja na Slaviji, jer više neće biti presecan drumski saobraćaj sa pešačkim prelazima i ujedno će se povećati bezbednost pešaka – najavio je Bijelić.

Kada je reč o vizuelnom delu, novi trg će na sredini krasiti najmodernija fontana u prestonici, dok će spomenik Dimitriju Tucoviću biti izmešten u neposrednu blizinu, na plato ispred Narodne banke Srbije u Nemanjinoj ulici.

On je dodao da je predviđeno da radovi na Slaviji krenu kada rekonstrukcija Bulevara vojvode Stepe uđe u poslednji kvartal.

- Te dve lokacije nisu saobraćajno uslovljene jedna sa drugom, osim tramvajskom vezom koja ih povezuje. Zbog toga će se gledati da tokom rekonstrukcije Slavije tramvaji budu isključeni iz mreže, što je moguće kraće, kako bi se nesmetano odvijao saobraćaj ka Voždovcu i novom naselju Stepa Stepanović. Na ovakav korak smo se usudili jer smo tokom rekonstrukcije Resavske ulice, Bulevara kralja Aleksandra i Ulice doktora Ivana Ribara dokazali da je grad, uz dobro planiranje, kadar da obezbedi funkcionisanje saobraćaja i poštovanje rokova – zaključio je Bijelić.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Hahaha, super, znaci vozicemo onom raspadnutom govnjivom ulicom jos 2 godine. Fakat divno.

A Maksima Gorkog ? Ruzveltova ? Karadjordjeva ? Juzni Bulevar ?
Hoce li do 2034 ?

Sent from my HTC One S using Tapatalk 4
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Pusten je Kruzni put. Novitet je uvucena stanica za bus 50 na uzbrdici.

TT
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Ogi napisao:Hahaha, super, znaci vozicemo onom raspadnutom govnjivom ulicom jos 2 godine. Fakat divno.

A Maksima Gorkog ? Ruzveltova ? Karadjordjeva ? Juzni Bulevar ?
Hoce li do 2034 ?

Sent from my HTC One S using Tapatalk 4
sta fali juznom bulevaru, tek je rekonstruisan O.o

Mislim da je Karadjordjeva zapisana za jesen 2014 / prolece 2015, tako sam nacuo. Tj ne samo Karadjordjeva nego cela Savamala
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Njegov deo nije :)
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Juzni Bulevar je sredjen do Maksima Gorkog. Dalje mi nije bitno, jer ne zalazim dalje od one NIS pumpe i Intese :D
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Konacno da se malo uvede reda na rekama. :D Ovakva rugla na obalama zaklanjaju pogled sa obala na rekama.

Splav "Kolos" odvučen sa Starog sajmišta

Splav "Kolos" danas je, uz asistenciju policije, zajedničkom akcijom Komunalne policije i Javnog vodoprivrednog preduzeća Beogradvode uklonjen iz zaštićene zone Staroga sajmišta.

Slika

- Imali smo malo vremena da reagujemo jer je Sava u porastu. Prostora je bilo samo nekoliko desetina centimetara da bi se splav provukao ispod Brankovog mosta, pa je danas bio poslednji dan za takvu intervenciju. Akcija je uspešno izvedena i "Kolos" je izmešten u Dunavski rukavac - rekao je Miloš Milovanović, direktor "Beogradvoda".

Ovaj splav nalazio se u zaštićenoj zoni Starog sajmišta, gde prema gradskoj Odluci o postavljanju plovnih objekata nije dozvoljeno postavljanje splavova.

Splav težak skoro 700 tona predstavljao je pretnju za Brankov most ako bi se sam nekontrolisano otkačio, dodaju u gradskim službama.
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/406728 ... g-sajmista
Slika
Korisnikov avatar
djiuliju
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
Garaža: Clio II ph2 1.2 16v

Post od djiuliju »

Ako se dobro secam 2004-05 se zvao Skaj bar, bese prava atrakcija za nas studente iz provincije. Jednom sam cak pokusao i da udjem :kezo:
Korisnikov avatar
Piros
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2012, 18:00

Post od Piros »

BAJKER napisao:Konacno da se malo uvede reda na rekama. :D Ovakva rugla na obalama zaklanjaju pogled sa obala na rekama.
Potpuno se slazem, ali druga obala sa onim olupinama je tek katastrofa. Ne znam zasto ne sklanjaju to ruglo :glavomuzid:
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Ja iako sam ovdasnji nikada me nije ni privlacilo da udjem :kezo:
Slika
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Piros napisao:Potpuno se slazem, ali druga obala sa onim olupinama je tek katastrofa. Ne znam zasto ne sklanjaju to ruglo :glavomuzid:
:plusone:

Mene je jedino privlacilo da idem tamo na fudbal, ali sam cuo da su bili jako skupi termini. :pardon:
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Valjda ce doci red i na taj deo, od necega se moralo krenuti. Pojas izmedju Brankovog i starosavskog mosta je zasticen pojas bez plovila jer je tu memorijalni centar staro sajmiste. U palnu je i da se isele svi brodovi sa desne obale Save (Beogradska strana) dakle svi oni slepovi i brodovi koji nicemu ne sluze.
Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Mogli bi da raskrče i kej u blokovima. Ljudi izgradili kuće i stanuju tamo. Uz restorane su potpuno zatvorili izlaz na Savu, nema metar praznog prostora više.

Tapatalk 4
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Slika
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=757053

Sve vise je zgrada u jako losem stanju i samo je pitanje kad ce ovakve stvari da se cesce desavaju.
Losa gradnja i nikakvo odrzavanje dolaze na naplatu.
Odgovori