Evo i u beloj varijanti. Vlasnik je prezadovoljan autom. Fića ima motor 1.4 16v od 95 ks .
Moram da dodam da smo ovaj primerak ispregledali detaljno i veoma me je iznenadio kvalitet završne obrade. Na skali od 1-5, bila bi jaka 4, ali eventualne nedostatke, prosečan korisnik nebi ni primetio.
bio sam juce na test voznji ovog auta na navaku...
utisci - stvarno dosta dobra zavrsna izrada, sve je odlicno uklopljeno, nema zvukova ( mada bi bila sramota da ima posle na autima koji su presli par hiljada km, ali i ne deluje da ce skriputati posle duze upotrebe ).
ima one sada tako trendy klavir zavrsnice, i sa tim se izgleda treba pomiriti.
kabina je jako velika, unutra je nebo bas visoko i imas osecaj velike prostranosti, nazad prostora koliko hoces. za to dobija cistu peticu.
gepek solidan, duplo dno, sa tapaciranom drvenom pregradom, izgleda solidno.
za volanom osecaj kao u pick up-u, ali je bar pregledno. motor je bio ovaj mali dizel, povlacio je sa 4 coveka unutra sasvim korektno za takav auto, buka u okviru proseka.
volan bez feedback-a sa podloge, nije za pohvalu. menjac solidan osim druge brzine, svi u autu smo komentarisali kako je druga brzina najgora, kad ubacis nisi siguran da si bas potrefio, ostale brzine su ok.
stabilnost je sasvim dobra, cak natprosecna. ako se ne varam bio je na fabrickim mislenima, guma je bila iznad klase auta, ali je zato drzao odlicno ( ne drzite me za rec, mislim da je bila 17ica cak, bice muke kad dodju na zamenu, rekose mi da je to fabricka ugradnja, zaista neocekivano )...
eto toliko ukratko. mislim da je 15 hiljada malo previse za ovaj auto ( toliko valjda kosta ovaj sto smo vozili ) ali sa nekim popustom i subvencijom ako bi kostao recimo 13tak hiljada bio bi jako konkurentan..
to stoji, ali i pored pozitivnih komentara vidi se da su stedeli kojekuda...
ali, da me pitas da li bih pre uzeo ovog fijata za 15 hiljada ili mog fokusa ( toliko je placen krajem 2007. ), tesko bih se odlucio...
setih se , gume su bile 225/50 r17 michelin primacy hp...mnogo iznad te klase auta...
Nesto sam citao opis standardne opreme u razlicitim modelima (izvor SAT pa uzimam sa dozom rezerve) i ono sto me iznenadjuje je spisak dodatne opreme i cenovnik iste.
Cak i za najskuplji serijski model doplacuju se stakla na prozorima (zatamnjena, nije navedeno da li obicna ili klima stakla?) za iznos od 100 evra.
Nisam ocekivao da se u 2012. godini doplacuje za stakla.
Opet na slikama ovde u temi vidim da su stakla zatamnjena po pravilu.
Nisam ocekivao ni da se trazi doplata za svetla, da bi bila kompletna a tu mislim na svetla za maglu.
Cak ima i verzija u prodaji bez klima uredjaja i bez audio uredjaja ??
Ako je tacno da postoji ideja da se prodaje u SAD nemam ideju ko bi takav auto bez klime i radija kupio preko bare.
Uopste deluje mi da je standardna oprema dosta siromasna za taj cenovni nivo.
Kao da je vise paznje posveceno sminkanju tj optickom izgledu a manje sustini svakodnevne upotrebljivosti i komfora.
Takav nekako utisak sticem mada ga jos nisam video uzivo.
veliki broj auta te klase se na ponekom trzistu prodaje bez klime, iz nekoliko razloga.
ovaj koji sam vozio ne znam da li je imao klimu, ali mislim da za 15 hiljada mora da je bude...
ponegde se vidi stednja, narocito na izolacionim materijalima po kabini i u motornom prostoru, barem na ovom modelu, ali u voznji sve to ne ostavlja los utisak.
Dobra je ova ilustracija gore. Interesantno da je jedan Mercedes B klase jeftiniji od većine konkurenata. Ja bi se bogami dobrano razmislio, ima tu par modela koji su mi privlačni, al kontam da bi i ja, kao i mnogi verovatno, zažmurio na jedno oko i kupio 500L (ako kupujem tu klasu) baš zato što se pravi kod nas i što je nov model.
Italijanske cene nemaju baš mnogo veze sa našima. To je Fiatovo tradicionalno tržište pa mogu malo i da zacene, a s druge strane ostali malo spuste cene da bi bili što bliži Fiatu.
Kod nas je npr najjeftiniji Countryman oko 20000 eura i nikako nije konkurent 500l.
Merc B 160 ne postoji u našem cenovniku, a najjeftiniji model koji postoji je 23.500e i takođe nije takmac 500l.
najjeftinija Opel Meriva kod nas košta 14.500e, a 500l 13.500 pa je i tu 500l u prednosti. Meriva Elective ne postoji na našem tržištu.
I na kraju Fiat 500l pop star kod nas košta 15.000e tako da su razlike značajne.
Prikazana grafika je dobar pokazatelj ko su konkurenti u klasi, a i to uslovno, ali ne pokazuje prave konkurente 500l. Po meni najozbiljniji konkurenti su mu Ford B-max jer je takođe nov i Meriva.