Akumulatori

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Re: Akumulatori

Post od nikaragva »

Annual general meeting?

Mozda ti je ovo interesantnije. Za start stop auta :)
"The bottom line is the AGMs can be recharged faster than other lead-acid type batteries."

Ili mozda ovo:
"If you're cruising and on the hook most of the time AGM's are the worst batteries as they will only last a season or two if they are not fully charged often. Most of the time on the hook it's difficult to fully charge batteries so you end up using the band between 50% and 85%. If you live in a marina or can fully charge them often they're fine. I went back to flooded batteries."
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

stefanan napisao:Gde ima najjeftinije akumulatori da se kupe ? Caletu crko, a racunam svaki ce trajati makar 3god koliko traje garancija, a to tad ce valjda da dodje do velikih promena u voznom parku :D
Ne znam kakav aku tražiš. Ako hoćeš, vidi ovde šta imaju... http://www.akumulatorivelkopromet.com/v ... et-kontakt
Dobri su sa cenama, a ako ideš u radnju traži Bojana i reci da sam te ja poslao.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Za 2.0hdi, 60-70ah. Drugar uzeo u Rodi neki no name te snage za 5500,3 god garancija. Ali na pika karticu,a za to bi morao njegovog caleta da cimam. Sutra cu redom prodavnice da zovem da vidim za cene,treba do vikenda da kupim
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Zovi tamo, traži Bojana, reci da sam ti ja dao telefon pa vidi ako može neki popust ili na rate.
Posetite www.garaza.rs !
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Ogi napisao:Sta to znaci, da li danas uopste postoje oni koji se odrzavaju ? Sta, kao dosipam dest vodu ? :kuku:
Postoje, najbolji su i probaj da nadjes takav.
Svaki olovno kiselinski se odrzava, stvar je hemije a ne marketinga samo neki su tako napravljeni mehanicki da ne mozes da dolijes vodu koja neminovno mora da se doliva vec (umesto 1/2 litre vode na par godina) dolivas /kupujes novu akubateriju.

Ti sto se kao ne odrzavaju, nemaju cepove, imaju skraceni radni vek, pa ti vidi sam sta je tebi povoljnije kao kupcu.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Jel AGM nema nikakvu bas nikakvu tecnost unutra?

Sad cu ovaj moj da razvalim, da uspem malo vode :)
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ima. Olovni akumulator napunjen tom staklenom vunom ili već čim.
Korisnikov avatar
bozza1979
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:01
Garaža: Škoda Scala 1.0TSI & Hyundai Getz 1.1

Post od bozza1979 »

Juce sam zamenio akumulator na Puntisi...
Fabricki Mareli 50Ah 380A, zamenjen Vartom 54Ah 530A Silver. 40 meseci garancije.

Stajao je auto nekih mesec dana, palio ga cale povremeno.... Ali, cvrc... U nedelju ni da bekne...
Isto je bilo i pre 2 godine, kad sam robijao dozvolu, stajao auto 2 meseca i nije hteo da upali... Upaljen tad na kablove i izdrzao do sad... Verovatno bi i sad pregurao zimu, ali nisam hteo da rizikujem da me izda kad mi najvise bude bude bio potreban... (kad budem vozio zenu u porodiliste :) )

Otisao u najblizu radnju (AP Sport) i zamenio staro za novo :)
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Povremeno paljenje bez vožnje je loše za akumulator jer se više struje izvuče nego što se dopuni. Ako se kola ne voze dugo, akumulator treba periodično dopunjavati punjačem.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Ako se auto duze vreme ne vozi, akumulator se izvadi napolje, zimi, i stavi na punjac, dopuni, i skladisti u relativno toplu prostorji (ne moram u spavacu sobu :))
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Na novijim kolima ne smeš ni tako, da ti se ne dogodi ono što se meni dogodilo sa 206-icom. Ako je akumulator duže van kola, komp može da pobrljavi. Svi problemi koje sam imao bili su zbog skidanja akumulatora, ne zbog dizni kako sam mislio. Pre mesec dana sam dopunjavao akumulator punjačem i to bez skidanja klema. Neki kažu da se to ne sme raditi, ali sam dobio zeleno svetlo od znalca. Opet, ograđujem se jer ne znam da li to važi za sva kola i za sve vrste punjača.
Korisnikov avatar
bozza1979
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:01
Garaža: Škoda Scala 1.0TSI & Hyundai Getz 1.1

Post od bozza1979 »

Sloba napisao:Povremeno paljenje bez vožnje je loše za akumulator jer se više struje izvuče nego što se dopuni. Ako se kola ne voze dugo, akumulator treba periodično dopunjavati punjačem.
znam ja to, al ajde objasni caletu :)
nije planirano da se ne vozi.... ali, eto...
dao mu auto da zavrsi sta treba, da se ne cima, a na kraju nije ni uradio....
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Sloba napisao:Na novijim kolima ne smeš ni tako, da ti se ne dogodi ono što se meni dogodilo sa 206-icom. Ako je akumulator duže van kola, komp može da pobrljavi. Svi problemi koje sam imao bili su zbog skidanja akumulatora, ne zbog dizni kako sam mislio. Pre mesec dana sam dopunjavao akumulator punjačem i to bez skidanja klema. Neki kažu da se to ne sme raditi, ali sam dobio zeleno svetlo od znalca. Opet, ograđujem se jer ne znam da li to važi za sva kola i za sve vrste punjača.
Da li znas zasto je komp pobrljavio? Podatke koje on cuva i koji mu trebaju, se cuvaju i bez struje. Meni je auto najduze cini mi se, bio bez akumulatora 24h. Nista se lose nije desilo. Cak ni radio stanice nije zaboravio, valjda ima neka Li Ion baterija koja cuva stanice. Takodje podesavanja na BC su ostala ...

I zasto ne sme da se puni, dok je aku na autu? Pa kako se puni sa alternatorom? Manje vise je sve isto, sem sto se motor ne vrti. Da li je moguce da su i to uspeli da useru :)
Tacno cu uzeti golf 2 u inat novotarijama :D
Dzoni_m
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2013, 12:38
Garaža: BMW 118i, CX-60

Post od Dzoni_m »

Iskopacu od kolega uputsva za zamenu na novijim vozilima (ako nije zabranjeno deljenje). Posebno na onim sa start-stop sistemom i regenerativnim punjenjem. Ukratko, postoji procedura i ne sme se auto ostavljati bez struje, inace pravac ovlasceni za ponovnu proceduru "ozivljavanja" i prepoznavanja svih sistema na mrezi. Nije naivno ni malo.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

lol
Kakva budalastina, da izvines.

Da se mozda ne izbrise predjena kilometraza? :kezo:
Odgovori