Pušenje ili zdravlje
Re: Pušenje ili zdravlje
Na stranu zdravlje, smrdi i smeta.
Da li bi pušačima smetalo da im se danas iserem u kolima, sutra ispred vrata, prekosutra u kancelariji? To je neki egal.
Tapatalk
Da li bi pušačima smetalo da im se danas iserem u kolima, sutra ispred vrata, prekosutra u kancelariji? To je neki egal.
Tapatalk
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Nemoj da preteruješ, niko nije rekao kako pušenje nije štetno a kamoli da je zdravo. Zaista ne razumem potrebu da se svaka iole normalna rasprava banalizuje navodjenjem nekih glupih ekstrema.Scuderia napisao:Sad ce ti biti objasnjeno kako je ovo fake i kako je pusenje zdravoBolje je ako sam uvlacis, ali i kao pasivan se mozes ogrebat' za malo zdravog dima
Sa druge strane, poenta i jeste da se dovoljan broj vas naloženih koristi da bi se proturile neke druge stvari. Koga zaista interesuje tematika, nek potraži podatke o tome kada je rak pluća postao maltene epidemija, kako izgleda svetska mapa obolelih od raka pluća, itd...
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Jednostavno nije prirodno uvlaciti dim u pluca I to je to.
Nisam pusac I smeta mi sve to ali nekad se ne moze izbeci.
Nisam pusac I smeta mi sve to ali nekad se ne moze izbeci.
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Nidžo , poređenje ti nije na mestu nimalo. Kakav crni egal.nidza napisao:Na stranu zdravlje, smrdi i smeta.
Tapatalk
Da se razumemo, 90% pušača koje znam PITAJU me kad dođu kod mene u kuću da li sme da se puši, kao što ja pitam isto. Gde znam da ima dece, NE PITAM uopšte, podrazumeva se da se ne puši. Takođe u kolima , znam nepušače kod kojih se u kolima puši a znam i one koji ne gase ali se u kolima u pale pljuge. Znam da ima ljudi koji po defaultu pale pljuge bez pitanja, ali to je za mene retardirano, nema veze da li je čovek pušač ili ne.
Za kafane i klubove već ne mogu da vam pomognem, kad ni država sama tu ništa neće da uradi

PS: Bolje je legalizovat' Brufene a ovo đubre zabraniti

- Vladapetr
Nidzo, poređenje ti je toliko promašilo da ne znam ni odakle bih počeo da ga osporavam.
Rade, stvarno si argument "nije prirodno" potegao u ovoj priči?
Jel prirodno voziti auto, jel prirodno pisati po forumu. Jel prirodno dobiti inekciju ili popiti tabletu nekog leka?
Šta uopšte znači "nije prirodno"?
Rade, stvarno si argument "nije prirodno" potegao u ovoj priči?

Šta uopšte znači "nije prirodno"?
A jel ok bacati pikavce na ulicu ili ja samo generalizujem pa mi deluje da svi pusaci to rade? Ili ono kad zavrsis pljugu u kolima da izbacis kroz prozor.
- Vladapetr
Naravno da nije, za to bi im posebno sve po spisku...
Znate sta meni nije jasno. Kad slusam pusace kako njima ta navika prija, kako uzivaju u pusenju, kako je to svojevrsni hedonizam....
Iskreno ne mogu ni da zamislim i nije mi jasno sta ima lepo u tome da drzim u ruci smrdljivu cigaru nakon koje ce da mi smrde prsti, da uvlacim u sebe dim i svesno narusavam svoje zdravlje, da nakon toga imam nus pojave neprijatnog zadaha... kakav je to osecaj, sta osete prilikom uvlacenja tog otrova..?
Postoje i druge aktivnosti u zivotu prilikom kojih ljudi svesno narusavaju svoje zdravlje zarad drugog uzitka. Ali vecinu od njih mogu da shvatim.
Nikad nisam probao drogu, ali kontam da je to neki osecaj ful fuleva, nesto poput 100 organzama istovremeno, a kasnije se vec prelazi u tesku zavisnost i bolest...
Pa ima ljudi koji imaju mogucnosti i cesto menjaju seksualne partnere ali im smeta upotreba zastite, pa jednostavno svesno rizikuju dobijanje polne bolesti zarad viseg uzitka u seksu - apsolutno razumem.
Pa ima adrenalinskih zavisnika koji rade razne stvari (skacu padobranom, idu na ronjenje, ekstremno skijanje, trkanje....) iako su svesni da svojim aktivnostima ugrozavaju svoj zivot, ali mi je apsolutno jasno zadovoljstvo i osecaj zbog koje sve to rade posto sam i sam cesto u tom filmu.
Pa motori, bajkeri su svesni svih rizika ali jednostavno uzivaju u toj voznji, putovanjima motorima...
Ili opet nesto iz mog licnog ugla, gde imam par zdravstvenih problema (hronicni problem sa sinusima i diskusherniju na kicmi) zbog cega nikako ne bi smeo da se bavim aktivnostima poput motora, skutera za vodu, motornih sanki... a ja sve to upraznjavam, uzivam u svemu tome i svesno narusavam svoje zdravlje.
Ili preterivanje u jelu, isto nekada volim jednostavno da se opustim i da ne vodim racuna o ishrani i da to traje citav jedan period. Znam da na taj nacin stetim sebi i da cu zbog toga dobiti visak kilograma, ali svesno sebi dajem oduska da uzivam u hrani iako znam da ce mi to stetiti. Posle toga naravno obavezno ide strozija dijeta i pojacani treninzi dok se ne vratim u normalu....
Ali za sve sto sam pobrojao jasno mi je kakvo zadovoljstvo pruza ljudima i zbog cega prihvataju kompromise da narusavaju svoje zdravlje. Dok mi za pusenje nikada nije bilo jasno kakvo zadovoljstvo pruza.
Iskreno ne mogu ni da zamislim i nije mi jasno sta ima lepo u tome da drzim u ruci smrdljivu cigaru nakon koje ce da mi smrde prsti, da uvlacim u sebe dim i svesno narusavam svoje zdravlje, da nakon toga imam nus pojave neprijatnog zadaha... kakav je to osecaj, sta osete prilikom uvlacenja tog otrova..?
Postoje i druge aktivnosti u zivotu prilikom kojih ljudi svesno narusavaju svoje zdravlje zarad drugog uzitka. Ali vecinu od njih mogu da shvatim.
Nikad nisam probao drogu, ali kontam da je to neki osecaj ful fuleva, nesto poput 100 organzama istovremeno, a kasnije se vec prelazi u tesku zavisnost i bolest...
Pa ima ljudi koji imaju mogucnosti i cesto menjaju seksualne partnere ali im smeta upotreba zastite, pa jednostavno svesno rizikuju dobijanje polne bolesti zarad viseg uzitka u seksu - apsolutno razumem.
Pa ima adrenalinskih zavisnika koji rade razne stvari (skacu padobranom, idu na ronjenje, ekstremno skijanje, trkanje....) iako su svesni da svojim aktivnostima ugrozavaju svoj zivot, ali mi je apsolutno jasno zadovoljstvo i osecaj zbog koje sve to rade posto sam i sam cesto u tom filmu.
Pa motori, bajkeri su svesni svih rizika ali jednostavno uzivaju u toj voznji, putovanjima motorima...
Ili opet nesto iz mog licnog ugla, gde imam par zdravstvenih problema (hronicni problem sa sinusima i diskusherniju na kicmi) zbog cega nikako ne bi smeo da se bavim aktivnostima poput motora, skutera za vodu, motornih sanki... a ja sve to upraznjavam, uzivam u svemu tome i svesno narusavam svoje zdravlje.
Ili preterivanje u jelu, isto nekada volim jednostavno da se opustim i da ne vodim racuna o ishrani i da to traje citav jedan period. Znam da na taj nacin stetim sebi i da cu zbog toga dobiti visak kilograma, ali svesno sebi dajem oduska da uzivam u hrani iako znam da ce mi to stetiti. Posle toga naravno obavezno ide strozija dijeta i pojacani treninzi dok se ne vratim u normalu....
Ali za sve sto sam pobrojao jasno mi je kakvo zadovoljstvo pruza ljudima i zbog cega prihvataju kompromise da narusavaju svoje zdravlje. Dok mi za pusenje nikada nije bilo jasno kakvo zadovoljstvo pruza.
Postoji samo jedan nacin da saznas.
Sve sto si naveo nije u toj meri stetno koliko cigareta.
Meni nije jasno a verujem da nikad nece, da covek uvlaci dim u sebe koji ima razna otrovna jedinjenja daje za to oko 50 e mesecno a od toga nema nista,pri tom
unistava sebe I ljude oko sebe.
To mi je strasno da ako sam ja izabrao da ne pusim treba da trpim dim I udisem isti.
Ja sam vodio rat sa matorim do pre par godina za pusenje u kuci.Jbt ja treba da udisem dim,van svake pameti.Kome se pusi moze napolju da duvani I cao.
Meni nije jasno a verujem da nikad nece, da covek uvlaci dim u sebe koji ima razna otrovna jedinjenja daje za to oko 50 e mesecno a od toga nema nista,pri tom
unistava sebe I ljude oko sebe.
To mi je strasno da ako sam ja izabrao da ne pusim treba da trpim dim I udisem isti.
Ja sam vodio rat sa matorim do pre par godina za pusenje u kuci.Jbt ja treba da udisem dim,van svake pameti.Kome se pusi moze napolju da duvani I cao.
I ja uglavnom shvatam vecinu stvari, cak i ove teze opojne droge, jer ipak mogu da opisu sta osecaju zbog cega to uzimaju. Mada sto kaze ftj, samo je jedan nacin da otkrijes zbog cega uzivaju. Ovako iz price, nikad mi niko nije opisao sta cigara izaziva kod njega.
- Vladapetr
Zavisnost od cigareta je jedna od najjačih zavisnosti, nemoguće ju je objasniti nekome ko je nije iskusio. Često se naziva i "nikotinskom zavisnošću" ali pogrešno, jer pušači nisu zavisni samo od nikotina nego od kombinacije nikotina i ko zna kakvih aditiva koji se stavljaju u cigarete. Zbog toga je i dalje mali procenat onih koji su uspeli da pušenje ostave putem nikotinskih terapija (žvake, flasteri). Značajan broj korisnika e-cigareta koji putem e-tečnosti unose istu ili čak i veću količinu nikotina nego što su to unosili preko cigareta, plus imaju čime da zanimaju ruke, se žali kako im ipak fali "ono nešto".
Zato nemojte tako olako da sudite o nečemu što ni izbilza ne možete da pojmite
Zato nemojte tako olako da sudite o nečemu što ni izbilza ne možete da pojmite

Ne pricamo o zavisnosti, nego o uzitku. Pa jel ti sad pusis zato sto se mucis i ne mozes da ostavis ili ima nesto zbog cega ti i nije zao tj u cemu uzivas dok uvlacis dim?
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Znas zasto pusaci izbacuju pikavce napolje iz kola. Pa i njima smrde opusci kada ujutro udju u kola a pepeljara puna.ftj napisao:A jel ok bacati pikavce na ulicu ili ja samo generalizujem pa mi deluje da svi pusaci to rade? Ili ono kad zavrsis pljugu u kolima da izbacis kroz prozor.

Nesto slicno je i kafa (mada neuporedivo blaze od cigareta).
Jako veliki procenat ljudi jednostavno mora da zapocne dan sa kafom, mora da popije kafu u odredjenim delovima dana, kada sedne u lokal mora da poruci kafu, ne mogu da preguraju dan bez 1-2-5 kafa.....
Kontam da kafa pomaze u razbudjivanju, u laksem odrzavanju koncentracije, pomaze kod pritiska... ali isto tako se ljudi i navlace na nju.
Ali ja sebi jednostavno necu da dozvolim da se navucem. Trenutno nemam tu naviku, ne osecam nikakvu potrebu za kafom, ne svidja mi se njen ukus... jako retko je porucim u kaficu cisto kada ne znam sta da porucim a svi piju pa bezveze ponovim istu porudzbinu kao i svi.
Necu da dozvolim da stvorim sebi tu naviku.
Vise se trudim da stvorim navike poput redovnog dorucka (koji mnogi ljudi preskacu), da ujutro popijem cedjeno voce, da redovno treniram... i da mi te navike predstavljaju zadovoljstvo bez kojeg ne mogu da zamislim svakodnevnicu.
Cigarete su mi vec totalno nezamislive i sto se njih tice jedino sto mi je bitno jeste da uspem i deci da pruzim pravi primer i da ih usmerim tako da ne budu pusaci, i da svoje vreme provodim u okruzenju koje nije pusacko.
Jako veliki procenat ljudi jednostavno mora da zapocne dan sa kafom, mora da popije kafu u odredjenim delovima dana, kada sedne u lokal mora da poruci kafu, ne mogu da preguraju dan bez 1-2-5 kafa.....
Kontam da kafa pomaze u razbudjivanju, u laksem odrzavanju koncentracije, pomaze kod pritiska... ali isto tako se ljudi i navlace na nju.
Ali ja sebi jednostavno necu da dozvolim da se navucem. Trenutno nemam tu naviku, ne osecam nikakvu potrebu za kafom, ne svidja mi se njen ukus... jako retko je porucim u kaficu cisto kada ne znam sta da porucim a svi piju pa bezveze ponovim istu porudzbinu kao i svi.
Necu da dozvolim da stvorim sebi tu naviku.
Vise se trudim da stvorim navike poput redovnog dorucka (koji mnogi ljudi preskacu), da ujutro popijem cedjeno voce, da redovno treniram... i da mi te navike predstavljaju zadovoljstvo bez kojeg ne mogu da zamislim svakodnevnicu.
Cigarete su mi vec totalno nezamislive i sto se njih tice jedino sto mi je bitno jeste da uspem i deci da pruzim pravi primer i da ih usmerim tako da ne budu pusaci, i da svoje vreme provodim u okruzenju koje nije pusacko.