Bax napisao:Nove Fajerstonke letnje vibriraju pri brzini od 90km-95km na sat, ni pre, ni posle toga...
Do cega to moze da bude?
Treba proveriti balans i kao sto su ti rekli felne. Ali to ide o jednom trosku Kada stavis tocak na masinu, vidi se kako se vrti felni i taman se proveri balans tocka.
Malo mi cudno da guma bas toliko nije dobro izbalansirana, ti da bi osetio da trese mora da ima debalans bar 15ak grama na toj brzini.
Mada proveri svakako kako ide felna i balans sto kaze Ivan, kad se stavi na masinu vidi se da li skace i kako ide guma.
Ako pricamo o Astri Clasic i Dunlopovim gumama SP2020 to je do guma. Dzabe da balansira. Tu je neko nesto debelo za*ebao. Da li Opel pri slanju podataka Dunlopu ili sam Dunlop, ali ta guma se pokazalao jako lose za taj auto. Tj ona se i radila samo kao prva ugradnja za taj auto.
Sta mislite o gumi Pirelli P3000 u dimenziji 185/60/14 i kako bi je uporedili u globalu sa Michelinom enery saveromu u istoj dimenziji koja je bolja po performansama?
Dobijam nove orginalne alu felne za Punta iz ovlascenog servisa felne izgledaju ovako
E sad na njima su vec namontirane gume Pirelli P3000 u dimenziji 185/60/14 ili da uzmem Mishelin energy saver?
Listam sad po netu i ne mogu da ih nadjem u prodaji osecam da su gume za neku prvu ugradnju na kolima, cim je ima u ovlascenom servisu, a nema u slobodnoj prodaji tj da je to ista prica kao i sa mojim firestonkama F590 stave na kola, a nema ih u slobodnoj prodaji. Videcu do sutra da razmislm dali uzimam klot felne bez guma, pa u Beogumi da montiram michelinke na njih ili da uzmem vec namontirane felne sa gumama Pirelli P 3000. U oba slucaja ne placam nista samo gledam sta je bolje za mene.
Pirelli 3000 je globalno vrlo rasprostranjena guma koja se naravno može naći u slobodnoj prodaji. Na Keleninom sajtu ima i cena za Pirelli 3000, a da li je imaju na lageru to ne znam. Inače, u toj dimenziji sada imaju na rasprodaji Pirelli 6000 koja je odlična guma.
Pirelli tradicionalno dugo drži isto ime za neku gumu, pa se nekome može učiniti da isti model prodaju 100 godina, ali oni često (kao i drugi uostalom ) unapređuju modele sa istim imenom.
Šteta što kod nas nemaju tako dobrog distributera koji bi mogao da ih isprati, pa uz tradicionalne srpske predrasude prema italijanskim stvarima Pirelli ovde nema imidž kakav ima svuda u svetu
Danas dok sam vozio poceo je da mi lupa auto, stao sam da vidim sta je i video da mi je orpao beki koncic sa gume i povukao sa sobom neki manji deo gume, sirine nekih 2mm. Konac mi deluje normalan, kao svaki drugi, nisam ni znao da to postoji u gumi... Treba sutra da odem do Delte i da namestam Miselin Super Sport, da li mogu stici dk BGa sa takvom gumom? Naravno da cu voziti jako polako zbog bezbednosti...
Imam sigurnosni sraf koji ne mogu da odvrnem bez njih jer nisam dobio nastavak. Oni ne znaju koji je sraf jer nije napisano pa moraju da ga vide uzivo da isprobaju da bi mi narucili nastavak... Pogledao sam gumu malo bolje kada sam dosao kuci, u najmanju ruku katastrofa