Banke - odabir, utisci...
- steva_anya
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
- Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011
Re: Banke - odabir, utisci...
Placa li neko preko Intese online racune? Infostan, struja, kablovska ...
Treba u banci da trazim cd ili ima jos nesto?
Sami stampate papir da ste platili?
Treba u banci da trazim cd ili ima jos nesto?
Sami stampate papir da ste platili?
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Trazi Mini CD, to je sve sto ti treba.
Ne moras nista da stampas da si platio, ako ti neko nekad bude trazio, potvrde o placanju ce da ti izda banka, i overi...
Ne moras nista da stampas da si platio, ako ti neko nekad bude trazio, potvrde o placanju ce da ti izda banka, i overi...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
stevo ako imas android, mozes placati sve preko njega. ja tako radim vec mesecima i super je stvar...
instaliras intesa online aplikaciju, iz banke uzmes aktivacioni kod, i to je to...
instaliras intesa online aplikaciju, iz banke uzmes aktivacioni kod, i to je to...
Aktivacioni kod može svako sam sebi da izgeneriše iz ebankinga. Službenici u banci obično ne znaju da je to moguće.
Tapatalk Pro
Tapatalk Pro
to nisam znao. ja sam ga regularno dobio na papiru, odstampali mi na obicnom salteru...
Veruj mi da ne znaju ni oni. Zato i štampaju na papiru...
Tapatalk Pro
Tapatalk Pro
- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
dragan napisao:stevo ako imas android, mozes placati sve preko njega. ja tako radim vec mesecima i super je stvar...

Sve isto i u Komercionalnoj.....samo da budu fer kao i do sada, pa da daju stammbeni kredit....

-
- Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
- Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI
Ako pricas za Intezin ebanking, aj objasni zivota ti kako, placam pivo nekom prilikom.nidza napisao:Aktivacioni kod može svako sam sebi da izgeneriše iz ebankinga. Službenici u banci obično ne znaju da je to moguće.
Tapatalk Pro

- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Pri vrhu, među opcijama imaš tab "usluge", tu je sve što ti treba 

U Intesi valjda moras da imaš "Hit" račun da bi mogao da koristiš e-banking. Za običan račun možeš da se uloguješ, ali ti ne da da koristiš tu opciju. Ima banaka gde se e-banking dobija uz standardni račun, jeftinije ili besplatno. Npr. Unicredit, AIK...
Inače, ako vam treba papirna priznanica o izvršenom plaćanju (npr. razne takse u policijskoj stanici, sudu, porezi, carine, itd), banke vam mogu izdati overenu potvrdu, ali se to naplaćuje. Često je jeftinije za te specijalne slučajeve otići u poštu i platiti na klasičan način.
Pošta ima proviziju od 45 din ili 1% za uplate veće od 4500 din. Ko hoće da prođe skroz besplatno, sve uplate koje idu u budžet (to su valjda računi koji počinju sa 840) može izvršiti u Upravi za trezor, Obilićev venac br.9-11, od 8 do13 h. Ima i druga filijala, negde u 27. marta, ali ne znam broj. Slično ima i u drugim gradovima.
Ovo možda sve deluje sitno i nebitno, ali bio sam svedok kada je čovek plaćao carinu i PDV na tek uvezen auto, a pošta mu uzela desetak hiljada dinara provizije. Zato vredi znati ovo za Trezor.
Inače, ako vam treba papirna priznanica o izvršenom plaćanju (npr. razne takse u policijskoj stanici, sudu, porezi, carine, itd), banke vam mogu izdati overenu potvrdu, ali se to naplaćuje. Često je jeftinije za te specijalne slučajeve otići u poštu i platiti na klasičan način.
Pošta ima proviziju od 45 din ili 1% za uplate veće od 4500 din. Ko hoće da prođe skroz besplatno, sve uplate koje idu u budžet (to su valjda računi koji počinju sa 840) može izvršiti u Upravi za trezor, Obilićev venac br.9-11, od 8 do13 h. Ima i druga filijala, negde u 27. marta, ali ne znam broj. Slično ima i u drugim gradovima.
Ovo možda sve deluje sitno i nebitno, ali bio sam svedok kada je čovek plaćao carinu i PDV na tek uvezen auto, a pošta mu uzela desetak hiljada dinara provizije. Zato vredi znati ovo za Trezor.

Poslednja izmena od snork u 08 Maj 2014, 06:51, izmenjeno 1 put ukupno.
Ђенерал Јанковић
Otvori ebanking preko kompa, ima negde u podešavanju naloga ponovno generisanje broja za aktivaciju android aplikacije.Cherokee napisao:Ako pricas za Intezin ebanking, aj objasni zivota ti kako, placam pivo nekom prilikom.nidza napisao:Aktivacioni kod može svako sam sebi da izgeneriše iz ebankinga. Službenici u banci obično ne znaju da je to moguće.
Tapatalk Pro
Nemam sad komp ispred sebe. U toku dana mogu tačno da ti kažem gde da klikneš ako ne nađeš u međuvremenu.
Tapatalk Pro
Usluge -> Intesa Mobi -> Aktiviraj uslugu
Ima nekoliko opcija sa leve strane, uz svaku stoji odgovarajuće objašnjenje šta i kako. Sve možeš sam, nisu ti potrebni šalterski službenici. Jedino što je neophodno je da ti je mini CD ubačen u računar i da imaš šifru za sertifikat.
Ima nekoliko opcija sa leve strane, uz svaku stoji odgovarajuće objašnjenje šta i kako. Sve možeš sam, nisu ti potrebni šalterski službenici. Jedino što je neophodno je da ti je mini CD ubačen u računar i da imaš šifru za sertifikat.
snork napisao:a pošta mu uzela desetak hiljada dinara provizije. Zato vredi znati ovo za Trezor.
10ak hiljada ?!

Verovatno ga je pogresno razumeo, pre ce biti neka razlika u kursu...
Dobro, ne budite bukvalisti, bilo je par hiljada dinara, ne tačno 10.
Carina je bila 12.5 % na polovna vozila, PDV 18 %, to je 30.5 %. Mislim da je auto bio 2 miliona 300 hiljada din, 30.5 % od toga je 701500. Ako uplaćuješ u pošti, provizija je 1%, tj. 7015 din. Eto. Poenta je da je za velike iznose itekako bitno kolika je provizija i da se isplati prošetati do Trezora.
Carina je bila 12.5 % na polovna vozila, PDV 18 %, to je 30.5 %. Mislim da je auto bio 2 miliona 300 hiljada din, 30.5 % od toga je 701500. Ako uplaćuješ u pošti, provizija je 1%, tj. 7015 din. Eto. Poenta je da je za velike iznose itekako bitno kolika je provizija i da se isplati prošetati do Trezora.

Ђенерал Јанковић