Motorna ulja
Re: Motorna ulja
Imas Delmax u Pirotu rade sutra do 13h. Sigurno imaju 0w30 neko ulje ne mora bas vw ali mozes bilo koje drugo ali gradacija neka ti bude ista.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Ako ne nadjes ni u delmaxu onda uzmi nisovo. Zavrsice posao za toliko 
Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk

Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk
Motorna ulja
Ovo ulje Nisotec ne proizvodi od 2017god cini mi se. Ima samo 5w30 bez odobrenja vw. A i sto bi to sipao kad je vec sipano 0w30.
Auto Shop u Pirotu ima Shell-official distributer. A tu ima 0w30.
- Prikačeni fajlovi
-
- Shell-helix-mreza-764x1024.jpg (97.81 KiB) Pogledano 1882 puta
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Dobri saveti, hvala, drug mi je obećao da će da mi nabavi ovaj Shell.
Taj Shell je verovatno i ono VW III ulje koje se sada nalazi u autu?
Zvao sam ja jutros ovlašćeni, oni kažu nema problema, sipaj bilo koje, 5w-30 ili 0w-30, bitno da zadovoljava VW specifikaciju 504 i 507.
Ja zvao tasta koji je bio u gradu, da mi kupi Castrol,(u glavi mi bilo da oni rade za VW), kazaću specifikaciju i to je to, međutim, bilo je samo 5w-30, pa sam mu rekao da uzme, verovatno je to u autu.
Posle sam proverio i ispada da ipak nije.
Sent from my LE2121 using Tapatalk
Taj Shell je verovatno i ono VW III ulje koje se sada nalazi u autu?
Zvao sam ja jutros ovlašćeni, oni kažu nema problema, sipaj bilo koje, 5w-30 ili 0w-30, bitno da zadovoljava VW specifikaciju 504 i 507.
Ja zvao tasta koji je bio u gradu, da mi kupi Castrol,(u glavi mi bilo da oni rade za VW), kazaću specifikaciju i to je to, međutim, bilo je samo 5w-30, pa sam mu rekao da uzme, verovatno je to u autu.
Posle sam proverio i ispada da ipak nije.

- carov2
- Kontakt:
Evo ga, stiglo... 
Ovo mogu da sunem bez problema?

Srećan put za Viennu! Taj Shell je taman.
A evo malo vikend literature. Na mnogim Vw i Audijima pise Castrol...Ali! Kapitalizam,marketing je cudo. First fill je odnedavno njima becki Lukoil. (Oni to prodali Rusima,a svoja Omv ulja rade u Prista oil BLG,to je vec druga tema; jedino u Skodilaku istrajava Mogul). Ovo sam saznao na jednom seminaru pre oko 2 god...
Starting from 2017 LUKOIL supplies the European and Russian plants of the global automaker with factory fill engine oils. The Company manufactures this product at its plants in Lobau (Austria) and Perm (Russia), which are certified as per key car industry standard IATF 16949:2016, as well as under VDA 6.3 standard of the German Association of the Automotive Industry.
Range of products provided by LUKOIL is scheduled to be expanded with the next-generation 0W-20 low-viscosity engine oil approved for the most modern Volkswagen engines.
https://lukoil-lubricants.com/mediacent ... ooperation
A evo malo vikend literature. Na mnogim Vw i Audijima pise Castrol...Ali! Kapitalizam,marketing je cudo. First fill je odnedavno njima becki Lukoil. (Oni to prodali Rusima,a svoja Omv ulja rade u Prista oil BLG,to je vec druga tema; jedino u Skodilaku istrajava Mogul). Ovo sam saznao na jednom seminaru pre oko 2 god...
Starting from 2017 LUKOIL supplies the European and Russian plants of the global automaker with factory fill engine oils. The Company manufactures this product at its plants in Lobau (Austria) and Perm (Russia), which are certified as per key car industry standard IATF 16949:2016, as well as under VDA 6.3 standard of the German Association of the Automotive Industry.
Range of products provided by LUKOIL is scheduled to be expanded with the next-generation 0W-20 low-viscosity engine oil approved for the most modern Volkswagen engines.
https://lukoil-lubricants.com/mediacent ... ooperation
Да се придружим одговору. Претпостављам да је Форестер у питању, мада је и за Легаси и Аутбек иста ствар што се уља тиче.raks88 napisao: 02 Avg 2023, 00:56 Cao drustvo, gde i kako mogu naci info koje ulje ide u moj motor? U pitanju je Subaru dizel 2013god 147ks. Hvala!
Послато са M2007J20CG помоћу Тапатока
У дизел моторе Субаруа иде уље градације 5W-30 и сипа се 5,9 литара (са филтером уља). Што се произвођача уља тиче Субару је у дизел моторе фабрички сипао уље Респо (јапански произвођач) или Мотул уље.

Ево ти и за остале делове градације и количине уља:
Мењач (ручни): 75W-90, сипа се 3,3 литра
Диференцијал предњи: 75W-90, сипа се 1,2 литра
Диференцијал задњи: 75W-90, сипа се 0,8 литара
Уље у мењачу и диференцијалима се мења на сваке четири године или 60.000 км, шта ти пре дође.
Bukvalno si bilo šta mogao da sipaš u specifikaciji, gradacija potpuno nevažna. Najbitnije je da izbegneš falš ulje, i da nemaš ulja.carov2 napisao: 08 Sep 2023, 15:51 Evo ga, stiglo...
- carov2
- Kontakt:
Tako mi je rekao momak iz ovlašćenog servisa, kada sam ga pozvao, ali rekoh ajde i da pitam, da iskoristim forum. 
Danas sam dosuo oko 300ml, tako da je sada blizu maksimuma.
Kad smo već kod pitanja, kupio sam pre nekog vremena ovaj aditiv, jbm li ga što, stoji mi u gepeku...da ga sunem?
84000km prešao auto
Edit:
U stvari znam što sam uzeo.

Danas sam dosuo oko 300ml, tako da je sada blizu maksimuma.
Kad smo već kod pitanja, kupio sam pre nekog vremena ovaj aditiv, jbm li ga što, stoji mi u gepeku...da ga sunem?

84000km prešao auto
Edit:
U stvari znam što sam uzeo.

Ovaj put uzeo Castrol/poslusacu savet za naredni put. Inace iz ovlascenog servisa su mi rekli da sipaju Eneos. Inace Sub je Xv dizelГага napisao:Да се придружим одговору. Претпостављам да је Форестер у питању, мада је и за Легаси и Аутбек иста ствар што се уља тиче.raks88 napisao: 02 Avg 2023, 00:56 Cao drustvo, gde i kako mogu naci info koje ulje ide u moj motor? U pitanju je Subaru dizel 2013god 147ks. Hvala!
У дизел моторе Субаруа иде уље градације 5W-30 и сипа се 5,9 литара (са филтером уља). Што се произвођача уља тиче Субару је у дизел моторе фабрички сипао уље Респо (јапански произвођач) или Мотул уље.
Ево ти и за остале делове градације и количине уља:
Мењач (ручни): 75W-90, сипа се 3,3 литра
Диференцијал предњи: 75W-90, сипа се 1,2 литра
Диференцијал задњи: 75W-90, сипа се 0,8 литара
Уље у мењачу и диференцијалима се мења на сваке четири године или 60.000 км, шта ти пре дође.
Mozda mi je glupo pitanje,mada mislim da nije...
Gde i kako ja ovde da procitam/protumacim da je ulje SINTETICKO??
Ako samo "5W30" znaci da je ulje full synthetic da znam za na dalje i ubuduce.
Ja nigde nisam video na pakovanju da pise,prodavci kazu da jeste.
Gde i kako ja ovde da procitam/protumacim da je ulje SINTETICKO??
Ako samo "5W30" znaci da je ulje full synthetic da znam za na dalje i ubuduce.
Ja nigde nisam video na pakovanju da pise,prodavci kazu da jeste.
Čim ne piše, znači da nije 
Ako misliš na full synth.
Neka sintetika jeste svakako.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Ako misliš na full synth.
Neka sintetika jeste svakako.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Jos kad vidim ovo "MADE IN EU" na uljima...setim se odmah Bugarske,Rumunije...
Fascinantno da nigde ne pise nikakav OBLIK sintetike na pakovanju..ni semi ni full (ne daj boze)...
Fascinantno da nigde ne pise nikakav OBLIK sintetike na pakovanju..ni semi ni full (ne daj boze)...