TV - Audio - Video - bela tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Sinisa G.
Reactions:
Pridružio se: 11 Feb 2014, 11:25
Garaža: GTS, EVO500, GSI

Re: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od Sinisa G. »

branja napisao:svi ste vi gruJicici :mrgreen:
:jane:

"j" je visak
Mares
Reactions:
Pridružio se: 13 Avg 2012, 19:44

Post od Mares »

Uzeo danas LG 43lf510v, nakacio ga na onaj sbb d3 uredjaj, ja zadovoljan tv-om (jbg presao sa crt-a na ovo, sad ko da sam u holivudu) :opustanje:

Probao i usb port, pusta i video fajlove sa flesha...kul.

Nije mi samo jasno, imam jako malo (domacih kanala) dostupno, strani svi zakljucani (a i velika vecina domacih).

Imam onaj paket silver duo (90+ kanala i net), na starom tv-u sam mogao sve kanale da gledam, treba nesto dodatno da podesim na ovom njihovom uredjaju?
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Stavio si kao ulazni izvor HDMI? Ako je na "antena" onda gledaš u stvari analogne kanale, a njih ima manje.

TT
Mares
Reactions:

Post od Mares »

Uredjaj i tv su mi povezani sa hdmi kabelom, u tv opcijama za input je postavljen hdmi, a u setup-u mi je podeseno na auto tuning i tu mi je izabrano cable (ima da se izabere i antena i satelite, ali mi je samo cable stiklirano)
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Kod mene je tu štiklirano "antena" i ne mogu da promenim .

TT
Mares
Reactions:

Post od Mares »

Aha, probacu da stikliram i antenu, da odradi ponovo skeniranje pa cu onda videti sta se desava.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Zanimljivo, običnim daljincem to ne mogu da izmenim/štrikliram, ali kada sa telefona pokrenem aplikaciju za LG daljinac - otvara mi se opcija pomeranja kursora kao mišem i onda mogu štiklirati šta hoću. :)

Imam takođe tu sve iste opcije kao i ti (antena, cable, satelite), samo što je tv (takođe LG) model 42LB580V-ZM. :)

TT
Mares
Reactions:

Post od Mares »

Sa stikliranom antenom mi nije nista nasao, sad moram ponovo skeniranje ali samo na cable da bude stiklirano
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Meni stoji tako, input HDMI1, auto/antena

Inače, kada kao početni input odaberem antenu - onda vidim analogne kanale i mogu da ih složim kako hoću, kao na starom CRT televizoru. :)

Čačkaj malo... Koji ti kanali fale? Ja sam na Trio Silver paketu plus imam uključene i dodatne HD kanale, ali od samog početka uopšte nisam primetio da neki kanal od ranije nedostaje. :)

TT
Mares
Reactions:

Post od Mares »

Ma fale skoro svi tj. tu su ali kao zakljucani...imam mozda prvih 10-15 (oni sto idu od broja 200).

Vise mi deluje da je nesto do tog d3 uredjaja i podesavanja oko njega, mada sam bio i u njegovim opcijama i nisam nasao nesto sto bi mi delovalo kao opcija da otkljuca ostale kanale.

Ma zvacu sutra sbb, utero im, redovno placam racune :bokser:
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Kod mene su trenutno zaključani samo HBO i Cinemax kanali, ostalo se sve može gledati (otključali su zbog Nove godine odnosno do kraja meseca dosta kanala).

TT
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Post od branja »

Sasa sta ukljucis da bi pokrenuo tu aplikaciju na fonu? Ja pokusao ali nece.

Kad budes pustao filmove sa usb-a ili preko kompa, ako ti ne budu sila slova č i ć, otvoris titl u notepadu i kad odes na "save as" izaberi encoding umesti ANSI da bude UTF-8 i redice ti.
Slika
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Ništa posebno, pokrenem aplikaciju, ona pronađe TV (radi preko wirelessa, TV ga mora imati ugrađenog, ili da mu staviš USB adapter) potvrdiš i to je to. Već sledeći put to radi sama.

Inače, to je ova, "LG TV Remote"

Slika

TT
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Post od branja »

Ukljucis vajrles na tv-u. A na telefonu ti stoji data connection?
Meni trazi IP adresu.

Poslato sa Lumia 925
Slika
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Ništa mi ne traži, samo pokrenem aplikaciju, ona odmah pronađe tv, upari se sa njim i to radi. Inače, na prethodnom telefonu (Alcatel OT-995) isto nije htelo da radi, a probao sam svih 4-5 aplikacija za LG koje sam našao na Play Store-u, jednostavno ne vidi tv i ni da mrdne, dok na ovom Samsungu Grand Neo Plus radi iz prve. No, taj Alcatel je bio rutovan i na njemu Cyanogen verzija poslednjeg Androida (tada), možda ove aplikacije ne rade na rutovanim telefonima, ne znam. :)

TT
Odgovori