Alfa Romeo Giulia
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Re: Alfa Romeo Giulia
Xeroj, je l provereno G7 ili da nagađamo dalje? 

''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Pa pogledaj avatar i onda nocne farove na golfu, niko nema takve pozicije.
Sent from my SM-G935F
Sent from my SM-G935F
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

S obzirom da je i ranije razmišljao o benzincu kada je pričao o Škodi, verujem da je GTI, ne GTD.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Nije SuperB nego Superb.iggyboy napisao:ja mislim da je superB uzeo
изванредан outstanding, remarkable, extraordinary, superb, terrific, nifty
диван great, superb, lovely, delightful, adorable, stunning
изврстан exquisite, superb, admirable, fancy
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Misliš drugog sahranjenog menjača.Ivan napisao:Uzeo bemzinca, ima fobiju od torka posle drugog menjaca![]()

Sent from mTalk
Širim haos!
- iggyboy
- Pridružio se: 16 Jul 2012, 14:31
- Garaža: 407 coupe 2.2 petrol
Znam Nidzo , mala sprdnja , opusti senidza napisao:Nije SuperB nego Superb.iggyboy napisao:ja mislim da je superB uzeo
изванредан outstanding, remarkable, extraordinary, superb, terrific, nifty
диван great, superb, lovely, delightful, adorable, stunning
изврстан exquisite, superb, admirable, fancy

▒▓██ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N ██▓▒
A gde je mera da se neka fabrika raztura od prodaje? Mislim koliko komada? 7 ili 7000? Po ovome ispada jedan ferrari ili pagani sranje jer prodaju manje od audija ili MB.Xepoj87 napisao:Da je ista od toga istina, rasturali bi se od prodaje.maniaxxx napisao:Ne znam samo kako upoređujete brojke alfe sa BMW mercedesom i audijem, pa alfa romeo nema kapaciteta da napravi toliko avta ni u snu. Da je tolika potražnja čekalo bi se na njih jedno 4-5 godina.
I opet, slaba plastika, nedostatak savremenih pomagala u vožnji i slično...pa ne kupuje se audi da je to važno, alfa je nešto drugo i tamo se gleda vožnja, vožnja i osečaj u vožnji i kako avto izgleda....a koliko čitam tu je sjajna ( u vožnji ) i to je sve što je važno. Izgled je stvar okusa, meni je jedna od prvih alfa koja se mi ni ne sviđa ako sam iskren ( svaki dan je gledam na parkingu i pomalo se navikavam ali nije to to za moj okus) i to je največa zamerka sa moje strane ( cena je opet stvar diskusije ), a ne jebena plastika na jebenom retrovizoru, ako vam je to važno, ne bi ni kupili alfu, ni da je pola jeftinija, ili barem ne zaslužite si da je kupite.
uff sad je udario alfa sindrom iz mene
Medjutim, posto nije, takva je i prodaja.
Vec postoji auto u tom segmentu koji se super vozi, a sve je iznad Alfe, Bmw 3, a C klasa se uopste ne vozi lose, kako god vi zamisljali tu "ogromnu" razliku u dinamici, dok je sve ostalo na daleko visem nivou.
Tu i lezi problem, sto 1% ljudi zeli samo vozacki auto D segmenta i nista vise, te je to spremno debelo da plati.
Dodatno, ne mozete u isto vreme forsirati stav da je samo to bitno i govoriti kako ce karavan ne znam ni ja koliko da poboljsa prodaju.
Jednostavno je glupo i naivno pricati da neka fabrika ne zeli da prodaje vise. Ima Alfa mnogo puta veci proizvodni kapacitet od ovoga sto sada prodaju.
Ford je u svom segmentu mnogo jaci brand od Alfe u svom, a i u u tom segmentu se mnoge stvari prastaju, pa uopste nije uporedivo sa premium D segmentom, gde prosecan auto kosta 50k eura.
Vozu se više manje svi avtomobili u toj klasi Ok, ali opet su nijanse u pitanju. Kad več hočemo Jaguar se vozi po nekim testovima još bolje od BMW, koji je več star model sa nikakvim enterijerom, a opet se Jag relativno slabo prodaje ( barem u absolutnim brojkama, ne znam kako su zadovoljni sa prodajom kod Jag-a).
Ali nažalost sve manje kupcima i nije važno kako se vozi avto ( čak i nema veze kakva je kvaliteta, jer da jeste BMW bi odavno propao), nego samo da je jedan od "svete trojice" i tu je največi problem za ostale.
Naravnod a hoče svi da prodaju što više, ali to je sve relativno, nemaju sve tvornice istih kapaciteta, i koliko da su glupi kod alfe ( a realno imajo neke čudne poteze ) nisu valjda toliko ludi, da misle da če prodati više od trojice ( posebno ne odmah ).
A kravan če povečati prodaju sigurno, u srbiji ne, jer kod vas su karavani greh, ali u zapadnoj evropi prodaja karavana je veča od limuzina, a zadnje vreme posebno rate prodaja SUV-ova ( to tek ne znam zašto ali pustimo to ), a tu če Stelvio tek da dođe ko kec na desetku.
Da li je Ford jači brand od alfe nisam baš siguran, alfa je dosta jači brand nego što to izgleda po sami prodaji ( realni i nisu imali šta da prodaju ), posebno ako gledaš njihov heritage, jači su brand i od BMW i audija zajedno ( MB je tu nešto posebno). Ali verujem da jačina branda za svakoga znači nešto drugo, večini samo image koji dobiju u javnosti kupovinom toga.
Naravno da je Ford veći, ili kako ti kažeš, jači brend od Alfe. Po svemu. Broju fabrika, količini modela i proizvedenih primeraka.
Mešaš veličinu firme-brenda, sa imidžom, posebnošću.
Toyota ili Subaru?
Toyota ili Subaru?
aviator napisao:Naravno da je Ford veći, ili kako ti kažeš, jači brend od Alfe. Po svemu. Broju fabrika, količini modela i proizvedenih primeraka.
Toyota ili Subaru?
Ne mešam ja ništa,jačina branda ne znači veličinu fabrike..znači ford je jači brand od ferrarija?
Subaru za mene uvek, uvek sam se pitao ko kupi toyotu u zadnje vreme,...nije više "nepokvarljiva", ružna je do zla boga, vozi se prosečno, košta nadprosečno...ne znam ni jedan jedini razlog zašto bi iko kupio toyotu.
Govoriti da je Alfa jaci brend od Bmwa je nepoznavanje osnova ekonomije.
I ne, tu ne mislim na velicinu kompanije, nego na snagu brenda.
Ima bolju istoriju svakako, ali imam i ja bolju sportsku istoriju ovde od 95% ljudi, pa me to ne cini sportistom danas.
Odakle ti taj podatak da se vise kupuje karavana?
Ja mislim da procenat karavana ne prelazi 30% ni u ludilu.
I ne, tu ne mislim na velicinu kompanije, nego na snagu brenda.
Ima bolju istoriju svakako, ali imam i ja bolju sportsku istoriju ovde od 95% ljudi, pa me to ne cini sportistom danas.
A sta se ovde prica sve vreme, nego da jedna dobra stvar kod automobila prosto nije dovoljna?Kad več hočemo Jaguar se vozi po nekim testovima još bolje od BMW, koji je več star model sa nikakvim enterijerom, a opet se Jag relativno slabo prodaje ( barem u absolutnim brojkama, ne znam kako su zadovoljni sa prodajom kod Jag-a).
Odakle ti taj podatak da se vise kupuje karavana?
Ja mislim da procenat karavana ne prelazi 30% ni u ludilu.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Ford i Ferari nemaju ni približno sličan proizvod da bi se poredili. Osim one male serije gt40.
Ferari je poseban po svemu. Od tradicije, do trkačkih uspeha. I ta aura mu daje na težini, Alfa je kao i Ford, auto za široke mase. I nekad i sad.
Ferari je poseban po svemu. Od tradicije, do trkačkih uspeha. I ta aura mu daje na težini, Alfa je kao i Ford, auto za široke mase. I nekad i sad.
Audi modele A4 i A6 proda bar 3x vise karavana nego limuzina. On je sinonim za karavan. Doduse najbolje mu i stoji. Za BMW i MB ne znam. Ali vidjam dosta trojki karavana bar podjednako ko i lumuzina. C klasa je ovde retka pa ne mogu da ocenim ali sam vise limuzina video
Ako neko ima trkacku tradiciju i uspehe to je Alfa, a i sad je najbrza limuzina na svetu
Trojka i C klasa imaju odnos limuzina i karavana oko 50-50, A4 vec mnogo zastupljeniji kao karavan.

Trojka i C klasa imaju odnos limuzina i karavana oko 50-50, A4 vec mnogo zastupljeniji kao karavan.
Osim sto Ferrari ne mozes da ubacujes u jednacinu jer ogranicenjem proizvodnje stite proizvod i brend, a Alfa je cista konfekcija.maniaxxx napisao:
A gde je mera da se neka fabrika raztura od prodaje? Mislim koliko komada? 7 ili 7000? Po ovome ispada jedan ferrari ili pagani sranje jer prodaju manje od audija ili MB.
To sto nemaju kapacitet je njihov problem, al veci je sto nemaju ni potraznju.