Aj da ispricam nesto, sto ne znam koliko je za ovu temu, nije tako negativno, al opet nije toliko ni pozitivno
Uglavnom, za vikedn smo isli da gledamo namestaj za stan. Pre svega gledali smo ugaone garniture. Posto hocemo malo lepse da opremimo stan, gledali smo malo finije stvari a ne Ikea i Conforama kao do sada. Veliko pitanje je bilo gde kupiti namestaj? U Ch, sto bi bila najjednostavnija ali i najskuplja varijanta, u Francuskoj, sto bi trebalo biti dosta jeftinije plus imaju mnogo bolji izbor lepog namestaja (Svajcarcima dizajn nije bas jaca strana

, Nemackoj gde je jos jeftinije al i njih dizajn ebe ili Srbiji gde je isporuka najkomplikovanija a pitanje je ista moze da se nadje...
Uglavnom, postoji veliki lanac prodavnica solidnog namestaja, imaju 92 radnje u Francuskoj i 2 u Ch. Cuo sam da su im cene u Fr osetno jeftinije nego u Ch, ali reko bar da vidimo sta nam se svidja pa cemo uzeti u Fr... Nadjemo jednu vrlo lepu garnituru, bila jos na popustu (zapravo uvek su u radnjama neki popusti, do sledece nedelje...). Evo radnje i garniture, kazu jedan od najprodavanijih modela:
http://www.cuircenter.com/fr/canapes-fa ... ngles.html
Ugavnom prodavci imaju onaj stil da te scepaju i ne pustaju, obradjuju da odmah uzmes... Sreca bili smo odlucni da ne podlegnemo, ali fakat nam je na kraju ponudio dobru cenu, na kraju je trazio 4,700 CHF (redovna cena je 6,100chf). Kazem dobru cenu jer sam kasnije saznao da toliko manje vise kosta i u Fr, tako da je cena za Ch vise nego korektna, poceo da kopam i razmisljam.
Takodje, garnitura se porucuje i ceka se 4 meseca na isporuku!!! Drugim recima razbijaju se od posla.
Tako krenem ja u istrazivanje, i imam sta i da vidim... Lik me je ladno obradjivao i pokusavao da mi uvali srpski proizvod

Proizvodjac je niko drugi neg Simpo!!!
http://www.simpo.rs/home/detail_more_en ... vna%20soba#" onclick="window.open(this.href);return false;
U Srbiji ta garnitura kosta oko 2,000chf (obratiti paznju na potpuno nenormalnu marzu prodavnice, delom zbog same marze, a delom i da se vidi da visoke marze nisu nikakav specijalitet srpskih trgovaca, zapravo mislim da to sa visokim marzama u Srbiji vise u vecini grana i ne vazi)... Drugim recima upravo sam resio dilemu gde i sta uzimam, ostaje samo da organizujem transport, tj nadjem kamion i natovarim komplet namestaj za stan...
E sad, pozitivno u ovoj prici je, Simpo pravi vrhunski namestaj, naveliko se prodaju u Evropi, prodaju ih eksluzivnijim radnjama. Razbijaju se od posla, mesecima se ceka dostava.
Negativna strana je, kako je bre moguce da ovakva firma koja se ovako razbija od posla i ima vrhunske prozivode propada (mesecima u napred im je rasprodata proizvodnja)??? Tj da li stvarno propada ili se samo predstavlja kako propadaju i namerno se sa njima radi to sto se radi (retoricko pitanje). Ovih dana se po novinama pominje kako je neki Rus zainteresovan da kupi Simpo, pa super, evo mozemo da mu prodamo i da se kladimo da ce za godinu dana naprasno Simpo da ima 500 miliona evra profita umesto navodnog gubitka koji danas pravi...
Cudo jedno kako od vrhunskih firmi uspevamo da pravimo krsh. Cini mi se da se njihov namestaj svugde u Evropi ceni osim u Srbiji...
Interesantno je i kako ista garanitura izglda 5x bolje na francuskom sajtu nego na Simpovom, iako cak imaju i iste slike, ali ih na Simpovom sajtu unakaze