Vazduhoplovi
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Re: Vazduhoplovi
I meni deluje tako, ali nemam iskustva, a znaš kako je kad žene dignu paniku.
Posetite www.garaza.rs !
Vise bi trebao da se zabrine oko toga koliko je sajt nelogican i nefunkcionalan... i to toliko da ljudi bukvalno ne mogu da nadju let koji traze...robbief napisao:Ovo je neverovatna kolicina gluposti, a jedan od ljudi koji stoji iza pomenutog sajta je nakon citanja ovog teksta zabrinuto porucio:trojanac napisao:Iskustvo sa kupovinom karata online na sajtu AS. Baš me interesuje da li je još neko imao slična iskustva, jer mi deluje malo nemoguće. Inače je preneto sa drugog foruma koji je potpuno neke druge tematike i žena samo prenosi svoje iskustvo, tako da ne verujem da je izmislila.
Karte sam platila 140 evra po osobi, oko 16400 rsd po karti. Bitno je da pre kupovine ocistish cashe memoriju, i da otvoris nevidljiv prozor, i da tog dana kada se odlucis da kupis kartu, resetujes ruter, i ne ides na sajt AirSerbia dva puta, nego da kupis odmah iz prve. Pisem ti to jer kada smo mi prvo otisli na AirSerbia sajt, cena karte je bila 14080 din po osobi. Kada mo ukucali dve, vec je po automatizmu porasla na 16400. Onda sam ja u medjuvremenu zvala sefa da ga potam da li u tom periodu mogu da uzmem odmor, i nakon sto je on potvrdio, kada sam se ponovo ulogovala cena je skocila na 19800, pa onda i na preko 21000, sve u roku od 10 min! E, posto je moj muz izmedju ostalog i zavrsio IT inzinjering, i poznato mu je kako ti sistemi rade, mi smo iskljucili ruter, tj. resetovali ga, i u medjuvremenu izbrisali memoriju sa kompujtera (history) u poslednjih 7 dana (mozes i krace, ali ja sam u poslednjih 7 dana dosta isla na njihov sajt). Cekali smo da prodje 2-3 sata, i onda kada smo se ponovo ulogovali, cena karte se vratila na 16400, i odmah smo kupili. Savetujem isto, jer je sistem automatski postavljen da cim se sa neke IP adrese pokaze interesovanje da se karte kupe, one po automatizmu rastu, a to nije realna cena, jer posle kada sistem vidi na nisi kartu kupila, spusti se na originalnu, predjasnju cenu.
"treba dodati savet da obavezno reinstalira windows, posto upisuje informaciju o interesovanju i u registry"
To verovatno nema veze sa njima, posto je modul za rezervacije manje vise svuda isti, ako je Amadeus npr. Koliko znam radi se na novom sajtu.
Honda Undetected Garage
https://www.facebook.com/profile.php?id ... &ref=br_tf
https://www.facebook.com/profile.php?id ... &ref=br_tf
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Re: Novi Sad
dragvorl napisao: Zove se tako, po nekadasnjem aerodromu koji je tu bio, tj. po pilotu vojnih aviona. NS je prvi imao fabriku aviona u Jugoslaviji koliko sam informisan.
Kako ne bih znao. Rogožovski i Ikarus su bile fabrike u NS. Prvi je bio neko iz iz Subotice još pre WW1

Gledam GE. U Jugovićevu ni traga od nekadašnjeg Aerodroma.
Širim haos!
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Zar nisu ove fabrike bile u Zemunu? A taj iz Subotice je Ivan Sarić, isto kao i braća Wright je pravio bicikle, pa onda rešio da napravi avion.methane.master napisao:Kako ne bih znao. Rogožovski i Ikarus su bile fabrike u NS. Prvi je bio neko iz iz Subotice još pre WW1![]()

Ђенерал Јанковић
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Ikarus je bio u NS pa su preneli u Zemun, za drugu ne znam. Komanda vazduhoplovstva je isto bila u Petrovaradinu pa su je prebacili.

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Hvala, nisam znao da je prvobitno bio u NS. Uvek sam nailazio samo na "Prva srpska industrija aeroplana, automobila i strojeva, Ikarus - Zemun".
Ne zaboravite i fabriku aviona Utva - Pančevo. Znači, ukupno 4 u okolini Beograda pre II sv. rata.
Ne zaboravite i fabriku aviona Utva - Pančevo. Znači, ukupno 4 u okolini Beograda pre II sv. rata.
Ђенерал Јанковић
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Da ne idemo u off al samo da dopunim ovaj post, pre II sv rata postojale su pet fabrika aviona i to:methane.master napisao:
Ikarus je preseljen u Zemun krajem 20-ih. U BG je bio Zmaj.
-Ikarus Zemun (posle II SV rata Ikarbus)
-Zmaj Zemun (posle II SV rata fabrika poljoprivrednih masina Zmaj)
-Prva Srpska fabrika aviona Rogozarski (posle II SV rata fabrika kuglicnih lezajeva IKL) Beograd
-Drzavna fabrika aviona Kraljevo (posle II SV rata fabrika vagona Kraljevo)
-Utva Pancevo jedina fabrika koja je nastala pre IISv rata i danas joj je delatnost ostala ista dakle pravljenje aviona.
Poslednja izmena od BAJKER u 04 Mar 2014, 15:22, izmenjeno 1 put ukupno.

- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Od 1992. tacnije.BAJKER napisao: -Ikarus Zemun (posle II SV rata Ikarbus)

- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Da vec sam navikao na taj naziv
Neka moderni prebace ovu temu o odgovarajucu dakle vazduhoplovstvo.
Edit: pored Utve u Srbiji postoji jos jedna fabrika aviona, Aero Easteurope a nalazi se u Kraljevu
http://aeroeast.net/product/sila-450-c/

Edit: pored Utve u Srbiji postoji jos jedna fabrika aviona, Aero Easteurope a nalazi se u Kraljevu
http://aeroeast.net/product/sila-450-c/

Do you like my selfie?

I don't have a short temper, I just have a quick reaction to bullshit !
Manje fabrika, više entuzijasta.BAJKER napisao:Edit: pored Utve u Srbiji postoji jos jedna fabrika aviona
http://www.slepcevstorch.com/index.php
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...