Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
Dobro veče
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Re: Dobro veče
Ma primljen on odavno, samo ne priznaje 
Šta bi moglo da bude kada ti u toku vožnje povremeno blonka lampica akumulatora, a auto se normalno ponaša?
- prazan aku
- prazne ćelije, pa potrebno sipati destilovane vode
- alternator zeza
- nešto deseto - i šta to
- prazan aku
- prazne ćelije, pa potrebno sipati destilovane vode
- alternator zeza
- nešto deseto - i šta to
Nemoj kasti. 
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema
Alternator je prva pomisao. Koji auto?
Logan
Ta lampica se pali samo za punjenje, odnosno alternator.
Nema to veze sa akumulatorom, maker neposredne.
U prevodu: nece se paliti za prazan akumulator.
Ali hoce, ako npr. nemas punjenje akumulatora, nego ga trosis za dnevne potrebe
Nema to veze sa akumulatorom, maker neposredne.
U prevodu: nece se paliti za prazan akumulator.
Ali hoce, ako npr. nemas punjenje akumulatora, nego ga trosis za dnevne potrebe
Ček, ček. Kad lampica sija znači da alternator ne puni, kad ne sije sve je normalno?
Dakle alternator mi baguje i ne puni konstantno?
A remontovan je pre jedno 2 godine jer je servo ulje iscurelo po njemu. Nije valjda opet majku mu.
Dakle alternator mi baguje i ne puni konstantno?
A remontovan je pre jedno 2 godine jer je servo ulje iscurelo po njemu. Nije valjda opet majku mu.
Meni kada alternator nije radio(pukao spaner, spao kais, pa nije vrteo uopste, jos par stvari prestalo da radi), prvi mi je izbacilo neka obavestenja na bord, a tek posle jedno 5 km i par paljenja i gasenja, to jest, kada se ispraznio akumulator mi je upalio lampicu za akumulator.
Ta lampica pokazuje iskljucivo orazan akumulator, a to sto blinka moze pokazati da sa aku nesto nije u redu.
Idi u prodavnicu aku-a i neka ti urade test.
Rade ovi ovde kod mene besplatno, pri dnu Cvijiceve, Black Horse, dodjes i trazis im da ti provere, da nas da li da menjas aku ili nesto drugo.
Sent from my Sony
Ta lampica pokazuje iskljucivo orazan akumulator, a to sto blinka moze pokazati da sa aku nesto nije u redu.
Idi u prodavnicu aku-a i neka ti urade test.
Rade ovi ovde kod mene besplatno, pri dnu Cvijiceve, Black Horse, dodjes i trazis im da ti provere, da nas da li da menjas aku ili nesto drugo.
Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Noviji Mercedesi su posebna priča jer nemaju lampicu (ili poruku na displeju) da se akumulator ne puni. To svaki auto u poslednjih 60+ godina ima, a oni, eto odlučili da izbace. Mom prijatelju je na W211 ispisivao neke besmislene poruke, pa onda da se akumulator brzo prazni i da će ugasiti sve "non-essential" potrošače, itd. Čovek zameni akumulator, kad ono opet isto. Tek su u servisu, spajanjem na dijagnostiku ustanovili da je crkao regulator napona (na srpskom: spannung regler
). Inače, regler izgleda isto kao što je izgledao i na Renou 4 - mala crna kutija sa jednostavnom elektronikom unutra. Ništa hi-tech.
Ђенерал Јанковић
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Stigao novogodisnji poklon od Telenora, od 1. februara poskupljuju postpaid pakete, svaka cast, odlicni ste. 
w211 ph1 ima dva akumulatora.snork napisao:Noviji Mercedesi su posebna priča jer nemaju lampicu (ili poruku na displeju) da se akumulator ne puni. To svaki auto u poslednjih 60+ godina ima, a oni, eto odlučili da izbace. Mom prijatelju je na W211 ispisivao neke besmislene poruke, pa onda da se akumulator brzo prazni i da će ugasiti sve "non-essential" potrošače, itd. Čovek zameni akumulator, kad ono opet isto. Tek su u servisu, spajanjem na dijagnostiku ustanovili da je crkao regulator napona (na srpskom: spannung regler). Inače, regler izgleda isto kao što je izgledao i na Renou 4 - mala crna kutija sa jednostavnom elektronikom unutra. Ništa hi-tech.
Kada alternator zajebava, upali crvenu poruku na displeju da napon akumulatora nije ok. Ako si u voznji vec (meni je izbacio posle 300km u cugu), logicno da zajebava alternator.
I logicno da i kada ti upali na bilo kom autu, pre zamene akumulatora proveris punjenje alternatora.
Na w211 moze da se udje u "test mod" kada ti na bordu ispise trenutno punjenje...
Pa ok, vlasnik je tako bio odlučio. Nego, nisam znao da ima dva akumulatora. Jedan je standardno u gepeku, a drugi? Da nije ispod suvozačevog sedišta, kao u M klasi?
Ђенерал Јанковић