Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od Ji 4Tze »

Možda Simpo skida dizajn..
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Nije sigurno, nije ni tajna da Simpo radi i za njih:

http://www.simpogroup.com/detail.php?la ... 0U%20SVETU

Cak su i nazivi garnitura isti...

Edit:

Gledam sad da prave i za Roche Bobois, to je skupo i lepo u PM... Dakle te standarde zadovoljavaju...
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Simpo je uništila politika. Otvaranje kojekakvih fabrika i fabričica po Bujanovcu i sl zarad ko zna čega.
Imam sličnu simpovu ugaonu garnituru već 5 godina i stvarno su odlični. Kada sam opremao stan niko nije mogao da im prismrdi osim 3x skupljih italijanskih garnitura.

Lazo baci pogled na Atlas Užice. Kolega je pre neki mesec kupio kožni dvosed za kancelariju. Izgleda vrhunski.
http://www.atlasuzice.com
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Simpo je radio za IKEU kožne garniture, ali su im Šveđani otkazali saradnju. Tomić je rešio da uštedi neki euro, i nabacio sinu posao da uvozi neke jeftinije makaze za krevete, te su se makaze kvarile i Šveđani su rekli ćao.
Tako da ovo što Simpo prodaje u Srbiji može da bude nešto što nije prošlo kontrolu kvaliteta za strano tržište. Čuo sam od čoveka koji radi u proizvodnji da im kontrolori često vraćaju stvari na doradu zbog nepravilnosti štepova npr.

Laki, zašto ne pogledati nameštaj u Italiji, oni su majstori i jeftinije je dosta nego u CH. Pogledaj nešto od Porade, Calligarisa i sl.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

I ja preporucujem atlas, drug je uzeo garnituru i stvarno je odlicna, doduse spada medju skuplje na nasem trzistu.

A simpo je akcionarsko drustvo sa upravljackom kontrolom spsa tako da ne cudi zasto propada. Da drzava funkcionise simpo bi davno bio u stecaju jer su vec godinama medju najvecim duznicima za porez.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

U prevodu, umesto da plaćaju porez oni finansiraju 'nekog'?

HUAWEI P6 via TT
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Mislim da su pre par meseci platili porez, ne znam da li ceo ili ratu...
Znam da je bila cela igranka kako ce u stecaj ako ne plate, i onda su bukvalno zadnji dan roka platili neke ogromne pare...
Mislim da imaju, samo prave igranku i uzvlace pare, al ako zagusti sve ce platiti...

P.S
Sad ste mi napravili problem, vidim da i Atlas ima lepog namestaja, najlakse je kada nemas izbora, tada znas sta da radis...
Gledao sam italijanski namestaj, sve je to vrlo slicno, a cene su ako je ok kvalitet da se slogiras...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Zanimljive informacije koje su i meni korisne...istina, ne bas tako brzo kao tebi ali dobro je znati :)
Ono sto meni uliva sumnju je kvalitet. Naime, nije nikakva tajna (jos od doba SFRJ) da nase firme prave istu robu ali losijeg kvaliteta za domace trziste. Cak i ona roba koja nije prosla strogu kontrolu, zavrsava takodje u domacim prodavnicama.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

kad se vec prica o simpu, prosle godine sam obisao mnogo kojekakvih salona, medju prvima I simpovog I videvsi da su skupi odlucio da sacekam salon namestaja. otisao na isti, proveo skoro celo popodne, ubio se od trazenja, I na kraju se vratio u simpo I uzeo garnituru koju sam u pocetku gledao. za sada sam prezadovoljan, cak I delom koji se razvlaci, nekoliko dana sam spavao u dnevnoj sobi koliko je dobra, posebno dusek, iako u spavacoj imam pravi veliki krevet sa odlicnim dusekom...
losa strana price je sto je sa jastuka visilo jedno 5-6 konaca koje nisu odsekli posle usivanja ( mislim, jbt jel to toliko tesko, a bas kvari utisak ), I sto mi je spojka izmedju dva dela plasticna I pukla, ali to je mozda mojom greskom. sto se same konstrukcije tice, I kvaliteta punjenja, bas sam zadovoljan...
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Saće čika Trojke sve ovo lepo da prebaci u nameštaj.

Lazo ako uskoro ponovo dolaziš svrni ka kafu da vidiš kako izgleda garnitura posle 5 godina maltretiranja. Istina ja ne spavam na njoj (spavam na lenjivcu) jer ne volim da razvlačim trosed, a još manje volim što je taj dušek i žice koje ga drže premekan za moje pojmove.

Teško ćeš kupiti na daljinu. Najbolje bi bilo da imaju u nekoj radnji gotovo to što hoćeš, da vidiš i da odmah pakuju i isporuče ti.

Btw Mislim da Simpo nije platio porez nego da je država konvertovala dug u vlasništvo ili se sprema da to uradi.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Pajo, hvala na pozivu, al sad kako stvari stoje moram odmah da narucim jer pomenuh vec cekanje ~4 meseca, meni treba za februar.

Nije bas kupovina na nevidjeno, reko, videli smo garnituru, sedeli na njoj 40min dok je prodavac pokusavao da nas obradi da je kupimo (ladno me obradjuje da kupim srpski proizvod a ja pojma nemam o tome :) ). Tako da mi smo svakako hteli da je kupimo (samo bila dilema da li u Fr ili Ch), samo je naknadno kao slag na tortu doslo saznjanje da je to Simpo :)
Takodje, bili smo pre deset dana u Simpu u Novom Sadu, imao sam njih jos tada u razmatranju ali mi iz nekog razloga tada ova garnitura nije zapala za oko... Tada smo se vise fokusirali na neku garnituru sto je zenina sestra kupila (i nas clan petarboy) koja je isto odlicna, al se nismo toliko fokusirali na ostale, pogotovo sto nije tako lepo izlozeno, osvetljeno...
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Mozda neko drugi prebaci u odgovarajucu temu, ja sam napolju.

Tapatalk 4.2.0 from my HTC ;)
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

A Moebel Maerki? Sećam se da je tamo bilo boljeg nameštaja, skupljeg, ali boljeg.

Ako uzimaš kod nas, računaj na transport (očigledno), carinu u CH i TVA. Ne znam kako ide sa skidanjem našeg PDV-a koji bi sve to 'pokrio', ali ne bi trebalo da bude mnogo problema.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

trojanac napisao:Mozda neko drugi prebaci u odgovarajucu temu, ja sam napolju.
Daj mi šifru pa ću ja

srušiti forum. :kezo: :kezo: :kezo:
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Preporuka za Atlas, mi smo uzeli trosed i dvosed i vrhunskog je kvaliteta. Cena jeste malo jaca al je kvalitet na nivou.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Odgovori