Računari

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Re: Računari

Post od superboss »

stefank napisao:
Za moju ima oficijelnih drivera ali dzaba. Mislis da su i meni bolji ti "aftermarket" :D iako imam oficijelne?

Ne znam kakva je situacija sa novijim grafičkim, ali ja mislim da su oni to batalili odavno. Jednostavno, lepo zamišljeno, ali ne šljaka kako treba.

U suštini i ja mogu da skinem najnovije drajvere i instaliram, ali posle toga ATI ne radi.

Imaš tamo forum pa pogledaj, ja mislim da će bolje da radi.

Osim toga, ako misliš da postoji problem sa prebacivanjem grafike, namesti sam u catalystu da dokle god je laptop na punjaču-bude uključena samo ATI.

U opcijama imaš power play-i to tamo rešavaš. Takođe, moraš i u windowsu u power opcijama namestiti high performance power plan, da ti grafika uvek diše punim plućima.

Kod mene je ovo dalo dobre rezultate. Baš je prodisao pod 8.1
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Kupiš nVidiju i zaboraviš da postoji such thing as graphics driver.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Ne ide Nvidia u jake laptopove :( Ili su jako retki kod nas.
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ma ide, kako ne ide. Poprilično bestbuy CPU zverčica je imalo baš Nvidiu kad sam kupovao lap (godinu i koji mesec preko). Bilo je i tu zezanje sa drajverima, jer ima 2 grafičke, pa nekad neće igricu da pokrene sa eksternom, nego sa integrušom. Trenutno mi sve super radi, ali mož' se desi da se updatuje drajver i opet da ne radi. :)

Svi su oni isti. U svakom slučaju potvrđujem da je Nvidia u lapu skroz dobar štos, neočekivano dobro sa moje strane jer nisam uzeo lap za igranje (a odigrao do sad ipak kilo mainstream FPS-ova).
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Vecinu igara moze solidno da pokrene i Intel 4600. Naravno, niza rezolucija (sto i nije toliko problem na malom ekranu) + detalji na low, eventualno medium.
Cisto za prvu pomoc.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Ja zato u nvdia CP odmah obeležim koja grafika za koju aplikaciju a mogu reći da ova gt620 poteta sve što sam probao, doduše na min ili med al' radi :)
I da, bilo je problema sa driverima, nakon dva apdejta, posle ispravke sve bilo ok
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Delija, to više nije ta igra kad je tako osakatiš.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Slazem se - i napisao sam "cisto za prvu pomoc".
Ko jos igra bilo sta ozbiljno na laptopu? Dobar procesor i dobra grafika gutaju struju - to laptop ne moze da izgura, a da ne kosta malo bogatstvo.
Laptop koji je jedva na pola puta ka tome kosta skoro 2k evra - daleko skuplje od adekvatne desktop masine.

Isplati se jedino onima koji su teski zavisnici od igara, a mnogo putuju :D
Da dodam i da je to zeznuto, jer su to varijante sa 17" ekranima iliti ne previse prenosni.

BTW, kad si vec pomenuo - koju nvidia-u imas u laptopu?
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

+bezbroj

Huawei P6 TT
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2014, 01:36
Garaža: Audi Q7 3.0 TDI S-line / BMW X1 20d xDrive / Mini Countryman CooperD / Golf Plus 1.9 TDI

Post od stefank »

Zabluda, ja sam laptop platio nesto preko 700e (ima i za manje ovakav model cak u nekim radnjama, da sam se iscimao mogao sam sa 50-100e manje proci) i poprilican broj igara mogu da igram na high/ultra, a ostale na medium. Tek par igara ne mogu da igram i to zbog procesora (oslabljena verzija i5, 4200U dual-core), a ne grafike. Sa nekim sa recimo 770M grafikom pa navise (moja je malcice iza 760M, poredeci s nVidijama) i nekim jacim i5 ili i7 moze sve da se igra na Ultra opusteno. Takvi laptopovi se mogu naci i ispod 1000e (kod nas teze).

Recimo ovo gura sve na Ultra a da se ne oznoji, a ima i jeftinijih koji bi mogli:

http://www.amazon.com/ASUS-G751JT-CH71- ... sus+rog+17

@superboss, namjestio sam za svaku igricu pojedinacno u Catalystu "High performance", ako na to mislis, a laptop mi je svakako uvijek na punjacu i Windowsov plan je na "High performance" uvijek. Ne znam sta drugo da uradim, dje ima jos podesavanje da je samo ATI aktivan?
Poslednja izmena od stefank u 15 Dec 2014, 10:25, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Koje igre tacno ne mozes zbog CPU? Od iga izaslih u poslednjih par godina jedino su Skyrim i Crysis malo vise CPU-intenzivne. Ja moj FX6300 (six core@4.1ghz+mnogo cash mem) ne mogu da napnem preko 40-45% u bilo kojoj igri.

Huawei P6 TT
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:
Garaža: Audi Q7 3.0 TDI S-line / BMW X1 20d xDrive / Mini Countryman CooperD / Golf Plus 1.9 TDI

Post od stefank »

Uh meni je grafika overkill za CPU, nakon par mjeseci cackanja svega i svacega pomirio sam se sa time. Prosto nevjerovatno da su stavili tako slab CPU uz grafiku koja se ubraja u Class 1 (za mobilne grafike naravno).

Ne mogu da igram Project CARS, pisao sam vise puta. Jednostavno, stavio na Ultra ili na Low u toj igrici dobijam slican fps - nikakav. Znaci igrica pocinje da koci jos pri samom ucitavanju, dok ide onaj video, to ne moze biti do grafike jer su detalji brutalni, jednostavno sjecka, nisam nasao resenje (a CPU usage zakucan na 100%, nema sta drugo da bude, da je do grafike bar bi na Low bilo tecno).

Crysis mogu da igram na Medium tecno, mozda i na High uz neka finija podesavanja i na 720p - nisam se bakcao time jer mi se ne svidja igra, samo sam je probao.

FX6300 raznosi moj procesor i na papiru, pretpostavljam da je u praksi razlika jos veca nego sto se cini - http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i5-4 ... MD-FX-6300
Ukapirao sam da je preslab i kad sam radio neki video rendering (totalno nezahtjevna montaza, slike+pjesma), patio se bas dugo za par minuta videa.

Hitman Absolution, Battlefield Bad Company 2 i jos par igara igram na Ultra i sa svim filterima na najjace, znaci daleko od toga da je slaba grafika, ova moja grafika je zapravo best-buy u laptopu sto se naseg trzista tice (namjerno sam i jurio ovaj model). Far Cry 3 na Medium, mozda i on moze na High uz finija podesavanja, ok mi je prikaz i na Medium pa se nisam mucio. Ne mogu da se sjetim sad iz glave sta jos probah prije nego sam reinstalirao sistem, jos Moto GP i jos par njih...
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:

Post od superboss »

stefank napisao:
@superboss, namjestio sam za svaku igricu pojedinacno u Catalystu "High performance", ako na to mislis, a laptop mi je svakako uvijek na punjacu i Windowsov plan je na "High performance" uvijek. Ne znam sta drugo da uradim, dje ima jos podesavanje da je samo ATI aktivan?
pošto znanje znaš :) , onda pogledaj na http://leshcatlabs.net/forums/ šta oni kažu...jer su se specijalizovali baš za te vrste drajvera.
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:

Post od stefank »

Vidjecu da se prikljucim tamo kasnije, hvala. :)

Ali jedno znam, iako je best-buy u gotovo svakoj klasi (prosto receno vise fps za iste pare od nVidie istog cjenovnog ranga), ja i AMD grafika cemo grdno da se posvadjamo za ubuduce. Jbt naprave mnogo mocan cipset za prihvatljive pare, ali se akas sa driverima i losom optimizacijom za pojedine igrice godinama zato. :glavomuzid:

Jedino bih rizikovao sa desktopom AMD CPU+graficka, ali s obzirom da necu biti kuci duze od mjesec-2 nijednom narednih par godina, odustao sam od toga...
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:

Post od superboss »

To je ATI priča manje više od kako postoje :)
Odgovori