Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Post od ftj »

Stranci mogu kupiti domacu zemlju tako sto osnuju firmu u Srb pa preko nje kupe zemlju tako da nije da ih nesto puno sprecava zakon.
Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

Laki021 napisao:
Delija napisao:@Laki
Duke je zaostao u proslom veku "morskih prasica" :)
Zacudio bi se...
To je zapravo jedna od oblasti u kojoj je Srbija jedan od lidera u Evropi. Broj devojaka koje studiraju inzenjerske, tehnicke nauke. Ovo je na zapadu jos uvek egzotika, dok je u Srb najnormalnija pojava. Doci ce i njima iz dupeta u glavu uskoro.
Povecava se i kod nas osetno. Kad sam ja upisivao etf 2008. bilo oko 20% devojaka, ove godine kazu preko 30%. Al zato kod mene na energetici bilo ih max 5%, ne verujem da je i sad drugacije :)
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Budite realni, od čega da ljudi lickaju i sređuju kuće i okućnice? Od 300-400 evra plate? A još je i srećan ko toliko ima. Znate li kolike su plate van Novog Sada i Beograda? Često i upola manje. Da mnogi ljudi od tih nazovi "prihoda" školuju i decu? Dobro da nisu i gladni, a ne da razmišljaju da li sve sređeno i utegnuto. Da su plate bar po hiljadu-dve evra sve bi daleko drugačije izgledalo. Takođe bi bilo mnogo manje nervoze i jala. Ja mislim da smo mi još i dobri kakvo je realno stanje, a ono nije od juče već traje decenijama. Neki blagi pomak na bolje se naravno oseti, ali daleko da je to dovoljno da nešto promeni. :(
Korisnikov avatar
mića
Reactions:
Pridružio se: 10 Apr 2013, 09:43
Garaža: Corolla

Post od mića »

Dovoljno je da pokose i svoj i malo van svog atara, pokupe djubre...ne treba tu puno para, ne treba uopste za uredan travnjak, bar to.

Gesendet von meinem VTR-L29 mit Tapatalk

Korisnikov avatar
Pulp Fiction
Reactions:
Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
Garaža: Astra G 1.7 dti

Post od Pulp Fiction »

Pa to mogu, ali fasade, ili menjati vojvođanske čerpićare za nove kuće, malo teže... Mnogo ljudi po selima i ne radi, ili imaju neke male plate, jedino ljudi zemljoradnici mogu nešto, ali takvih nema više od 10% po selima. Ostalo su fazon ljudi koji imaju samo za sebe koju svinju uzgojiti i to je to.
A ni država ne pomaže sa tim prvim utiskom, jer su često i putevi teško sra*e.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

@sasa slazem se sa tobom. Ja sam samo naveo sta mi smeta ovde, i cega su mi oci gladne, a ne da li je realno da se to nekad promeni ovde iz milion faktora. Naravno da je nemoguce.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

@Mića

I tu kosačicu od nečeg treba kupiti... i struju ili benzin platiti... :)

Đubre? Da li je neko primetio koliko recimo po Novom Sadu fali običnih kanti za đubre? Mnogo puta sam bio u situaciji da kao idiot nosim kakav papir ili ambalažu po džepovima jer nigde dokle pogled seže nema kante? I onda se čudimo đubretu. A Novi Sad je još i ultra-uredan po tom pitanju, kakvi su neki gradovi dole južnije od Save i Dunava... :(
Korisnikov avatar
igor_harris
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)

Post od igor_harris »

Ti stvarno mislis da je nemastina razlog za aljkavost i prljavstinu? Ne, nego stanje uma. Svaki covek ima svoje prioritete, a takvima je prioritet da piju pivo ispred prodavnice i da ispeku sedam prasica za slavu. To je covek kome trula skoljka od lade ne smeta u dvoristu i drzi je tu jer nikad se ne zna kad ce mu zatrebati.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Jagodina je juznije a mnogo cistije od NS iili BG. Mozda politicar cije ime dominira tim gradom godinama je ovakav ili onakav ali je gradic sredjen i uredjen za primer. Cist, nema otpadaka, kao i bilo gde. Gradska uprava i organizovano komunalno preduzece su ocigledno redovno aktivni.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

igor_harris napisao: 26 Okt 2017, 21:40 Ti stvarno mislis da je nemastina razlog za aljkavost i prljavstinu? Ne, nego stanje uma. Svaki covek ima svoje prioritete, a takvima je prioritet da piju pivo ispred prodavnice i da ispeku sedam prasica za slavu. To je covek kome trula skoljka od lade ne smeta u dvoristu i drzi je tu jer nikad se ne zna kad ce mu zatrebati.
Ma kakvi. Samo svest ljudi.
Moj otac je od nekog travnjaka ispred zgrade posadio cveće i već godinama redovno sadi i podržava cveće. I to bukne visoko, bađ lepo izgleda baštica. Dolazili iz novina da slikaju kao primer drugima.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

@igor_haris

Beda i neimaština i dovode um u takvo stanje. Nema većeg zla na svetu od bede.Putovao sam mnogo po Evropi, boravio zaista svuda i najveće iznenađenje (pri prvim susretima sa tim ljudima) mi je bilo koliko su opušteni, raspoloženi, bez zadnjih primisli... Pa kako i neće biti raspoložen i opušten kada nikad nije morao da razmišlja čime će i kako platiti račune i hoće li rastegnuti platu do prvog. Ili kako će platiti/obezbediti detetu ovo ili ono kad zatraži... Jedno povlači drugo, nažalost...
Korisnikov avatar
mića
Reactions:
Pridružio se: 10 Apr 2013, 09:43
Garaža: Corolla

Post od mića »

@sasa, vozim bajk po sremu banatu backoj, gledam i vidim mnogo vise nego sto se iz kola vidi. Prelepa priroda i stoka baca djubre svuda. Drugo, dve kuce jedna do druge, jedna napustena, covek uredno pokosio ispred svoje kuce ali nije zasao ispred te napustene, malo je to parce, mozda 20-30 m2 ali to tako ruzno deluje, za to mu treba 15-20 min samo da prodje. Pa neka je trava ali bar malo da je uredno. Znam da neko nema i malo mu je mnogo ali za tako malo parce da pokosi nit ce mu se zivot promeniti niti ce mu kruna sa glave pasti. Mi imamo jednu livadu gde ce se jednog dana nesto mozda zidati. Kosimo svi, svako u nivou svoje kuce, treba mi dvadesetak minuta to da odradim ali mnogo lepse deluje.

Gesendet von meinem VTR-L29 mit Tapatalk

maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Bio si na skupu Saša, na kontra strani je bilo toliko smeča da sam mislio da sam zalutao na deponiju. To nije do para nego do aljkavosti i jebe se mi odnosa.
Korisnikov avatar
igor_harris
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)

Post od igor_harris »

Slazem se, ali to ne sme biti opravdanje. Skoro je Cane iz Partibrejkersa citirao nekoga, ne mogu da se setim koga - Nismo siromasni pa nekulturni, nego smo nekulturni pa smo siromasni.
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

@Maniaxx

Čije aljkavosti? Znaš li da smo tamo bili u Nacionalnom parku Fruška Gora? To bi neko od njihovih radnika trebao redovno da prazni - a ne prazni, zato je puno i preliva se. Nije to niko tamo iz obesti doneo i bacio. Država ovde druže ne funkcioniše, sistem ne funkcioniše, nema nikakvog mehanizma kontrole, odgovornosti, kazne...

p.s Nedavno sam bio na pecanju na jezeru Gruža nedaleko od Kragujevca. Obale prepune smeća, da ne poveruješ koliko ga ima. Ja i drugari uredno kupimo i pakujemo svoje smeće koje smo pritom tu napravili (a već sedimo u smeću) da ga ipak ne bi tamo ostavili. Sami smo sebi izgledali kao idioti. Da to neko počisti sa vremena na vreme i da je uvek čisto - pitanje je da li bi neko tek tako olako bacio papirić ili bi ga možda ipak poneo sa sobom, kad bi video da je tu čisto i lepo. A ovako kada već plivaš u smeću - jedan komad manje ili više... i gomila se, naravno... i zato smo tu gde smo. Po više osnova. Ako me razumeš...
Odgovori