Računari
Re: Računari
Vala bas. Jednom sam se zajebo i kupio njihovu graficku. 9xxx serija (2006.) i zamenio za nvidia 6600 sam cim sam imao prilike.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
- stefank
- Pridružio se: 14 Nov 2014, 01:36
- Garaža: Audi Q7 3.0 TDI S-line / BMW X1 20d xDrive / Mini Countryman CooperD / Golf Plus 1.9 TDI
Ja samo ne znam je l' se ljudi namjerno sprdaju s kupcima, da li ih nesto bojkotuju ovi sto prave igrice, ili je nesto trece u pitanju jer mi je prosto nevjerovatno da ne znaju da naprave drivere za sopstveni proizvod, a da ih kasnije neki programer napravi da sljakaju ok, onako "aftermarket". 

Samo demant.
Itekako ima sub 1000 eura lapova koji odlično guraju igrice. Čak može da se pored brže grafike uglavi i quad core i7, full HD ekran i ogroman disk.
Takođe struja nije problem jer se igraš na adapteru, a ne na bateriji. Konkretno kod mene ne radi brza grafika na bateriji, samo integruša. Nisu oni predviđeni za veliku autonomiju, iako ovaj moj gura 5 6 sati bez problema kod klasične office upotrebe.
Tapatalk
Itekako ima sub 1000 eura lapova koji odlično guraju igrice. Čak može da se pored brže grafike uglavi i quad core i7, full HD ekran i ogroman disk.
Takođe struja nije problem jer se igraš na adapteru, a ne na bateriji. Konkretno kod mene ne radi brza grafika na bateriji, samo integruša. Nisu oni predviđeni za veliku autonomiju, iako ovaj moj gura 5 6 sati bez problema kod klasične office upotrebe.
Tapatalk
Zar to korišćenje na adapteru ne skraćuje vek baterije?
-------------------------
Nokia Lumia 1520 & TT
-------------------------
Nokia Lumia 1520 & TT
Ne. Baterija ima mod da se ne puni preko 60 posto, a dopunjava se tek kad padne ispod 50. Na nekom radnom stolu bi takav računar punio bateriju jednom u par meseci.
Tapatalk
Tapatalk
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Daj mi konkretan primer (link na ponudu sa cenom) - samo nemoj neku plasticnu kantu koja ce se polomiti posle 10-ak otvaranjanidza napisao:Samo demant.
Tapatalk

BTW, nisi napisao koja je tvoja masina konkretno? Mozda jesi ranije, ali nisam ispratio.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
- stefank
- Garaža: Audi Q7 3.0 TDI S-line / BMW X1 20d xDrive / Mini Countryman CooperD / Golf Plus 1.9 TDI
http://itsvet.com/proizvod/dell-inspiro ... /177/12716
Evo ti moj laptop, izgleda mu je cak pala cijena, 587e ladno, napisao sam sta sve moze da gura a daleko je ispod 1000e.
Jako kvalitetan sa alu kucistem, baterija traje 5 sati, da ima jaci procesor i bolji ekran u principu se ne bih ni na sta ni pozalio (postoji verzija sa i7 i 1080p ekranom, sad mi zao sto nisam dodao jos nekih 200e kolko je trebalo cini mi se).
Grafika je ustvari rebranded R9 M270X i spada u Class 1 mobilne grafike (nedje izmedju nVidije 750M i 760M po performansama, a one se nalaze u znatno skupljim laptopovima).
Evo ti moj laptop, izgleda mu je cak pala cijena, 587e ladno, napisao sam sta sve moze da gura a daleko je ispod 1000e.

Grafika je ustvari rebranded R9 M270X i spada u Class 1 mobilne grafike (nedje izmedju nVidije 750M i 760M po performansama, a one se nalaze u znatno skupljim laptopovima).
Poslednja izmena od stefank u 16 Dec 2014, 17:20, izmenjeno 1 put ukupno.
17" ti je prakticno desktop 

- stefank
Drasticno je manji, tanji i laksi od proslog 17" Asusa kog sam imao (laksi je nesto tipa 1.5 kg), a zadnjih par mjeseci prilicno puno putovah jer studiram u Bugarskoj, tako da prenosivost oprobano nikako nije problem. 15.6" je tek malo manji i laksi za oko pola kilograma, ako je to nekome problem onda jbg. 

Lenovo y510p.
Postoji verzija i sa 2 grafike u SLI. Meni to nije trebalo jer sam primarno zbog Lightrooma uzeo računar sa quad i full HD ekranom. Grafika je došla samo kao šlag na tortu.
Tapatalk
Postoji verzija i sa 2 grafike u SLI. Meni to nije trebalo jer sam primarno zbog Lightrooma uzeo računar sa quad i full HD ekranom. Grafika je došla samo kao šlag na tortu.
Tapatalk
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Ne znam kakva je što se tiče mobilnih grafika, ali desktop GPU od 120e pravi osmice oko ove tvoje, tako da nema tu ozbiljnog gejminga.
- stefank
Od moje ili Nidzine (da ne trazim koja je njegova)?
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Od pomenute 760M, tj te što dođe malo jača od tvoje ako sam dobro razumeo.
- stefank
Nadjoh sad, njegova je 750M, otprilike nVidijin ekvivalent mojoj. Ne pratim desktop grafike odavno jer iako sam htio nema svrhe da sastavljam desktop (necu biti kuci poduze opet), ali da to je to, trebalo bi da je nesto u rangu sa ATI-jevom 260/260X zavisno od verzije. Sasvim dovoljno za vecinu igara sa prilicno visokim detaljima (a napisah i primjere sta gura). Uostalom, potegla se prica da na laptopu nista ne moze da se igra kako spada osim da kosta 8328e, sto smo samo demantovali. Za 1000+ eura moze da se uzme jako ozbiljan gaming laptop, da se ne oznoji na ultra, pogotovo sa novim nVidijinim mobilnim serijama - 8xx i 9xx.
Pazi sa desktopom jacine mog laptopa neces nesto znacajno da ustedis. Onako okvirno, treba ti 100-njak eura za procesor, 200 za grafiku, kuciste, napajanje, jos 150 za HDD, opticki uredjaj i RAM i eto te skoro na istom, ako dodamo tome i bilo kakav monitor koji lici na nesto, na istom pa cak i preko po sadasnjoj cijeni.
A mome laptopu (iako mu je ekran generalno slaba tacka) sto se guranja igara tice ide u korist i rezolucija - imam 900p ekran, tako da se grafika jos manje muci. Mada, nazovite me ludim, ali ja izmedju HD i full HD rezolucije ako su svi detalji na max i ne vidim neku znacajnu razliku, bar ne na 17" ekranima.
U principu iduce godine cu da najurim neki Asus ROG iz Amerike, sa npr. 980M grafikom koja gura sve na najjace i da se ne opterecujem time. Desktop bih radio sastavio ali dzaba kad necu biti kuci, a i on kosta solidno ako je toliko jak, usteda se smanjuje tu.
Pazi sa desktopom jacine mog laptopa neces nesto znacajno da ustedis. Onako okvirno, treba ti 100-njak eura za procesor, 200 za grafiku, kuciste, napajanje, jos 150 za HDD, opticki uredjaj i RAM i eto te skoro na istom, ako dodamo tome i bilo kakav monitor koji lici na nesto, na istom pa cak i preko po sadasnjoj cijeni.

A mome laptopu (iako mu je ekran generalno slaba tacka) sto se guranja igara tice ide u korist i rezolucija - imam 900p ekran, tako da se grafika jos manje muci. Mada, nazovite me ludim, ali ja izmedju HD i full HD rezolucije ako su svi detalji na max i ne vidim neku znacajnu razliku, bar ne na 17" ekranima.
U principu iduce godine cu da najurim neki Asus ROG iz Amerike, sa npr. 980M grafikom koja gura sve na najjace i da se ne opterecujem time. Desktop bih radio sastavio ali dzaba kad necu biti kuci, a i on kosta solidno ako je toliko jak, usteda se smanjuje tu.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Ne znam da li si svestan toga da desktop i5 i mobile i5 (na primer) imaju zajednicko skoro pa samo ime? 
To jos vise vazi za graficke karte.

To jos vise vazi za graficke karte.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...