TV - Audio - Video - bela tehnika
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Re: TV - Audio - Video - bela tehnika
Živim na 18. spratu a ćale koji je ovde živeo je još pre 20 godina ugradio protočni bojler u kupatilo. Sa ovog bojlera se toplom vodom snabdevaju slavine iznad kade i lavaboa, kao i slavina iznad kuhinjske sudopere. Naravno, pošto pritisak varira tu je često umelo da zeza u smislu da se pojačava i smanjuje temperatura vode što se oseti tokom kupanja, ali nije bilo ništa drastično. Jedino u kuhinji topla voda nije htela da krene sama, nego je pustiš zajedno sa slavinom nad kadom i onda "uhvati".
Taj bojler je umro pre par meseci i uzmemo novi, čovek kojeg znam već godinama mi to ugradi i sve fercera kako treba. Sve 3 slavine rade po ps-u, samostalno puštaju toplu vodu.
Pre nekog vremena krenu problemi, prvo krene da zeza sa puštanjem tople nad sudoperom pa onda nad lavaboom a od pre neki dan neće ni iznad kade! Drndam slavinu, nekad par puta a nekad par minuta pa onda uključi zagrevanje. Problem kod dijagnoze kvara predstavlja činjenica da čim jednom prespoji kako treba, narednih sat-dva radi bez greške i onda ne možeš da provališ šta je uzrok.
4 dana zaredom mi majstor dolazi i probava, svaki put namesti i probam - fercera, uveče ili sledeće jutro neće. Juče je doneo novu sklopku koja uključuje grejanje, povezao je i isto se ponaša. On tvrdi da je problem u pritisku, da zato zeza. Predsednica kućnog saveta kaže da su pumpe u podrumu podešene na istu vrednost kao sve ove godine (a to je 6 bara za naših zadnjih 6 spratova), i da nije problem do toga. Ono što bi mogao da bude problem je neki mulj koji se pojavio u cevima kada su nešto radili pre mesec-dva, pa su navodno neke komšije morale da dovode majstore da im čiste mrežice i siceve u kupatilu.
Nagradno pitanje: ima li ko ideju o čemu može da se radi, ili možda nekog majstora koji bi ovo mogao da reši?
Takođe, gde sutra da kupim dobra grip klješta kako bih zavrnuo ventil i otvorio šrafove na bojleru, da vidim ima li tog mulja i prljavštine?
Taj bojler je umro pre par meseci i uzmemo novi, čovek kojeg znam već godinama mi to ugradi i sve fercera kako treba. Sve 3 slavine rade po ps-u, samostalno puštaju toplu vodu.
Pre nekog vremena krenu problemi, prvo krene da zeza sa puštanjem tople nad sudoperom pa onda nad lavaboom a od pre neki dan neće ni iznad kade! Drndam slavinu, nekad par puta a nekad par minuta pa onda uključi zagrevanje. Problem kod dijagnoze kvara predstavlja činjenica da čim jednom prespoji kako treba, narednih sat-dva radi bez greške i onda ne možeš da provališ šta je uzrok.
4 dana zaredom mi majstor dolazi i probava, svaki put namesti i probam - fercera, uveče ili sledeće jutro neće. Juče je doneo novu sklopku koja uključuje grejanje, povezao je i isto se ponaša. On tvrdi da je problem u pritisku, da zato zeza. Predsednica kućnog saveta kaže da su pumpe u podrumu podešene na istu vrednost kao sve ove godine (a to je 6 bara za naših zadnjih 6 spratova), i da nije problem do toga. Ono što bi mogao da bude problem je neki mulj koji se pojavio u cevima kada su nešto radili pre mesec-dva, pa su navodno neke komšije morale da dovode majstore da im čiste mrežice i siceve u kupatilu.
Nagradno pitanje: ima li ko ideju o čemu može da se radi, ili možda nekog majstora koji bi ovo mogao da reši?
Takođe, gde sutra da kupim dobra grip klješta kako bih zavrnuo ventil i otvorio šrafove na bojleru, da vidim ima li tog mulja i prljavštine?
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
Membrana koja pokrece mikro prekidac. Ili sta se vec koristi za detekciju diferencije pritiska kada se otvori slavina.
Kvar je tipican za protocni bojler.
Kvar je tipican za protocni bojler.
Realno totalni promasaj.
Istina... Ja sam 3D upalio par puta kad mi neko dodje pa da se malo prokurcim u fazonu "wooow kakav TV imas"
Sad ni ne znam gde sam zagubio naocare za 3D. A samo kad se setim koliko sam sebe i laptop mrcvario dok sam birao da li da idem na aktivni ići pasivni 3D. Budala 

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Planiram da kupim LED TV 32". Mora da bude T2, pozeljno Full HD, USB prikljucak, jedan HDMI , pozeljno CI slot. Cena sto niza. Sta predlazete? Da li ici na kineske brendove (VOX, FOX, TESLA...) ili uzeti neki LG, Samsung? Jesu skulji oko 50E, a da li su toliko i bolji?
Ako vam ide suvise lako, pogledajte bolje. Mozda vam ide nizbrdo!
- LukaMaletin
- Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
- Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015
Preporucujem LG561v, ja sam uzeo LG 5610 , koji je isti kao 561v samo nema t2. Stvarno odlican televizor !!
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Svakako treba ici na priznatiji brend i po cenu vece razlike u ceni od pomenutih 50 evra. Vox je, inace, turski i korektniji je od kineskih konkurenata, plus bolja servisno-distributivna mreza i duza garancija.Marko napisao:Planiram da kupim LED TV 32". Mora da bude T2, pozeljno Full HD, USB prikljucak, jedan HDMI , pozeljno CI slot. Cena sto niza. Sta predlazete? Da li ici na kineske brendove (VOX, FOX, TESLA...) ili uzeti neki LG, Samsung? Jesu skulji oko 50E, a da li su toliko i bolji?
Sent from my Sony EXPERIA M2 Aqua
- branja
- Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
- Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy
Marko samo bolje marke. Ovo sve jos nije vredno razlike od 50€. A veruj mi da je u ekploataciji posle 2 godine realna razlika 100€.
Ako naletis na Panasonic, daju 5 godina garancije. Ako ne onda Lg ili Samsung, sta ti se vise bude svidelo.
Poslato sa Lumia 925
Ako naletis na Panasonic, daju 5 godina garancije. Ako ne onda Lg ili Samsung, sta ti se vise bude svidelo.
Poslato sa Lumia 925
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
5 godina garancije se odnosi na smart televitore, trebalo bi da na sajtu imaju tacno za koje modele vazi...
- branja
- Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
- Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy
Moguce.
U svakom slucaju ja bih te marke izbegavao.
Poslato sa Lumia 925
U svakom slucaju ja bih te marke izbegavao.
Poslato sa Lumia 925
Hvala! Ipak cu ici na provereno resenje! Bitan mi je kvalitet, tj. da se ne kvari.
Ako vam ide suvise lako, pogledajte bolje. Mozda vam ide nizbrdo!
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Samsung je izgleda stvarno djubre
I matorcima je zveknuo. 3 i nesto godine "star".
Nisam ga video, ali kaze matori da je potamnela slika i da treperi. Videcemo da li moze da se opravi ili pravac kanta, a ja pravac prodavnica po novi

I matorcima je zveknuo. 3 i nesto godine "star".
Nisam ga video, ali kaze matori da je potamnela slika i da treperi. Videcemo da li moze da se opravi ili pravac kanta, a ja pravac prodavnica po novi

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...