TV - Audio - Video - bela tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Re: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od Vladapetr »

Živim na 18. spratu a ćale koji je ovde živeo je još pre 20 godina ugradio protočni bojler u kupatilo. Sa ovog bojlera se toplom vodom snabdevaju slavine iznad kade i lavaboa, kao i slavina iznad kuhinjske sudopere. Naravno, pošto pritisak varira tu je često umelo da zeza u smislu da se pojačava i smanjuje temperatura vode što se oseti tokom kupanja, ali nije bilo ništa drastično. Jedino u kuhinji topla voda nije htela da krene sama, nego je pustiš zajedno sa slavinom nad kadom i onda "uhvati".

Taj bojler je umro pre par meseci i uzmemo novi, čovek kojeg znam već godinama mi to ugradi i sve fercera kako treba. Sve 3 slavine rade po ps-u, samostalno puštaju toplu vodu.
Pre nekog vremena krenu problemi, prvo krene da zeza sa puštanjem tople nad sudoperom pa onda nad lavaboom a od pre neki dan neće ni iznad kade! Drndam slavinu, nekad par puta a nekad par minuta pa onda uključi zagrevanje. Problem kod dijagnoze kvara predstavlja činjenica da čim jednom prespoji kako treba, narednih sat-dva radi bez greške i onda ne možeš da provališ šta je uzrok.

4 dana zaredom mi majstor dolazi i probava, svaki put namesti i probam - fercera, uveče ili sledeće jutro neće. Juče je doneo novu sklopku koja uključuje grejanje, povezao je i isto se ponaša. On tvrdi da je problem u pritisku, da zato zeza. Predsednica kućnog saveta kaže da su pumpe u podrumu podešene na istu vrednost kao sve ove godine (a to je 6 bara za naših zadnjih 6 spratova), i da nije problem do toga. Ono što bi mogao da bude problem je neki mulj koji se pojavio u cevima kada su nešto radili pre mesec-dva, pa su navodno neke komšije morale da dovode majstore da im čiste mrežice i siceve u kupatilu.

Nagradno pitanje: ima li ko ideju o čemu može da se radi, ili možda nekog majstora koji bi ovo mogao da reši?
Takođe, gde sutra da kupim dobra grip klješta kako bih zavrnuo ventil i otvorio šrafove na bojleru, da vidim ima li tog mulja i prljavštine?
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Membrana koja pokrece mikro prekidac. Ili sta se vec koristi za detekciju diferencije pritiska kada se otvori slavina.
Kvar je tipican za protocni bojler.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Realno totalni promasaj.
Korisnikov avatar
member
Reactions:
Pridružio se: 17 Jul 2012, 15:19

Post od member »

Istina... Ja sam 3D upalio par puta kad mi neko dodje pa da se malo prokurcim u fazonu "wooow kakav TV imas" :) Sad ni ne znam gde sam zagubio naocare za 3D. A samo kad se setim koliko sam sebe i laptop mrcvario dok sam birao da li da idem na aktivni ići pasivni 3D. Budala :-)
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

nidza napisao:http://www.benchmark.rs/vesti/3d_je_i_z ... vati-62967

Zanimljivo, 3D na samrti.
E hvala bogu! Laka mu zemlja. :pop:
Širim haos!
Korisnikov avatar
Marko
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 23:12

Post od Marko »

Planiram da kupim LED TV 32". Mora da bude T2, pozeljno Full HD, USB prikljucak, jedan HDMI , pozeljno CI slot. Cena sto niza. Sta predlazete? Da li ici na kineske brendove (VOX, FOX, TESLA...) ili uzeti neki LG, Samsung? Jesu skulji oko 50E, a da li su toliko i bolji?
Ako vam ide suvise lako, pogledajte bolje. Mozda vam ide nizbrdo!
Korisnikov avatar
LukaMaletin
Reactions:
Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015

Post od LukaMaletin »

Preporucujem LG561v, ja sam uzeo LG 5610 , koji je isti kao 561v samo nema t2. Stvarno odlican televizor !!

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Marko napisao:Planiram da kupim LED TV 32". Mora da bude T2, pozeljno Full HD, USB prikljucak, jedan HDMI , pozeljno CI slot. Cena sto niza. Sta predlazete? Da li ici na kineske brendove (VOX, FOX, TESLA...) ili uzeti neki LG, Samsung? Jesu skulji oko 50E, a da li su toliko i bolji?
Svakako treba ici na priznatiji brend i po cenu vece razlike u ceni od pomenutih 50 evra. Vox je, inace, turski i korektniji je od kineskih konkurenata, plus bolja servisno-distributivna mreza i duza garancija.

Sent from my Sony EXPERIA M2 Aqua
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Post od branja »

Marko samo bolje marke. Ovo sve jos nije vredno razlike od 50€. A veruj mi da je u ekploataciji posle 2 godine realna razlika 100€.
Ako naletis na Panasonic, daju 5 godina garancije. Ako ne onda Lg ili Samsung, sta ti se vise bude svidelo.

Poslato sa Lumia 925
Slika
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

5 godina garancije se odnosi na smart televitore, trebalo bi da na sajtu imaju tacno za koje modele vazi...

Sent from my Sony EXPERIA M2 Aqua
Korisnikov avatar
branja
Reactions:
Pridružio se: 25 Feb 2015, 10:44
Garaža: jtd,bajo moj; cannondale bad boy

Post od branja »

Moguce.
U svakom slucaju ja bih te marke izbegavao.

Poslato sa Lumia 925
Slika
Korisnikov avatar
Marko
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 23:12

Post od Marko »

Hvala! Ipak cu ici na provereno resenje! Bitan mi je kvalitet, tj. da se ne kvari.
Ako vam ide suvise lako, pogledajte bolje. Mozda vam ide nizbrdo!
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Ima li neko iskustva sa Sony KDL43w755cba?
Slika
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Samsung je izgleda stvarno djubre :kuku:
I matorcima je zveknuo. 3 i nesto godine "star".

Nisam ga video, ali kaze matori da je potamnela slika i da treperi. Videcemo da li moze da se opravi ili pravac kanta, a ja pravac prodavnica po novi :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Odgovori