Novi Sad

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Re: Novi Sad

Post od shandu90 »

Pa dovoljno je da padne jaca kisa, pola grada pliva. Infrastruktura ne prati tempo gradnje.

Sent from my P10 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Ako je infrastruktura problem, nju treba razvijati paralelno sa gradnjom, ne moze se zbog toga zaustaviti razvoj grada. Nece se sa izgradnjom novih kvartova magicno broj stanivnika podici za 100k vec ce se neke raspale gradjevine zameniti novim i ljudi ce ziveti u boljim uslovima.

Pride, previse dramite, nista ne fali insfrastrukturi u NS.

Problem sa kanalizacijom nije nov i nema veze sa novogradnjom.

Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Problem je i sa zelenim površinama kao i sa infrastrukturom.
Neko je okačio sliku na NS BUILD forumu, Dubai ima zelenije parkove, a u pustinji je. Limanski park ošišan i ogoljen. Nigde drveća.A bukvalno je u krilu Dunavu.
Problem je i što se u komunalnim preduzećima, koja su partijski plen, zapošljavaju ljudi koji od škole imaju veliki odmor, a dolaze na odgovorne pozicije. I zato se skupo to plaća, a posledice se osećaju mnogo kasnije. Govorim o ukupnom uticaju takvih ljudi na zdravlje i život uopšte u velikim gradovima.

Послато са SM-A605FN уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Laki021 napisao: 23 Sep 2018, 12:33 Ako je infrastruktura problem, nju treba razvijati paralelno sa gradnjom, ne moze se zbog toga zaustaviti razvoj grada. Nece se sa izgradnjom novih kvartova magicno broj stanivnika podici za 100k vec ce se neke raspale gradjevine zameniti novim i ljudi ce ziveti u boljim uslovima.

Pride, previse dramite, nista ne fali insfrastrukturi u NS.

Problem sa kanalizacijom nije nov i nema veze sa novogradnjom.

Infrastruktura podrazumeva i elektro-distributivnu mrezu, vodu i kanalizaciju, puteve, parking mesta,.. Sve to je ogroman problem i niko nema nameru time da se pozabavi. Kao sto mnogi rekose, jedino je u glavi profit, a pravilan i ravnomeran razvoj grada ko jebe.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Nije problem u NS nista kad se dodje na kafe-krkanluk vikend. Ali kad se salomis dok ides biciklom na posao i kad iseces gumu u rupi punoj vode na autu ume da bude nezgodno. Pride kada ti Ikarbus uduva par kubika cadji u krem enterijer i plucna krila onda nije svejedno. :kezo: A da, i jos kad se sapletes o razvaljene trotoare kod komse koga boli k, ili kod investitora koji zida 10 godina tuje slika sve u fullu. :doubleup: Jer mi to volimo. Eno ulicu mi raskopali, za jebeno postavljanje elektro instalacije ce im trebati 5 meseci. Lelemudanje sve u 16.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

Nije problem sa gradnjom. Hvala bogu svi imamo posla od toga i treba da se razvija i gradi grad.

Problem je u velikim kompeksima na gradskom zemljistu.

Da objasnim. Kad se gradi na privatnim lokacijama to je u domenu privrede. Utu uslovi se postuju i uradi se kako pise u lokaciskim.

Veliki kompeksi se uglavnom grade na gradskom zemljistu. Tu lezi problem.

Da bi neko dobio gradsko mora imati politicke veze. Gradsko u 90% slucajeva nije namenjeno viseporodicnom kolektivnom stanovanju.

Tu nastupa na snagu interesi veze štela i kradja. To zemljiste u njegova kao prodaja.

Zemljiste se promeni namena ruse se spomenici kulture parkovi. Komisije i inspekcije nema. sam sam ucestvovao i u tim gradnjama i tu niko ne dolazi.

Tu se ugrozava planski razvoj grada.

Tu je.privatni interes isprd interesa grada.

E ta gradnja nije dobra ni pozeljna.

Ona sa svojim kapacitetom ugrozava zelene povrsine saobracaj strukturu.

Moglo i se kanalizacija resiti ali ti investitori se ne zele opteretiti nepotrrbno od strane drzave.

Gradnja na opste bitnim povrsinama je kriminal.

To je promenada spens brodogradiliate limanski park, pupinova palata, beograd na vodi...
Promenada na takvom.mesto mora proci komisiju.

Ne sme privatni investitor odlucivati o arh. Objekta na takvoj lokaciji takvog gabarita.

To je opsti interes.

Isto vazi za pupinovu. Urbanisticki i arhitektonski mora proci siru analizu a ne privatnik da o tome oducije.
Gradnju u okvirima gup podrzavam i dobra je. Zivim od gradnje ali smem kriticki da kazem sta je problem.
Pupinova ni po jednom uslovu ne bi mogla dobiti dozvolu. Ni arhitektonsku ni urbanisticku pisebno. A sto je srusen spomenik.kulture zbog nje pokazuje moc graditelja...

To se mora razgraniciti.

Na onoj strani zakona je galens. To je drzava. A podrzavam sve druge koji grade na to predvidjenim mestima bez prenamene parkova sportskih centara, preuzimanjem zemljista...

Razlog. Gradsko zemljiste ima predvidjenu namenu koja po pravilu.nije viseporodicno.

Gde je viseporodicno to.nije zanimljivo prozdrljivcima...

Zato se menjaju namene parkovi sportski centri. To nama nista ne treba sve je to zastarelo. Cemu to. Tu je ipsti interes napraviti zgradu. Naravno...zgradu na vodi...

Послато са SM-N950F уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Jel i Limanski park ode? Onaj tamo kod kasarne su hteli da sjebu i prosire glupu NIS pumpu, tada im nije proslo. Ceka se dalje.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Ma, kakvi. Nema sanse da na mestu Limanskog grade nesto.
Po meni msm da ce pre u kineskoj cetvrti da zidaju. Ne opazice ciste taj deo

Sent from my SM-J500FN

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Ne verujem ni ja da ce dirati Limanski. Pre ce rasterati pajdomane iz Kineske jer je to dobra lokacija. Grade park na Naselju, a ovamo da betoniraju.

Sent from my P10 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

Radili smo rekonstrukciju kineske. I uradjen je jedan deo...
To ne bi smelo da se rusi kulturni spomenih industriskih objekata. To se moze napraviti grad u gradu. Bio je i projekat muzeja. To nije za stambenu namenu po utu. Muzej je tu po planu...

Послато са SM-N950F уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Novi Sad

Post od Laki021 »

Sta je kineska?

Swemir, jel ima nesto po tebi da moze da se rusi?
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Kineska moze jako lepo da se sredi ako bi se htelo. Mnogo bolje nego jos jedan wannabe ultra kompleks sa bastama na krovu, staklo celik varijanta, ima toga vec...i tako ce da sruse tamo posle studentskih domova pa uzduz Despota Stefana, a i brodogradiliste naravno. Samo udri...
SlikaSlika
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Samo napred, to nece nikome nedostajati a moze nesto lepo da se napravi.
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Bivsi Neimar (ispod mosta, do glavnog ulaza na Strand) pa sve do Sodrosa - sravniti. Brodogradiliste? Gomila zardjalog smeca i barustina. Ne treba biti emotivan prema takvim ostacima socijalizma.

"Kasarnu" sam zaboravio...

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Nisam ja protiv da se ruglo rusi, nego sam protiv da sve to neko "kupuje" za tepsiju ribe, a posle kao grad nema para. Ja znam da sam salomio auto, onako losih puteva kao u NS je tesko naci, trava pola metra ne kosi se redovno kacio sam slike ovde. Nije problem sto se zida, ali nemoj onda od svih tih transfera da nema da se pokosi trava i da putevi budu ako nista onda bar ravni u gradu. Eno i u mojoj ulici gde su nikle viletine od stotine hiljada eura sa bazenima rupe i ulegnuca, pa jel placa tu neko papire i poreze za sve te hacijende.
SlikaSlika
Odgovori