Zanimljivi oglasi
Re: Zanimljivi oglasi
Loše sam se izrazio... preferiram dizel u odnosu na benzinca 

Preferiras zbog potrosnje?
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Re: AW: Zanimljivi oglasi
Pa kao nekom ko prelazi +30k km godišnje to mi je jedna od najbitnijih stavki. Pored toga sviđa mi se i kako se vozi dizel...
Kako ti to ne razumeš, isto ni ja ne razumem opsednutost benzincima, posebno onim običnim što se čuju kao fen za kosu
Kako ti to ne razumeš, isto ni ja ne razumem opsednutost benzincima, posebno onim običnim što se čuju kao fen za kosu

Jednostavno nije tacna konstatacija i ne postoji nacin da 740i emituje istu buku i vibraciju pri ubrzavanju od 740d. Razumem ako se gleda racionalna strana ili performanse i da u tom slucaju prevlada razum ali ako gledamo krajnji rezultat, veci je luksuz sa benzincem nego dizelom a ipak je to klasa luksuzne limuzine. Kao sto neko insistira i vidi razliku u original blurayu u odnosu na hd rip tako ce se videti razlika i u benzin/dizel opciji.Floyd napisao:
Vibracija u 740d nema a verujem da ih nema ni u A8... nisam se vozio. Nije to G2...
ja bih onaj A8 2.0TFSi hybrid 

Jbg ako baš toliko insistiraš na luksuzu onda je sve ispod 760Li sa individual opremom, ništa 

Taj koji kupuje luksuznu klasu sigurno da potencira na luksuzu a onda treba da pretrpi taj kompromis u vidu traktora pod haubom. Mada moguce da i ja lupetam, jedan dan branim dizele drugi benzince 

Ma razumem ja tebe ali taj auto ne mora nužno da bude auto u kom će se vlasnik voziti na zadnjem sedištu. A8 3.0 TDI i 730d često voze i "obični" ljudi koji vole velike automobile.
Ja za sad nisam jedan od tih... ali mi se A8 iz nekog razloga sviđa.
Ja za sad nisam jedan od tih... ali mi se A8 iz nekog razloga sviđa.
Re: AW: Zanimljivi oglasi
Ja potpuno razumem da ti je potrosnja najbitnija stavka zbog kilometraze i onda je potpuno logicno zasto bi kupio dizela.Floyd napisao:Pa kao nekom ko prelazi +30k km godišnje to mi je jedna od najbitnijih stavki. Pored toga sviđa mi se i kako se vozi dizel...
Inace ne postoji opsednutost benzincima, jer su u svim aspektima bolji, naravno ako potrosnja nije najvaznija stavka. Ovo je jos izrazenije kod automobila nove generacije.
Znaci ne kupuju ljudi dizel jer se vozi tako i tako, nego ga kupuju zbog potrosnje. Tako da sto kaze ftj u toj najvisoj klasi je to svakako kompromis.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Auu, kako gresite 
Evo je ta "nesnosljiva" buka
http://www.youtube.com/watch?v=Yz70e1aAMrA
Polazite iz perspektive C i D segmenta, gde dizelu zaista ostavljaju skljmnnj zvuk, alu to sa rastom klase, neuporedivo opada.
Izolacija na S segmentu je toliko dobra, da normalnom voznjom, retko da moze i da se izvali razlika u vrsti goriva.
Ovo na snimku je pod punim gasom, dakle najveca buka koju motor moze da proizvede...
A evo benzinca, od 50s:
http://www.youtube.com/watch?v=3WC2ON-dn98
Ajde sada iskreno recite, koji vam je tisi?
A potrosnja, 11l na gornjem snimku, naspram 24.2l na donjem

Evo je ta "nesnosljiva" buka

http://www.youtube.com/watch?v=Yz70e1aAMrA
Polazite iz perspektive C i D segmenta, gde dizelu zaista ostavljaju skljmnnj zvuk, alu to sa rastom klase, neuporedivo opada.
Izolacija na S segmentu je toliko dobra, da normalnom voznjom, retko da moze i da se izvali razlika u vrsti goriva.
Ovo na snimku je pod punim gasom, dakle najveca buka koju motor moze da proizvede...
A evo benzinca, od 50s:
http://www.youtube.com/watch?v=3WC2ON-dn98
Ajde sada iskreno recite, koji vam je tisi?
A potrosnja, 11l na gornjem snimku, naspram 24.2l na donjem

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
U voznji gotovo da nema razlike i kod starijih automobila nize klase. Problem su vibracije, i zvuk motora kada se auto ne krece, i tu je najveca razlika.
Ne moze se na osnovu ovakvih snimaka nista zakljuciti. Nije cak ni najbitnija buka u decibelima, cak tu dizel na konstantnoj brzini moze nekad da bude i tisi, poenta je u tonalitetu koji dolazi i vibracijama koje to prate ma koliko one bile minimalne i izolovane. Ne zaboravi da je isto tako dobro izolovan i benzinac pa kad se direktno porede sigurno da ce krajnji rezultat biti da je benzinac prijatniji iako je sigurno i taj dizel vrhunski prijatan i tih.
Većina aktulenih dizela već od D segmenta praktično nema nikakav zvuk iz motorskog prostora dok održava brzinu. Motor se javi tek kad krene da se ubrzava. Čuje se praktično samo na leru.
Pricate o nekim mikrovibracijama, pored preko 10l vece potrosnje, i pitate zasto bi neko zeleo dizel u toj klasi 
Ako tako gledamo, benzinac je ovde u voznji dosta bucniji, tako da se moze izvesti i zakljucak da je tisi samo na leru.

Ako tako gledamo, benzinac je ovde u voznji dosta bucniji, tako da se moze izvesti i zakljucak da je tisi samo na leru.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Tu se radi i o nekom prestizu. Zato i dalje postoje W12, S600, 760, to razlikuje auto od limo servisa.