Zanimljivi oglasi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: Zanimljivi oglasi

Post od Floyd »

Loše sam se izrazio... preferiram dizel u odnosu na benzinca ;)
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:26

Post od Dusan »

Preferiras zbog potrosnje?
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Floyd
Reactions:

Re: AW: Zanimljivi oglasi

Post od Floyd »

Pa kao nekom ko prelazi +30k km godišnje to mi je jedna od najbitnijih stavki. Pored toga sviđa mi se i kako se vozi dizel...

Kako ti to ne razumeš, isto ni ja ne razumem opsednutost benzincima, posebno onim običnim što se čuju kao fen za kosu :pardon:
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Floyd napisao:
Vibracija u 740d nema a verujem da ih nema ni u A8... nisam se vozio. Nije to G2...
Jednostavno nije tacna konstatacija i ne postoji nacin da 740i emituje istu buku i vibraciju pri ubrzavanju od 740d. Razumem ako se gleda racionalna strana ili performanse i da u tom slucaju prevlada razum ali ako gledamo krajnji rezultat, veci je luksuz sa benzincem nego dizelom a ipak je to klasa luksuzne limuzine. Kao sto neko insistira i vidi razliku u original blurayu u odnosu na hd rip tako ce se videti razlika i u benzin/dizel opciji.
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

ja bih onaj A8 2.0TFSi hybrid :D
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Jbg ako baš toliko insistiraš na luksuzu onda je sve ispod 760Li sa individual opremom, ništa :)
ftj
Reactions:

Post od ftj »

Taj koji kupuje luksuznu klasu sigurno da potencira na luksuzu a onda treba da pretrpi taj kompromis u vidu traktora pod haubom. Mada moguce da i ja lupetam, jedan dan branim dizele drugi benzince :)
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Ma razumem ja tebe ali taj auto ne mora nužno da bude auto u kom će se vlasnik voziti na zadnjem sedištu. A8 3.0 TDI i 730d često voze i "obični" ljudi koji vole velike automobile.

Ja za sad nisam jedan od tih... ali mi se A8 iz nekog razloga sviđa.
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:

Re: AW: Zanimljivi oglasi

Post od Dusan »

Floyd napisao:Pa kao nekom ko prelazi +30k km godišnje to mi je jedna od najbitnijih stavki. Pored toga sviđa mi se i kako se vozi dizel...

Kako ti to ne razumeš, isto ni ja ne razumem opsednutost benzincima, posebno onim običnim što se čuju kao fen za kosu :pardon:
Ja potpuno razumem da ti je potrosnja najbitnija stavka zbog kilometraze i onda je potpuno logicno zasto bi kupio dizela.
Inace ne postoji opsednutost benzincima, jer su u svim aspektima bolji, naravno ako potrosnja nije najvaznija stavka. Ovo je jos izrazenije kod automobila nove generacije.
Znaci ne kupuju ljudi dizel jer se vozi tako i tako, nego ga kupuju zbog potrosnje. Tako da sto kaze ftj u toj najvisoj klasi je to svakako kompromis.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Auu, kako gresite :D

Evo je ta "nesnosljiva" buka :D

http://www.youtube.com/watch?v=Yz70e1aAMrA

Polazite iz perspektive C i D segmenta, gde dizelu zaista ostavljaju skljmnnj zvuk, alu to sa rastom klase, neuporedivo opada.
Izolacija na S segmentu je toliko dobra, da normalnom voznjom, retko da moze i da se izvali razlika u vrsti goriva.
Ovo na snimku je pod punim gasom, dakle najveca buka koju motor moze da proizvede...

A evo benzinca, od 50s:

http://www.youtube.com/watch?v=3WC2ON-dn98

Ajde sada iskreno recite, koji vam je tisi?

A potrosnja, 11l na gornjem snimku, naspram 24.2l na donjem :)
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

U voznji gotovo da nema razlike i kod starijih automobila nize klase. Problem su vibracije, i zvuk motora kada se auto ne krece, i tu je najveca razlika.
ftj
Reactions:

Post od ftj »

Ne moze se na osnovu ovakvih snimaka nista zakljuciti. Nije cak ni najbitnija buka u decibelima, cak tu dizel na konstantnoj brzini moze nekad da bude i tisi, poenta je u tonalitetu koji dolazi i vibracijama koje to prate ma koliko one bile minimalne i izolovane. Ne zaboravi da je isto tako dobro izolovan i benzinac pa kad se direktno porede sigurno da ce krajnji rezultat biti da je benzinac prijatniji iako je sigurno i taj dizel vrhunski prijatan i tih.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Većina aktulenih dizela već od D segmenta praktično nema nikakav zvuk iz motorskog prostora dok održava brzinu. Motor se javi tek kad krene da se ubrzava. Čuje se praktično samo na leru.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Pricate o nekim mikrovibracijama, pored preko 10l vece potrosnje, i pitate zasto bi neko zeleo dizel u toj klasi :)
Ako tako gledamo, benzinac je ovde u voznji dosta bucniji, tako da se moze izvesti i zakljucak da je tisi samo na leru.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Dusan
Reactions:

Post od Dusan »

Tu se radi i o nekom prestizu. Zato i dalje postoje W12, S600, 760, to razlikuje auto od limo servisa. :D
Odgovori