Računari

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Re: Računari

Post od Delija »

Imao bi duplo jacu masinu sa duplo vecim monitorom (po povrsini, naravno) i hardom.
A da ne pricamo ako se desktop masina malcice overklokuje... :djavo:

Uporedi tvoju karticu i onu koju sam pomenuo u Full HD rezoluciji sa AA + AF, recimo Crysis 3 ;)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

nidza sere verovatno da je završio CoD AW u 1080p teksture do kraja, bez AA jer se ne vidi benefit na 15,6".

Ako me ne bude mrzelo snimiću klip.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Ako si na laptopu sa 15,6" ekranom i tom tastaturom to igrao, a da ne kazem zavrsio, ne znam sta drugo da kazem osim da si teski mazohista :)

Ustekaj to u TV i surround ozvucenje i igraj kao covek :djavo:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Delija napisao:Imao bi duplo jacu masinu sa duplo vecim monitorom (po povrsini, naravno) i hardom.

Uporedi tvoju karticu i onu koju sam pomenuo u Full HD rezoluciji sa AA + AF, recimo Crysis 3 ;)
A za oc onda mora i afterm kuler od 30e minimum. Ali za iste pare se uvek dobije bolji desktop. To je neminovno.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Igram sa slušalicama. Probao sam na 5.1, strava je, ali ništa značajno lošije nije na mojim omiljenim CX-300. Imam luft da se igram kad klinac zaspi, neću pred njim da igram takve igre.

Šta fali tastaturi? Vrhunska je i osvetljena, tako da je prva liga užitak u mrklom mraku.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Samo me zanima FPS. Trazio sam ti jos ranije link torenta, ako moze posto ne uspeh da skinem krstenu. Koliko rama imas?

Huawei P6 TT
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

OMG, još je nisi skinuo. Možda može da se iskopira već instalirana? Nisam skinuo sa torrenta, drugar mi je dao ja disku odakle sam je instalirao.

8 GB RAM.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

nidza napisao:Igram sa slušalicama. Probao sam na 5.1, strava je, ali ništa značajno lošije nije na mojim omiljenim CX-300. Imam luft da se igram kad klinac zaspi, neću pred njim da igram takve igre.

Šta fali tastaturi? Vrhunska je i osvetljena, tako da je prva liga užitak u mrklom mraku.
Zaboravih taj maaali detalj - klinca :pivo:
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Čim sam ga uzeo nakačio sam ga na DTS risiver i plazmu probe radi, ali nije mi zgodno uopšte.

AW sam uglavnom prešao iz kreveta kad sam 3 dana ležao kući bolestan. Tu bi mi teško desktop bio bolja varijanta, nego lap na kolena i klanje.

Zaboravio sam da dodam, ima odličan JBL zvuk na kome stvarno može da se posluša nešto.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

nidza napisao:OMG, još je nisi skinuo. Možda može da se iskopira već instalirana? Nisam skinuo sa torrenta, drugar mi je dao ja disku odakle sam je instalirao.

8 GB RAM.

Tapatalk
Omg ko još koristi diskove. Skinuo sam par komada i nijedna nije mogla da se instalira tako da sam za sada odustao.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Mnogo ljudi koristi eksterne hard diskove. :-)

Skini noviji crack i proradiće.

edit: ne čitam pažljivo. Ova moja se instalirala ali nije mogla da se pokrene, tj misija nije mogla da krene, neki disk space error.

Tapatalk
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Na 15" imas full hd rezoluciju? Koji je to lap top?
Stvar je sto komp mozes lako da sklopis kako tebi odgovara. Za igre je procesor nebitan, nikakav i nije potreban, dok je grafa ono sto je najbitnije. Stavis graficku od 300e i rame od 100e, a ostalo sve sklopis za 300e. Stvar kucista je to sto ga koristis 15 godina ako treba, za 5 razlicitih konfiguracija, tako da se ne moze racunati u trosak. Ja kao monitor koristim TV, tako da ni za to nisam imao trosak. Jednostavno, za pare dobrog lap topa, kupis 50% bolji desktop, minimum.

Nidzo, naravno da ti je na.desktopu lakse da igras iz kreveta ili bilo sta drugo.radis. Prosecna tastatura ima 300g, a lap top 3kg. Onda grejanje da ne.pominjemo.

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Probao sam da igram FPS na TV-u sa suroundom i XBox bežičnim kontrolerom. Vrlo brzo sam se vratio pred monitor zbog miša i tastature.

Sa druge strane, deca mi se u zadnje vreme razbijaju od Rayman Origins, kad dodaš kontrolere i Big Screen mod na Steam-u PC praktično postaje konzola. To se naravno igra na TV-u sa ful ozvučenjem.
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2014, 01:36
Garaža: Audi Q7 3.0 TDI S-line / BMW X1 20d xDrive / Mini Countryman CooperD / Golf Plus 1.9 TDI

Post od stefank »

Delija napisao:Imao bi duplo jacu masinu sa duplo vecim monitorom (po povrsini, naravno) i hardom.

Opet ti duplo jacu, pa duplo jacu. :) Jednostavno nije duplo, navedoh ti otprilike procesor ekvivalentne jacine, a ta grafika ili ATI-jeva R7 260 su otprilike tu nedje takodje, jace za po par frejmova mozda, mrzi me detaljno da trazim.

A sa druge strane, pobogu pricamo o jeftinim laptopovima, pa moj laptop mogu da kategorisem kao neku nizu srednju klasu, a kad oni mogu da izguraju sve igre, neke bolje a neke gore, sta mislis kako rade tek ozbiljne masine? U US npr. moze da se kupi mnogo povoljnije nego kod nas (mislim za oko 1500e mozda) high-end laptop koji nema sta nece da gura, a 980M grafika je cak nesto JACA od DESKTOP R9 280X recimo, koja gura apsolutno svaku danasnju igricu na svim podesavanjima na najjace, ja mislim cak i u 4k rezoluciji.

http://www.game-debate.com/gpu/index.ph ... on-r9-280x

Naravno tada vec mozemo da pricamo o ustedi u odnosu na desktop, jer je tu osjetna i iznosi vise stotina eura, ali kod neke srednje klase ta usteda i nije nesto velika, 100, 200e plafon. Toliko vrijedi mobilnost+baterija (koja je sasvim dobra na novim laptopovima, meni gura i do 5 sati na 17"), vala.

http://www.amazon.com/MSI-Destroyer-GX6 ... ords=m290x

Pazi kad imas za $1000 sto je ispod 800e laptop sa R9 M290X grafikom, koja nije puno iza 980M, a u poredjenju sa desktop varijantama tu je nedje izmedju R9 270 i 270X, sto je takodje brutalno dobra grafika. E desktop bi te jednako toliko ispao.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

grujicd napisao:Probao sam da igram FPS na TV-u sa suroundom i XBox bežičnim kontrolerom. Vrlo brzo sam se vratio pred monitor zbog miša i tastature.

Sa druge strane, deca mi se u zadnje vreme razbijaju od Rayman Origins, kad dodaš kontrolere i Big Screen mod na Steam-u PC praktično postaje konzola. To se naravno igra na TV-u sa ful ozvučenjem.
A bezicna tastatura i mis nisu bolje resenje? :)
I za laptop moras kupiti misa :)

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Odgovori