Novi Sad

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Re: Novi Sad

Post od DukeNS »

shandu90 napisao: 23 Sep 2018, 16:25 Ne verujem ni ja da ce dirati Limanski. Pre ce rasterati pajdomane iz Kineske jer je to dobra lokacija. Grade park na Naselju, a ovamo da betoniraju.

Sent from my P10 Lite using Tapatalk

Zasto pajdomani?
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

Naravno da se moze rusiti. Ono sto.nije spomenik kulture. Neko ko zna materiju je pomocu odredjenih parametara izvrsio bonitet objekata i klasifikovao sta je spomenik.

Tako je svugde u svetu.

Moze npr da se srusi brodogradiliste. Ali to mora imati opsti interes sta ce da se gradi i kako.

O tome sigurno ne treba da odlucuje upravni odbor galensa. Ili bilo koje privatne kompanije.

Послато са SM-N950F уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

+1
Ti dobri ljudi su odlucili u ime svih nas. :rofl:
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Ne bih ulazio u tokove novca bez konkretnih argumenata. Sigurno ima malverzacija, ali to nije tema. Problem je sto postoji masa ljudi koja u svemu vidi zaveru... Sa jedne strane infastruktura ne moze da isprati novogradnju i povecanje stanovnistva, a kada se polazu nove vodovodne ili toplovodne cevi - sto je raskopano, moram okolo, prasina je... Znam ih par koji su se protivili svemu, ali nisu se gadili kada su za kucu dobili po par stanova, lokale, garaze... Onda je prestalo da bude bitno da li je investitor Bosanac koji je mozda potkupio inspekciju i gradsku upravu ili je neko drugi...

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ja samo pricam ono sto vidim, putevi kao u najgorim gudurama, bici staza na Futoskom putu kao mesec, secam se jos 2011. kad sam isao na posao isto bilo, a zida se punom parom, kao kad je bio ekstremni priliv para od napolje do 2008. Ne moze niko da me ubedi da nema para to da se sanira, kao i da ne moze da se resi kosenje trave. Isti ti kamioni sto vuku materijal na ta gradilista ostave za sobom Hirosimu od puteva. Gradjevinske dozvole su prilicno skupe, ja kad sam cuo cene odmah sam odustao od bilo kakvog investiranja u NSu jer necu na divljaka da zidam. Cena kvadrata je nesrazmerna imajuci u vidu ono sto grad nudi. NS nema precistac za kanalizaciju u 21. veku. Sve se ispusta direkt u Dunav.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

Pokušao sam detaljno u onom poduzem postu da objasnim problem. Niko ne osudjuje galens što je iz bosne...

Послато са SM-N950F уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

dragvorl napisao: bici staza na Futoskom putu kao mesec, secam se jos 2011. kad sam isao.
Sad neko da posece drvece cije je korenje podiglo stazu na Futoskoj (i na mnogim drugim mestima), bilo bi - eto vidis, posekose nam drvece. O tome ja pricam.

Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

DukeNS napisao:
shandu90 napisao: 23 Sep 2018, 16:25 Ne verujem ni ja da ce dirati Limanski. Pre ce rasterati pajdomane iz Kineske jer je to dobra lokacija. Grade park na Naselju, a ovamo da betoniraju.

Zasto pajdomani?
Ja ne znam da li neko normalan (od ovih koje znam) izlazi i visi u tom delu. Znam kakvi ljudi idu tamo i zbog cega. Ja licno nikad nisam isao tamo, niti cu.

NenadNR
Reactions:
Pridružio se: 06 Apr 2013, 20:08

Post od NenadNR »

Od takvih generalizacija nema nikakve koristi. Isto tako neko ko ide u Kinesku cetvrt moze da tvrdi da su svi koji idu na splavove nenormalni. U dosta gradova po Evropi su takve cetvrti sredili i dali studentskim organizacijama, zanatlijama, umetnicima...

Bio sam nekoliko puta u Gracu skoro i tuzno je videti kako je Novi Sad mogao da izgleda.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Sloba napisao: 23 Sep 2018, 18:20
dragvorl napisao: bici staza na Futoskom putu kao mesec, secam se jos 2011. kad sam isao.
Sad neko da posece drvece cije je korenje podiglo stazu na Futoskoj (i na mnogim drugim mestima), bilo bi - eto vidis, posekose nam drvece. O tome ja pricam.

Ne razumem, kao neko se plasi sta ce neko iz publike da kaze pa ce se usrati. Uvek ima da nekom ne odgovara. I sto se onih trscara tice gde su sad dignute zgrade, ako su bile pod zastitom, svakoga je boleo k za te kuce i pre, niko nije odrzavao, stavio neki sadrzaj tamo ako je to vec nasledje, isto i za kucu Mileve Maric i slicno, ako vec drzavu i narod boli q, a nije to od pre 5 godina i Galensa nego od mnogo ranije bas me briga sto se zida na tom mestu. Meni smeta sto se u grad ne vraca onom merom koliko se uzima. To je u svim domenima tako, daj da se potplati, uzme lova i ode, posle mene potop...dolazi se do price da se rusi Spens zarad necijih privatnih interesa. Mene briga iskreno za Spens ko Spens, ako je bunar za grad neka se rusi. Ali se prodaje totalno naivna prica zbog cega se rusi i vrlo tanki su argumenti.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
DukeNS
Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
Reactions:
Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07

Post od DukeNS »

Sloba napisao: 23 Sep 2018, 17:45 Sa jedne strane infastruktura ne moze da isprati novogradnju i povecanje stanovnistva, a kada se polazu nove vodovodne ili toplovodne cevi - sto je raskopano, moram okolo, prasina je...

Ja ih psujem zbog ovoga svaki dan, ali samo iz razloga sto im treba vremena kao da rade ne znam ni ja sta. Za duznih 30 metara im treba po nekoliko meseci. Raskopaju na 15 mesta u isto vreme i onda po 5-6 dana se niko ne pojavi na "gradilistu". Kad jednom i zavrse, sve to bude krpljeno, neravno, propadne posle 6 meseci... Cist javasluk. A teorija zavere ili ne (a znam da nije), pojedinci zgrnuse ozbiljne milione...
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

shandu90 napisao:
DukeNS napisao:

Zasto pajdomani?
Ja ne znam da li neko normalan (od ovih koje znam) izlazi i visi u tom delu. Znam kakvi ljudi idu tamo i zbog cega. Ja licno nikad nisam isao tamo, niti cu.

Imas skroz pogresnu sliku, pogotovo sto nikad nisi bio tamo ;)
Mnogo je vise onih "finih" pajdomana, koji izlaze na in mesta

Sent from my SM-J500FN

Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Drugar koji živi u NS bi da ugradi plin u Ibizu 1.2. Može preporuka za servis u NS I okolini?
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
havijer
Reactions:
Pridružio se: 28 Mar 2015, 07:55
Garaža: I30 mk1 1,4

Post od havijer »

Dora?

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od Sloba »

Stanisic u Futogu.

Dora je matorac koji radi u supi i bavi se filozofijom.

Odgovori