Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Pulp Fiction
Reactions:
Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
Garaža: Astra G 1.7 dti

Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama

Post od Pulp Fiction »

Moj brat od tetke u BG je odmah nakon faksa došao u jednu firmu, rekao šta zna, šta ne zna, šta mogu očekivati od njega. Primili ga i imao je 45k čini mi se. To je bilo 2013. I kasnije je to raslo naravno. Što je više znao to su više odgovornosti davali, a tako i plata.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Evo da posle neko ne kaze kako se stvari ne krecu na bolje. za 2017. kazu da ce biti dobro ako bude 2%.

Slika
Poslednja izmena od ftj u 27 Okt 2017, 13:08, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Delija napisao:Zavisi od toga koliko znas. Ulazni intervju je obavezan u svakoj firmi.
Slika
Jedan drugar je poceo januara prosle godine da radi u rt-rk i oko 400-500e mu je bila pocetna. Dogurao je on blizu hiljadarke i skoro je presao u autoliv. Nisam ga bas razumeo u kom su odnosu autoliv i rt-rk, da li je to deo firme ili zasebna?

Sent from my LG-H440n using Tapatalk

Korisnikov avatar
Pulp Fiction
Reactions:
Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
Garaža: Astra G 1.7 dti

Post od Pulp Fiction »

@ ftj
Pa to je bolje od Nemačke. :D Da citiramo AV.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Laki021 napisao: 27 Okt 2017, 11:14Ne znam razliku, a evo cini mi se da i ovde malo ko zna, te ne bilo ti tesko, objasni nam.
Pa evo pogledaj npr Delijine komentare. Da li bi ti mogao da provodis radni dan u kancelariji punih ljudi sa takvim stavovima? I da li bi to uticalo na tebe :) A takav covek / nastup je bas tipican. Velika odgovornst u projektima (u normalnim firmama) i sve sto ide uz to, plus ludi rokovi, kojih se sete tek kada dodju ili prodju... Mnogo sedenja, i sve sto ide uz to...
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Al to nema nikakve veze sa IT ili ne IT. To je od firme do firme, od pozicije do pozicije, od posla do posla, projekta do projekta.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

@ljuba
Ne vidim zasto bih surovu istinu umotavao u ukrasni papir.

Dobro znam koliko vredim i imam dovoljno iskustva i znanja da ocenim koliko neko drugi vredi. Izmedju ostalog - to mi je i jedan od poslova kojim se bavim. Poznajem veliki broj vrlo sposobnih ljudi koji imaju jaku licnost i koji su svesni svojih kvaliteta, ali isto tako i mana. Poznajem i one koji nisu toliko dobri, ali umeju jako dobro da se prodaju - njima je socijalna inteligencija jaka strana. Nazalost, poznajem i one koji imaju slabu licnost i koji ne umeju da se nametnu iako su tehnicki prilicno jaki. U zdravoj sredini se i takvi ljudi guraju napred sa platama i benefitima, ali to nije pravilo.

Mozda je bolje da se vratimo na glavnu temu.

Ono sto je meni najcudnije (da ne kazem najsmesnije) u ovoj temi o zivotu u inostranstvu je to sto najrealnije pricaju oni koji daleko bolje zive tamo od ovih kojima je sve bajno-sjajno i kojima u Srbiji bas nista ne valja :zbunjen:

U Srbiji ne valja mnogo toga i to svi zajedno konstatujemo. Ali, nije sve crno-belo - siva je nasa boja :)
Poslednja izmena od Delija u 27 Okt 2017, 14:39, izmenjeno 1 put ukupno.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:

Post od ljuba »

I to mi kazes kao iskusan covek koji je svasta iskusio? :) Najveci problem IT sveta je okretanje ciframa, statistikama i krutim pravilima, ali kao sto si lepo rekao to nije tema ove teme. Mada moji glavni razlozi za odlazak iz Srbije su bili prosirivanje mogucnosti da biram sa kim cu i sta cu da radim i bitisem i u kojoj okolini. Tu se bas ne razumemo najbolje posto smo na razlicitim talasnim duzinama :)

Za zadnju recenicu se slazem 100%, ali isto tako mislim da covek (posebno dok je mlad) treba da proba sve sto misli da ce mu doneti pozitivnu promenu, jel ce ga to obogatiti kao covek, a i nece moci da kaze mogao sam to i to... Plus za vecinu ljudi licno iskustvo kao i zivotne okolnosti su potpuno unikatne..
Poslednja izmena od ljuba u 27 Okt 2017, 14:44, izmenjeno 2 puta ukupno.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Malo sam uoblicio svoj post iznad dok si ti pisao tvoj.

I nemoj mi molim te pricati o tome da si svesno birao Holandjane da sa njima radis.
Iliti - pogresi covek... :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:

Post od ljuba »

Posle 17 godina mislim da su Holandjani najbolji ljudi na svetu za koje znam i imam iskustava, a putovao sam bas mnogoo. Klimu Holandije nikada ne bi birao ali su ljudi fanstasticni. Ima svakakvih kao i svuda, ali u proseku su mi legli i te kako. I da mogu ponovo da biram ne bi razmisljao ni 1 sec. Ali kao sto ti rece to zavisi u mnogome od tvog licnog mentaliteta i afiniteta... :)
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

Posle 17 godina mislim da su Holandjani najbolji ljudi na svetu za koje znam i imam iskustava
Onda malo ljudi znaš i malo iskustva imaš. Kakva generalizacija! :kuku:
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:

Post od ljuba »

Izvini ko je ovde bilo sta generalizovao? Pricam o mojoj percepciji populacije... Takvo je i bilo pitanje, nisam bas siguran sta si ti razumeo....
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Ovi moroni u Kataloniji objavili nezavisnost, e sad ce biti zanimljivo...
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

ljuba napisao: 27 Okt 2017, 14:47 Posle 17 godina mislim da su Holandjani najbolji ljudi na svetu za koje znam i imam iskustava, a putovao sam bas mnogoo. Klimu Holandije nikada ne bi birao ali su ljudi fanstasticni. Ima svakakvih kao i svuda, ali u proseku su mi legli i te kako. I da mogu ponovo da biram ne bi razmisljao ni 1 sec. Ali kao sto ti rece to zavisi u mnogome od tvog licnog mentaliteta i afiniteta... :)
Za penziju lepo kupis stancic na arubi, sent martinsu ili kurasau i uzivas i vozas se barkom
;)
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Tako hteo i prijatelj, doduse na Sejselima ali se malo preracunao pa je zavrsio u Modanji :kezo:

Sent from my LG-H440n using Tapatalk

Odgovori