Zanimljivi oglasi
Re: Zanimljivi oglasi
Prestiz je kada kupis nesto sto ide isto, a trosi 2-3 puta vise goriva?
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Nope, ali da se ne lazemo, lepo je kada stanes kod semafora, a motor se prakticno ne cuje, kao da uopste ne radi...to kazem ja koji bih uzeo dizel u svakom slucaju u toj klasi... 

A8L W12, kosta 30-40k vise od S8, pa se opet prodaje. Vidjao sam ih i po BG vise puta, a i ovde ih ima. Sad mi objasni zasto bi neko kupio W12?Xepoj87 napisao:Prestiz je kada kupis nesto sto ide isto, a trosi 2-3 puta vise goriva?
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
To jeste prestiž ali nemojte u priču o prestižu stavljati A8 3.0 TFS ili 740i 
I da... benzinac je bučniji kad se potopi gas.

I da... benzinac je bučniji kad se potopi gas.
Jel vozio neko od vas u skorije vreme neku od tih krstarica? 
Drugar ima S320 CDI 2008. god (video Uros auto pre neko vece), a njegov brat ima S500.
U leru, ispred auta se jasno cuje ko je ko. Vise zbog potmulog zvuka V8, nego zbog cekicanja dizela. U autu, apsolutno nema vibracija ni u jednom.
Pri ubrzanju se benzinac malo glasnije cuje, ali prijatan zvuk (a kakav bi i bio), dok se dizel ne cuje uopste, a onaj ko obrati paznju moze da cuje samo blago sistanje turbine.
I, bez obzira na klasu, dizel UVEK ima jacu izolaciju.
Da zanemarimo da spolja apsolutno isto izgledaju, i dok stoje negde nema sanse da izvalis koji je motor.

Drugar ima S320 CDI 2008. god (video Uros auto pre neko vece), a njegov brat ima S500.
U leru, ispred auta se jasno cuje ko je ko. Vise zbog potmulog zvuka V8, nego zbog cekicanja dizela. U autu, apsolutno nema vibracija ni u jednom.
Pri ubrzanju se benzinac malo glasnije cuje, ali prijatan zvuk (a kakav bi i bio), dok se dizel ne cuje uopste, a onaj ko obrati paznju moze da cuje samo blago sistanje turbine.
I, bez obzira na klasu, dizel UVEK ima jacu izolaciju.
Da zanemarimo da spolja apsolutno isto izgledaju, i dok stoje negde nema sanse da izvalis koji je motor.
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Re: Одг: Zanimljivi oglasi
Noviji dizeli se jedva cuju i kad se zavrcu do blokade u voznji, pogotovo u vecim klasama.
Ajde da se uzima auto za merak, pa da se uziva u zvuku v8 benzinca.
Ali bilo sta iz f segmenta neces turirati i cepati na taj nacin da ti zvuk dodje do izrazaja (po meni jedina realna prednost benzinca), tako da ostalo pada u vodu manje vise.
Послато са GT-I8190 користећи Тапаток 2
Ajde da se uzima auto za merak, pa da se uziva u zvuku v8 benzinca.
Ali bilo sta iz f segmenta neces turirati i cepati na taj nacin da ti zvuk dodje do izrazaja (po meni jedina realna prednost benzinca), tako da ostalo pada u vodu manje vise.
Ajte ljudi, ja vozim benzince, ali dizeli u tim klasama su isto zmajevi u svakom pogledu.
Mozda ti ovo L govori nesto?Dusan napisao:A8L W12, kosta 30-40k vise od S8, pa se opet prodaje. Vidjao sam ih i po BG vise puta, a i ovde ih ima. Sad mi objasni zasto bi neko kupio W12?Xepoj87 napisao:Prestiz je kada kupis nesto sto ide isto, a trosi 2-3 puta vise goriva?
Onda, mozda ti i ovo S govori nesto?
Ili ti ipak mislis da vecina vlasnika A8 zeli da mu auto urla, ima 4 izduva, sportski izgled, i bude tvrdji/stabilniji?
S8 nije elegantan, W12 jeste.
I, sama cinjenica da je unutra 12 cilindara je dovoljna.
Da ne pricamo o razlici u izgledu i opremi.
Drugo, molim te nadji negde podatak koliko tih W12 se proda, jer ako se dobro secam, generalno V12 modela se toliko malo prodaje, da se iz generacije, u generaciju, nista ozbiljno na njima ne uradi.
Ali apsolutno ne vidim poentu ovoga, sa raspravom oko dizela i benzinca u A8, i da li je benzin u takvom automobilu prestizniji...
Ja sam inace fan benzinaca, ali pitati nekoga zasto bi uzeo dizela u takvoj limuzini je totalno nerealno,a tek pausalne izjave da se auto trese i cuje, te da rusi komfor, su apsolutno bzvz.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
To što Mercedes nije pipnuo svoj V12 od 1998. do 2012. ne znači da su drugi isto "radili" 

Hahaha 
Ne, nego su cekali da ih drugi sustignu, i kada su videli da se to nece desiti, resili da ipak malo u poslednjih par godina porade na v12
I Audi je 9,10 godina furao isti W12, samo pojacan za 30ks.
Tek za ovu generaciju je blok povecan za 300cc, i malo vise snaga.
Dobro je jedino sto im menjaci prate ostale modele, ali je to verovatno zato sto su im ti W12 dosta slabi, pa menjaci mogu da izdrze.
Znam da je to bio problem kod Benzovih V12, pa je tek pre par godina dodat novi menjac.

Ne, nego su cekali da ih drugi sustignu, i kada su videli da se to nece desiti, resili da ipak malo u poslednjih par godina porade na v12

I Audi je 9,10 godina furao isti W12, samo pojacan za 30ks.
Tek za ovu generaciju je blok povecan za 300cc, i malo vise snaga.
Dobro je jedino sto im menjaci prate ostale modele, ali je to verovatno zato sto su im ti W12 dosta slabi, pa menjaci mogu da izdrze.
Znam da je to bio problem kod Benzovih V12, pa je tek pre par godina dodat novi menjac.
Poslednja izmena od Xepoj87 u 16 Avg 2014, 23:37, izmenjeno 1 put ukupno.
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
A8 W12 se pravi, kako i sami priznaju, samo zbog Arapa i Kineza. Ne pipaju ga mnogo, a i što bi. W12 bi moqao da bude jači, ali očigledno idu na mirnoću u radu, pre nego na perfomanse...a i taj motor u A8 nema turbo.
Bas tako, nema isplativosti ulagati u taj motor, a realno, ima dovoljno performansi, pogotovo sto se ne kupuje za trkanje.
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Re: Одг: Zanimljivi oglasi
Pa vw je taj w12 nasvirao sa 2 turba za bentli.
Samo ako ima ko da plati, najmanji je problem nasvirati
Jedino greota sto rolls royce fura "obican" v12 iz bmwa.
Samo ako ima ko da plati, najmanji je problem nasvirati

Jedino greota sto rolls royce fura "obican" v12 iz bmwa.
I kao sto vidis, nisu mu stavili 8-obrzinski menjac, kao u Audiju, nego je ostao stari sa 6.
Verovano je ogroman obrtni problem.
Svi ti turbo v12 imaju preko 800 Nm obrtnog...
Prosli S600 ima 830, Bentley slicno tome,65 amg cak 1000...
Cak i V8 63 AMG sada ima 900Nm...
I ostali su drasticno pojacani, pa je moralo da se poradi i na menjacu.
Cenim da im jednostavno nije bilo isplativo da prilagodjavaju menjac zbog tih modela, koji i bez menjaca, imaju izvrsne performanse, a vecinom se voze tako da je menjac na kraju i nebitan.
U sustini, uopste nisu ni imali potrebe za takvim necim verovatno...
Verovano je ogroman obrtni problem.
Svi ti turbo v12 imaju preko 800 Nm obrtnog...
Prosli S600 ima 830, Bentley slicno tome,65 amg cak 1000...
Cak i V8 63 AMG sada ima 900Nm...
I ostali su drasticno pojacani, pa je moralo da se poradi i na menjacu.
Cenim da im jednostavno nije bilo isplativo da prilagodjavaju menjac zbog tih modela, koji i bez menjaca, imaju izvrsne performanse, a vecinom se voze tako da je menjac na kraju i nebitan.
U sustini, uopste nisu ni imali potrebe za takvim necim verovatno...
Jbt 1000nm. Brabus W212 je limitran na 1100nm inace ima jos veci obrtni, samo tesko prenosi na put.