motorista napisao: 09 Feb 2022, 10:33
Iskreno, pre mislim da je kamera očitala tablicu a baza podataka odmah signalizirala da je istekla registracija nego da su uspeli da mu vide datum na nalepnici. Uostalom, to čitanje bi verovatno imalo neke bagove kad naiđe na one što ne skidaju odmah stare nalepnice.
Bem li ga on kaze rekli mu za nalepnicu, bas smo polemisali kako je moguce da su videli nalepnicu, pod tim uglom, u prolazu itd.....ne verujem da kod ovih kamera radi onaj sistem kao kod fixnih sto su stavljne u Smederevu i gde jos bese da odmah ocita i signalizira u bazi da je istekla rega, mislim da ove mobilne nisu povezane tako a i zasto bi pojurili za njim i zaustavili ga, posto taj sistem koji prepoznaje kad je istekla rega salje kaznu na kucnu adresu kao i sve ostale kamere koje snimaju preksaje nema sta da te jure panduri....No nebitno ali sam siguran da te kamere imaju odlican zum i da ne mogu da prave gresku izmedju slova sa kukicama.
Inace kazna za neregistrovan auto je 5 tj 2500din u roku od 7 dana bez drugih posledica, tako da mu je to bilo olaksavajuce, mislio je da ce da ga oderu. Za tu cifru se nekad rizik i isplati

btw, drugi drugar je pre nekoliko godina, vozio par meseci neregistrovan auto i niko ga nije zaustavio, bio ubedjen da mu rega istice recimo u julu a ona istekla u aprilu i nije mu palo na pamet da pogleda nalepnicu

a ovaj omasio samo za par dana (doduse svesno) i navatase ga