Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
- klisko
- Pridružio se: 01 Okt 2016, 00:09
- Garaža: Octavi A7FL 1.6TDI 2019, Octavia A5FL 1.9TDI 2010
Re: Nekretnine, kupovina, saveti, iskustva
Ogi, interesuje me slična tematika, ja nemam prava na povrat, žena ima. Na drugom forumu je bilo pitanje „Da li dvoje ljudi koji nisu imali stan dobiju povrat 20+15 ili 40+15 ako se jedno ne odrekne tj. upišu se kao pola/pola“. Dobili su ovo kao odgovor, ne znam da li je tačno:
„Vi aplicirate za povrat PDV-a pre nego sto se u katastar i poresku upisete kao vlasnik stana. Tj. prvo trazite iz svih poreskih uprava gde ste ikada u zivotu bili prijavljeni (ja sam morao u 3 opstine da idem po potvrde) da ne posedujete nikakvu imovinu, ni Vi ni supruga, pa onda sa tim potvrdama kao dokazima idete u poresku i aplicirate za povrat PDV-a.“
U tvom slučaju je jasno da nema onog +15 dela pošto si ti posedovao stan, ali 40 vs. 20 bi trebalo da važi i kod tebe. Svakako proveri i podeli info ako završiš pre. Ja ću se svakako konsultovati i sa notarom, ali se spremam da se odreknem svog dela stana ako bude trebalo.
„Vi aplicirate za povrat PDV-a pre nego sto se u katastar i poresku upisete kao vlasnik stana. Tj. prvo trazite iz svih poreskih uprava gde ste ikada u zivotu bili prijavljeni (ja sam morao u 3 opstine da idem po potvrde) da ne posedujete nikakvu imovinu, ni Vi ni supruga, pa onda sa tim potvrdama kao dokazima idete u poresku i aplicirate za povrat PDV-a.“
U tvom slučaju je jasno da nema onog +15 dela pošto si ti posedovao stan, ali 40 vs. 20 bi trebalo da važi i kod tebe. Svakako proveri i podeli info ako završiš pre. Ja ću se svakako konsultovati i sa notarom, ali se spremam da se odreknem svog dela stana ako bude trebalo.
Ko ima keša u Srbiji (na koji god način) ulaže u nekretnine. Kamate u bankama ne postoje za štednju, sav keš se preliva u stanove i kola.
Sto kazu ovde u reklami za lizing auta:
Svemu sto raste vrednost, to se kupuje. Svemu sto opada, to se lizuje.
Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
Svemu sto raste vrednost, to se kupuje. Svemu sto opada, to se lizuje.
Čeka nas novi period raslojavanja, ako stvari potraju ovako. A ako nas slučajno pogodi još jedna kriza, mnogi će da puknu. Po malim mestima je, na finansijskom aspektu, mnogima voda došla do ušiju.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Zato uzmes nekretninu u DE i cao zdra'oikac2000 napisao:Kaze mi drugar sto radi namestaj po meri na malo vecem nivou, da ima sve vise posla za nove gastose i IT, da mu je to bas veliki deo klijentele u Nisu.
Dok ima ko da plati, i cene rastu. Verujem da dosta ljudi koji su otisli vani zeli da kupi nekretninu dole. Citao sam da i u NS cene dosta rastu, delom zbog gastosa, kojih je sve vise.
Ne znam da li sam pisao, ali ko pocne u DE malo kasnije, tipa 35 ili vise, maksimalna penzija je maltene kao kirija u Kelnu, znaci neodrzivo, ko ne zeli da zivi u manjem zaseoku oko grada, ili bas u multi kulti delu, tako da je ekonomski, a i klimatski, Srb verovatno resenje. Mada da smo zivi i zdravi, ide se sa 67 godina![]()
Sent from my Blaumi Note 5 using Tapatalk
To bi stvarno bilo super, ali fakat da nemam pola miliona evra za normalan stan u Kelnu, ili upola manje u nekom okolnom mestu, kao i cinjenica da nikako ne bih ulazio u bilo kakav kredit, jer niko ne moze da garantuje sta ce i kako biti.
Ko je doktor ili medicinsko osoblje, to je maltene sigurno do penzije za kredit, za ostale je malo drugacije.
Zato gledam eventualno da uzmem nesto u Srb ili GR (malo verovatno).
Ko je doktor ili medicinsko osoblje, to je maltene sigurno do penzije za kredit, za ostale je malo drugacije.
Mučene lizing kuće, rade sa gubitkom.ikac2000 napisao: 29 Maj 2019, 22:28 Svemu sto raste vrednost, to se kupuje. Svemu sto opada, to se lizuje.
Ne vidim realan nacin osim uzimanja kredita.ikac2000 napisao:To bi stvarno bilo super, ali fakat da nemam pola miliona evra za normalan stan u Kelnu, ili upola manje u nekom okolnom mestu, kao i cinjenica da nikako ne bih ulazio u bilo kakav kredit, jer niko ne moze da garantuje sta ce i kako biti.
To je ovde valjda normalno

Ja bi gledao ratu u visini kirije i to je to
Sent from my Blaumi Note 5 using Tapatalk
Ovde dosta malo ljudi ima svoju nekretninu relativno, a kako se trzista i poslovi menjaju, sigurnost posla i lokacije je preveliki rizik, osim ako nisi oko par vecih centara, gde su cene nenormalne za normalne nekretnine.
Mozda @Kragujevac ima vise iskustva sa ovim idejama.
Mozda @Kragujevac ima vise iskustva sa ovim idejama.
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Koliko je i dobra ideja kupovina stana u srb za penziju? Za par desetina god srbija ce imati par miliona ljudi manje bez bilo kakvog fonda strucnih ljudi, pogotovo medicinskih lica sto bi trebalo da bude bitno ljudima u penziji.
Nije isto kad si u penziji i primaš 300€ i kad imaš stan i 2000€.
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Iz prve ruke, danas sam razgovarao sa zenom iz poreske koja radi povracaje na Vracaru, oni NE GLEDAJU KNJIZENJE NITI IH ZANIMA KAKO SE KO UKNJIZIO U KATASTRU, samo im je bitan ugovor o kupoprodaji. Procitala mi je i dopis sluzbe gde se izricito to kaze. Pre nje sam razgovarao sa jos jednom.klisko napisao: 29 Maj 2019, 22:23 Ogi, interesuje me slična tematika, ja nemam prava na povrat, žena ima. Na drugom forumu je bilo pitanje „Da li dvoje ljudi koji nisu imali stan dobiju povrat 20+15 ili 40+15 ako se jedno ne odrekne tj. upišu se kao pola/pola“. Dobili su ovo kao odgovor, ne znam da li je tačno:
Do ove zene sam dosao preko keve koja je radila u poreskoj, znaci nisu neke koje su htele da me o'lade. Ako me slucajno nesto zavrnu, sto me bi trebalo, dobicu taj dopis na koga cu se pozvati u zalbi.
Dakle, nicega se ne odricem, bice pola pola kako Bog zapovijeda.
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Govorim iz perspektive gastoza. Za 30 god neko treba iz stabilnog sistema nemacke ili slicne zemlje da se vrati u olupinu kakva ce tada biti srbija, gde ce postojati samo 2 grada i ostalo pustos i bez imalo strucnog kadra u bilo kojoj oblasti. Ponajvise medicinara. Zato i pitam da li je bolje kupiti stan u srb za penziju ili gledati neku drugu destinaciju, nemam pojma neka mediteranska prica ili tako nesto.. nemam iskustva samo me interesuje kako ljudi razmisljaju.
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Ja bih se koncentrisao na poslednjih 5 godina pred penziju da gradim kuću-kupim stan.
Baš puno ljudi gradi i ulaže ceo radni vek. Kad odu u penziju, mora se renovira.
Baš puno ljudi gradi i ulaže ceo radni vek. Kad odu u penziju, mora se renovira.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
- klisko
- Pridružio se: 01 Okt 2016, 00:09
- Garaža: Octavi A7FL 1.6TDI 2019, Octavia A5FL 1.9TDI 2010
Hvala! Ovo jedino i ima smisla, inače bi se taj upis u katastar pretvorio u svoju suprotnost. Ideja je da od početka imovina bude pola/pola, da bi obe strane bile ravnopravne u slučaju razvoda. Bilo bi baš naopako da zbog povrata PDV-a guraju ljude da se odreknu svojih prava. Zahvaljujem još jednom.Ogi napisao: Iz prve ruke, danas sam razgovarao sa zenom iz poreske koja radi povracaje na Vracaru, oni NE GLEDAJU KNJIZENJE NITI IH ZANIMA KAKO SE KO UKNJIZIO U KATASTRU, samo im je bitan ugovor o kupoprodaji. Procitala mi je i dopis sluzbe gde se izricito to kaze. Pre nje sam razgovarao sa jos jednom.
Do ove zene sam dosao preko keve koja je radila u poreskoj, znaci nisu neke koje su htele da me o'lade. Ako me slucajno nesto zavrnu, sto me bi trebalo, dobicu taj dopis na koga cu se pozvati u zalbi.
Dakle, nicega se ne odricem, bice pola pola kako Bog zapovijeda.