zuzazu,
Hvala. Bilo je naravno malo izvlačenja zbog velikog kontrasta između osvetljenih delova neba i ostatka scene, a naravno ekspozicija je postavljena na najsvetliji deo iste, pa je skoro cela slika bila prilično tamna (u originalu). Podesio sam je da izgleda što približnije onome što su moje oči videle.
Kao što reče Nidža (EXIF uvek očuvam u slici) F5.6 i 1/100. Sigma DP2 Merrill ima jedan od najboljih objektiva na svetu (staklo je maleno ali ubija koliko je oštro) + Foveon senzor i imaš oštrinu koja na punom otvoru blende F2.8 je bezmalo jednaka onoj na F8 (nijansa razlike) i tako sve do F11 (onda neznatno opada). Takvu oštrinu mislim da ne može da postigne ni jedan drugi foto-aparat. Ako je fokus na beskonačno, faktički je skoro sve jedno da li pucaš na F2.8 ili na F11

. Za Landscape je ova Sigma (kao i ona sa 85mm) - Zakon!
Fokus inače jeste bio na planini koja je jedno 4-5 km daleko od mene (možda i više) a šuma je na ~200 m od mene.
P.S.
U vezi gledanja slika na flick-u: pošto mi slika nije u "njihovim" standardnim dimenzijama, kada je gledaš direkno sa stranice (klikom na nju), flickr je ne učitava u originalnoj rezoluciji već je daje umanjenu i naoštrenu ... pogledaj je preko tastera za download (dole desno) pa na View all sizes ili u tom menijiu izborom opcije "Original".