Koliko troši?
Re: Koliko troši?
Već sam pisao da je naprasno počeo da laže u ovom procentu prošle godine negde na proleće. To je bilo pre remapa, tako da nema veze sa tim (možda sad laže zbog remapa, a onda je lagao zbog nečeg drugog, ko zna).
Nije postepeno počeo da laže, samo je počeo odjednom za ovoliko, preko noći i to tako traje. Moja teorija je da nešto manje goriva sipaju nego što izbroje, ali eto ima vas par kojima bordovi ne lažu, tako da možda i nije tačna teorija. Moj problem je što ne šaram, nego uvek sipam na istim pumpama uglavnom, odnosno 3-4, tako da uzorak nije dovoljan da potvrdim ili opovrgnem.
Drpaju nešto sigurno, samo je pitanje koliko. Kod nas se na svakom koraku nešto drpa, i to je glavni razlog što smo tu gde jesmo.
Nije postepeno počeo da laže, samo je počeo odjednom za ovoliko, preko noći i to tako traje. Moja teorija je da nešto manje goriva sipaju nego što izbroje, ali eto ima vas par kojima bordovi ne lažu, tako da možda i nije tačna teorija. Moj problem je što ne šaram, nego uvek sipam na istim pumpama uglavnom, odnosno 3-4, tako da uzorak nije dovoljan da potvrdim ili opovrgnem.
Drpaju nešto sigurno, samo je pitanje koliko. Kod nas se na svakom koraku nešto drpa, i to je glavni razlog što smo tu gde jesmo.
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Mislim da ne sipaju manje nego sto izbroje, uvek sipam pun, takodjr skoro uvek cekam da padnem na rezervu i nikad nisam natocio vise od deklarisanog kapaciteta rezervoara (iako bi po pravilu uvrk trebalo da stane malo vise).
Znaci vracamo se na neki senzor, recimo sa boxom laze bord jer cr pumpa radi na 200-300bara vise od trazenog pritiska, a ecu to ne vidi.
Kod remapa ne bi smeo bc da laze jer ecu zna sta trazi, nema presretanja signala.
Послато са GT-N7100
Znaci vracamo se na neki senzor, recimo sa boxom laze bord jer cr pumpa radi na 200-300bara vise od trazenog pritiska, a ecu to ne vidi.
Kod remapa ne bi smeo bc da laze jer ecu zna sta trazi, nema presretanja signala.
Послато са GT-N7100
+1nidza napisao:
isti utisak sa zmaja u poslednje vreme...
- Blackshadow
- Pridružio se: 22 Dec 2013, 01:41
- Garaža: W 211 2004 E200 NGT 163KS
Grad, kada vozim Milos stilom:

Sent from my Sony

Sent from my Sony
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- steva_anya
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
- Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011
Civic 1.8, poslednjih 1300km, 25km/h prosecna brzina, 8.4L prosecna potrosnja.
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
- ivica122
- Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
- Garaža: Honda Accord CL7
Ja slikao od zadnjeg tocenja, pola van grada (100-140km/h), pola grad, ali bas dosta motanja u mestu, pali gasi a prosecna brzina opet pokazuje 31km/h, a i Trip B, gde je prosek nesto visi a predjeni put oko 300km, i tamo prosecna brzina 31km/h, a onda pogledam i vase rezultate ovde i svi se motaju oko te brojke. Jasno mi je da auto racuna i stajanje u mestu, trosi se gorivo i kad stojim, ali mi malo nelogicno da svima na kraju bude prosecna brzina oko 30km/h

Ns-Bg dok nisam upao u guzvu na ulazu u Bg, 8.4l. Uglavnom oko 140 kmh
BG Eko pumpa na autoputu - Zlatibor i nazad u BG: 401 km, 61 km/h, 5.0 litara na 100 km. Jazz po boardu, preko Topole. Ako proverim čep metodom biće update.
TT
TT
Eko bmb 95, Bg-Rudnik-Bg, ibarskom, prosek 56 km/h, 6.5l na 100
Ogromna guzva, stalno preticanje
Ogromna guzva, stalno preticanje
Citroen 1.4 HDi ne troši puno.
Avgust 2014. ibarska magistrala od Beograda do Valjeva.
Troje ljudi žive vage od oko 180 kg, i nešto sitno u gepeku, vožnja bez uključivanja klime uz otvorene prozore. Gorivo lukoilov ecto dizel, motorno ulje famovo za psa vozila ACEA A5/B5, C2
Reset proseka na početku puta

pređeno 84 km

prosečnom brzinom 57 km/h

i prosečnom potrošnjom 2.9L/100 km-

Povratak predveče isti dan, još 100 kg tereta više

pređeno 84 km

prosečnom brzinom 63 km/h

uz potrošnju 3 L/100 km

Usput, ništa ne verujem fabričkim podacima o potrošnji goriva, definitivno lаžu za međugradsku vožnju (3,7L/100 km)
Avgust 2014. ibarska magistrala od Beograda do Valjeva.
Troje ljudi žive vage od oko 180 kg, i nešto sitno u gepeku, vožnja bez uključivanja klime uz otvorene prozore. Gorivo lukoilov ecto dizel, motorno ulje famovo za psa vozila ACEA A5/B5, C2
Reset proseka na početku puta

pređeno 84 km

prosečnom brzinom 57 km/h

i prosečnom potrošnjom 2.9L/100 km-

Povratak predveče isti dan, još 100 kg tereta više

pređeno 84 km

prosečnom brzinom 63 km/h

uz potrošnju 3 L/100 km

Usput, ništa ne verujem fabričkim podacima o potrošnji goriva, definitivno lаžu za međugradsku vožnju (3,7L/100 km)

Poslednja izmena od DS9 u 27 Feb 2015, 20:55, izmenjeno 1 put ukupno.
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Taj 1.4 HDi me je oduševio, 900 km prešao sa novim C3, pola autoput sa tempomatom na 120 km/h a pola gradska gužva ( Brisel i još par gradova u Belgiji ), čep metod 4,9 l / 100 km a bord pokazao 5 l / 100 km. Konstantno 4 osobe a i gepek solidno pun.
Sent from my LG-P880 using Tapatalk
Sent from my LG-P880 using Tapatalk
Ko ima novi C3 1.4 HDi - blažen je. Jer, voziće se eknomično koju stotinu hiljada kilometara bez problema. Ono što sam pokazao na gornjim slikama je C3 iz 2006. sa nepoznatom realnom kilomentražom a koja verovatno nije manja od 250,000 km.
Da, ti hdi/tdci kad se voze pezos style trose mizeriju