Nov sam u ovom svetu ali kad sam čuo kako zvuči neki ozbiljniji uređaj kao što je ovaj (gitara razbija), pitao sam se šta sam čekao do sada

S druge strane, malo sam se informisao o cenama ozbiljnije opreme i video da je to ozbiljno skup hobi.
Gledao sam ovako nešto kad sam napisao cenu...zuzazu napisao:Inace, u racunici 10K za zvucnike - 20K total je malo.
Sigurno je brutalno u odnosu na ono što sam planirao da kupim. Znaš i sam kakav su zvučnici od 2000 evra / par, AV resiver i kablovi za još 1500zuzazu napisao:Stalci za zvucnike koje koristim su 700-800 E, a polica za uredjaje je oko 1500 E. Da sam uzimao dampere (amortizere, ajde) za svaki od nivoa, to bi mi diglo cenu za jos oko 700 E, tako da govoriti o tome sta je "brutalno" za 2400 E u ovom hobiju je relativan pojam.
Zvucnicki kablovi za moj sistem kostaju toliko, a daleko je od budalastina od >10K EUR sa par metara kabla (mada je i ovo izivljavanje)
Laki021 napisao:Koju su tebi zvucnici snova, dakle da mozes da biras sta bi uzeo? (vidim da nisu bas ljubitelj sonusa)
Za kablove ..... Siguran sam da ima i dobrih i loših, ali davati xxxxx€ je _po meni_ "šišanje".zuzazu napisao: Licno, za kablove bih i mogao da se slozim ali za pojacala bas i ne.
Na par cevi u pojačalu stoji natpis "EI - Yugoslavia"zuzazu napisao:Mislim da sam ovo vec postovao.
Izuzetan dokumentarac o audiofiliji. Vrlo realan.
Bolje i to, nego onako... na deponiju.zuzazu napisao:To sto je Paspalj "spasio" hiljade bacenih LP iz Studija B, nije zbog toga sto je on dobrocinitelj, vec zbog toga sto je bio
u prilici da uzme i probere zanimljive i retke, a mozda dobro ocuvane, vinile za svoju kolekciju. Ostalo je sigurno prosledio dalje.
Pa zna se zasto se produkcija seli u Kinu.Floyd napisao:Misliš da je sonusima koji se prave u Kini opao i kvalitet ili je samo ta činjenica problem.
Pitam jer ja na njima ne vidim kineski fušeraj. Naprotiv, deluju veoma kvalitetno a i zvuče jako lepo... naravno pričam za tu cenovnu klasu.