Grčka

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Re: Grčka

Post od Sh@rance »

Evo me u Predajanima svratili na klopu. Granice prešli glatko bez ikakvih problema. Radovi su na AP u Makedoniji skoro pola MK. Od migranta nisam video ni M. Pred trećom naplatnom.rampom u MK lančani sudar divljaju kroz čunjeve na AP
SlikaSlikaSlika

TT Asus Zenfone2
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

Vidim Uroše, proradili ti hormoni od ove vrućine.
Zgodna i lepa Grkinja u jednom?
Nema šanse. Upravo sam u Solunu. Obišli muzeje, šetali pristaništem, bili na večeri u pešačkoj zoni. Niske, guzate, velikih zuba. Toga k'o pleve.
nixa
Reactions:
Pridružio se: 10 Jan 2012, 21:52

Post od nixa »

Lefkada 2015.
Osvrnuću se prevashodno na cene koje mogu da znače onima koji idu, malo ću i o utiscima sa plaža...

Išao sam u periodu od 10-21. avgusta, smešten sam bio blizu Lefkasa, 40e je koštao apartman za dvoje u tom periodu. Birao sam tu lokaciju na osnovu prošlogodišnjeg iskustva (bio u Nidriju) da uveče volim da prošetam (za to je Lefkas najbolji izbor), a i plaže su dovoljno blizu. Takodje, našao sam vilu sa parkingom. Agios Nikitas je isto fina lokacija, ali je parking vrlo problematičan.

Put je klasika oko 12 sati čiste vožnje. U GR ima plina na dosta pumpi. Cene goriva su oko 1.5(benzin), 1.2(dizel), 0.7(plin). Ima i na ostrvu dosta pumpi, pogotovo na putu Lefkas-Nidri. Tri puta se plaća putarina 1.2e, 2.4e, 2.4e i tunelarina u Prevezi 3e. Brod za ulazak na Lefkadu je free. Beograd - Lefkas je oko 980km. Ja sam ukupno prešao 2900km (2000 put, 800 Lefkada, 100 Solun+Niš).

Plaze:
1. Egremni - cuvenih 350 stepenika vodi do fantasticne plaze. Parking je 6e, lezaljke 8e. Put do plaze je ok, ali je poslednjih par stotina metara neasfaltirano i ima dosta kratera. Meni je ova plaza fenomenalna.
2. Porto Katsiki - parking 3e, nema lezaljki. Divna plaza, koje nema ako su veliki talasi (koji su česti na zapadu Lefkade). Ima kratera na putu koji je potpuno asfaltiran.
3. Megalipetra - ovu plazu mnogi dele na 3 dela (MegaliPetra, Kavalikefta i Avali). Lezaljke su 5e, parking ako se dobro secam 2e. Vredi poraniti zbog parkinga jer nema mnogo mesta. Poslednji spust i pod velikim nagibom i treba biti oprezan.
4. Katizma - plaza ala rapsody. Meni se mnogo svidja. Ima dosta besplatnog parkinga i dosta pokrivenog nekim tendama koji se placa 5e. lezaljke na Copla beach baru su 6e, MilkShake je oko 4.5e. Ko popodne ne podnosi glasnu muziku neka ide sto dalje od Copla Beach bara. Odlicno je zezanje kad su veliki talasi.
5. Mikros Gialos - plaza koja je u nekoj uvali na jugu ostrva. Meni je tamo prelepo da se napravi promena od zapadne strane. Malo krupnije kamenje. Lezaljke se 6-7e, parking je besplatan, ali posle 12 je problematicno zbog mesta. Kafe oko 3, milkshake oko 4.5e
6. Gialos - lezaljke 7e, besplatan parking. Tezak spust do plaze. Meni se ova plaza ne dopada.
7. Pefkulija - free parking na magistrali, lezaljke su oko 5e. Fina plaza, nista posebno.
8. Agiofili - prosle godine sam isao brodom do ove plaze. Lepo je, ali za moj ukus guzva prevelika i ove godine sam zaobisao
9. Milos - nisam bio, nema suncobrana. Iz nikitasa ide neki brodic od 11-18h i kosta 3e u jednom pravcu.
10. Vodopad - bio prosle godine, nisam se kupao. Prelepo je videti i slikati.

Klopa:
Daltons - fastfood Lefkas
Giros pita je 2.5e, Giros plate 8.5-9.5, kokakola/fix/alfa limenke od 0.33 su oko 1.8. Grčka salata 6e. Tu sam najviše jeo.
Vrhunski sladoled u Lefkasu je u Gelatopolisu na šetalištu. Kugla košta 1.6e, dve su sasvim dovoljne.
Na šetalištu postoji i jedna palačinkarnica gde su odlične palačinke (gomila "nestandardnih" slanih priloga). Dva komada solidno napunjena su oko 11e.
U selu Rachi je vrhunska jagnjetina kad peku (jede se vruća). Nikad ne bih rekao da jedem jagnjetinu (ovde često šibam jagnjetinu iz okoline Kosjerića) i nema onaj upečatljiv miris/ukus jagnjetine.
U selu Exantia je fantazija restoran sa pogledom na zapadnu obalu. Za dvoje je oko 35e klopa sa pola litre vina.

Marketi - postoje Lidl, Carrefour, Vero(Spar), AB. Svi imaju parking, utisak je da je Lidl najbolja opcija, ali oko 18-19h kad se vraca sa plaze je haos. U Veru sam našao Kokakolu sa steviom. Limenka 0.33 je 60centi.
Voda se ne pije i supa se kuva sa flaširanom vodom. Pakovanje od 6x1.5l je oko 1.3e.

Zalazak sunca je odličan sa vidikovca koji se nalazi izmedju Katizme i Nikitasa (odmah posle Pefkuluje kad se krene ka Lefkasu).

Prosle godine sam iznajmio čamac za obilazak Meganisija i Skorpiosa. Odlican izlet. Takođe, imao sam i izlet preko agencije oko Meganisija i ima mnogo dobrih mesta za kupanje.

Većina gostiju na Lefkadi su Grci, Italijani, Srbi i Albanci. Verujem da je Italijana dosta manje u julu/septembru jer im je kolektivni godišnji u avgustu.

Za detaljan obilazak Lefkade, 11 dana je malo. Ja sam prosle godine bio 10, ove 11 dana i taman sam sve obišao i svugde uživao. Narednih godina menjam, ali se za par godina sigurno vraćam na Lefkadu.
Poslednja izmena od nixa u 25 Avg 2015, 16:44, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
ivica122
Reactions:
Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
Garaža: Honda Accord CL7

Post od ivica122 »

Puzo81 napisao:Na Tasosu 2 lezaljke i suncobran:
-Tripiti plaza 10e, ukljucuje dva pica i popust u restoranu
-Psiliammos 10e, ukljucuje dva pica,Wifi, mjuza...baldahini 40e, drvene sa dusekom 20e
-Paradise plaza 7e bez pica sa Wifi
-Mermerna plaza nema nicega :kezo:
-Porto Vati tj Marble plaza (zimedju mermerne i Vati) 10e sa dva pica
-Metalia 8e sa dva pica
-La scala od 10e do 50e zavisno od mesta u pozerskom "toru" kako je zovem
-Livadi 5e bez pica
-Aliki 35evra sa ruckom u restoranu, hteo sam prebiti momka kada mi je rekao za tu krsh plazu
-Notos 5e
-Rosso Gremos 8e sa picem
.
To su cene iz druge polovine jula ove godine.
Pa ti si lud ako si ovoliko para dao na lezaljke :). Pa ja na to ne sedam ni kad je besplatno. Koja je poenta otici na plazu i lezati u lezaljci? Ok je na bazenu. Pa to je kao kad odes u vocnjak, oko tebe zrelo voce a ti poneo sok u tetrapaku. Najepse je na nekoj pescanoj plazi sedeti na patosu ili prostirci bilo kakvoj.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Poenta je da mi bude udobno a ne da mi ćega budu pune peska i kamenja.
Otisao sam odmor, dakle hocu da se ispruzim na lezaljci i da dobijem frape i vodu :D

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Još je veća poenta u suncobranu. Taj što izvadiš iz gepeka sigurno ne štiti kao onaj veliki, debeli, slamnati, kakav god da je na plaži. E sad ako ima prirodne hladovine to je druga priča.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

+1

Ove god sam bio na Siciliji bez lezaljki i svaki dan sam se jebavao sa namestanjem glupavog suncobrana, koji vetar iscupa na svakih 10min.
Hebes letovanje gde ne mogu da izadjem iz vode i legnem ko covek bez namestanja hlada i jurenja peskira koje podize vetar s asura..

Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
ivica122
Reactions:
Pridružio se: 26 Sep 2014, 21:30
Garaža: Honda Accord CL7

Post od ivica122 »

Suncobran ok, ali lezaljka na lepoj plazi mi je velika glupost. Jedino ako je kamenita ili neki soder, pa da ne lomim koske, al takve plaze izbegavamo najvise zbog dece, a i mi matori ih ne volimo.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Jedini problem koji ja imam sa ležaljkama je ako se plaćaju na dan, a ja bi popodne na drugu plažu. Da ne pominjem ako si zapucao da obiđeš još koju u toku dana. Zato mi je poštenije plaćanje kroz piće.
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Post od sasa lbg »

Uroš S. napisao:Larisu da poseti ko god je u blizini. Prelep grad, ja se oduševio ljudima, devojkama, sveeeemi :-) I Meteori isto ko nije bio, svratili juče, mada sam ja bio pre par godina ali ne mari opet. Planiram sl godine u grad podno Meteora na par dana. Prelep gradić. Ali posle Larise povlačim sve što sam rekao i mislio o Grkinjama ikada.
Jesi ti sa Škodilakom u Grckoj...cini mi se da sam tvoju skodu pre Nisa pretekao cini mi se 15 avgusta!

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

aviator napisao:Vidim Uroše, proradili ti hormoni od ove vrućine. Slika
Zgodna i lepa Grkinja u jednom?
Nema šanse. Upravo sam u Solunu. Obišli muzeje, šetali pristaništem, bili na večeri u pešačkoj zoni. Niske, guzate, velikih zuba. Toga k'o pleve.

Veruj ništa od toga. Plave, smeđe i lepe. Ni ja nisam mogao da verujem.

Saša nisam Škodom, ali videh i ja jednu istu.
Korisnikov avatar
sasa lbg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:11
Garaža: citroen C5 ,passat B3,citroen C3,vw caddy
Kontakt:

Post od sasa lbg »

Bila neka sporać Fabia.

Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
aviator
Banned
Reactions:
Pridružio se: 24 Nov 2014, 10:41
Garaža: Peugeot 308 1.6 HDI

Post od aviator »

Plave i lepe! To su Ruskinje ili Ukrajinke. Il' je neki sloven umešao prste(ili neki drugi organ). Veruj mi. Godine iskustva. Slika

Pozdrav.
Slika
Korisnikov avatar
rade74
Reactions:
Pridružio se: 31 Mar 2013, 17:29

Post od rade74 »

Sh@rance napisao:Evo me u Predajanima svratili na klopu. Granice prešli glatko bez ikakvih problema. Radovi su na AP u Makedoniji skoro pola MK. Od migranta nisam video ni M. Pred trećom naplatnom.rampom u MK lančani sudar divljaju kroz čunjeve na AP
SlikaSlikaSlika

TT Asus Zenfone2
Ja dosao kuci pre 3 h.
Danas su tu vozili kao ludaci.Stvarno migranata nema ali zato kod Vranja video sam grupu od ko zna koliko u nekom zbunju.
Nas autoput danas je za voznju bio katastrofa.Guzva u pm,sleperi preticu jedni druge ,nece da se sklone,stranci voze brze, naplatna kod bubanj potoka 30 cekanja.Poludeo sam.
Korisnikov avatar
Sh@rance
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:48
Garaža: Fiat Punto Classic 1.3 MultiJet & Cannondale Trail 7 er29

Post od Sh@rance »

Day Walker napisao:+1

Ove god sam bio na Siciliji bez lezaljki i svaki dan sam se jebavao sa namestanjem glupavog suncobrana, koji vetar iscupa na svakih 10min.
Hebes letovanje gde ne mogu da izadjem iz vode i legnem ko covek bez namestanja hlada i jurenja peskira koje podize vetar s asura..

Pa sto nosis asure na plazu?

TT Asus Zenfone2
Odgovori