Plate i životni standard u razvijenim zemljama
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Re: Plate i životni standard u razvijenim zemljama
Stoka pijana. Baš da vidimo šta će Dr. Nebojša da izjavi povodom ovoga. Ovo mu je opet prilika da se slika pred kamerama sa grupicom namrgodjenih iza sebe, po fazonu "milicija trenira strogoću".
Poslednja izmena od kragujevac u 28 Okt 2017, 10:20, izmenjeno 1 put ukupno.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
Poenta ove teme je da se dokaze kako je u principu potpuno isto za radnika u nemackoj i srbiji? Da je isti odnos hrane kirije struje goriva i plate? Da je isto.lako nacu nov posao? Potencial zaposljavanja, da je isti rast plata? Ista svest poreske prema poridici i deci da smanji porez? Da isto olacaju svi porez na deciju opremu? Da sediste za decu isto kosta u srbiji kao i u nemackoj? Uz koliko posto manju platu? Da je zdravstvo mozda isto? Da je ista kontrola hemije u stocnoj hrani i prehramnenoj industriji? Da je socijalna sigurnost ista? Onaj koji nije to okusio moze samo da masta da je isto? Veza za operaciju isto treba? Ili se ceka poziv dve godine dok upadaju ljudi preko veze?
Sve je to isto samo neko to primecuju samo u srbiji...
Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока
Mislim ja ovde ok zivim mogao bih da vozim i nov bmw na lizing kad bih hteo ali to nije poenta.
Radim kuce koje vrede milion i srecem ljude koji nemaju ni 200e. Znam detaljno sve price u istom danu. I kakve protekcije mi traze ljudi da im se sredi i one koji sredjuju.
U srbiji je sad bolje. Ja ovo nikad ne bih mogao na zapadu zato sam ovde. Hvala bogu uposljavamo ljude i radi se. Ali treba biti realan u poredjenju...
Mislim ja ovde ok zivim mogao bih da vozim i nov bmw na lizing kad bih hteo ali to nije poenta.
Radim kuce koje vrede milion i srecem ljude koji nemaju ni 200e. Znam detaljno sve price u istom danu. I kakve protekcije mi traze ljudi da im se sredi i one koji sredjuju.
U srbiji je sad bolje. Ja ovo nikad ne bih mogao na zapadu zato sam ovde. Hvala bogu uposljavamo ljude i radi se. Ali treba biti realan u poredjenju...
Poslednja izmena od swemir u 28 Okt 2017, 10:20, izmenjeno 2 puta ukupno.
- Delija
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
- Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
- Kontakt:
Da, bas moze da se poredi...igor_harris napisao: 28 Okt 2017, 10:07 Apropo poredjenja bezbednosti izmedju zapada i Srbije.
B92: Drama u BG: "Jurio ljude da ih zgazi" VIDEO http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1319152
Pogledajte snimak trenutka kada auto uleće u Knez! http://mondo.rs/a1052164/Info/Crna-Hron ... nimak.html

NAPAD U BERLINU Kamion uleteo na božićni vašar, najmanje 12 mrtvih
Kamion uleteo među ljude u Stokholmu, četvroro poginulo, 15 povređenih
TERORISTIČKI NAPAD U BARSELONI Kombijem uleteo u masu, 13 mrtvih i 100 povređenih!
Nica: Napad kamionom koji je uleteo u masu, najmanje 84 poginulih
Kamionom uleteo u masu, povređeno na desetine ljudi, među njima i deca
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
U srbiji sad jeste bolje... ali se isto toliko gradi i u nemackoj i rast je generalno ne samo u srbiji. Radimo projekte kojih je sve vise posebno u istocnoj nemackoj. Dosta se ulaze.
Kod nas isto je bolje i velik pokretac je it sektor.
Drugi pokretac su politicari i mafija.
Radimo kafice koje vrede 200.000e+. Da li je to realno ljudi? Isplativa investicija? Sve vise je nelogicnosti ali ulazu se velike pare trenutno.
Plate u buticima radnjama proizvodnji drzavni sluzbenici 200-500e.
Zig 700e
Inzinjeri 500-1000e. Lekari oko 600e
It 500- 5000 ali prosek manje vise1000+.
Kod nas isto je bolje i velik pokretac je it sektor.
Radimo kafice koje vrede 200.000e+. Da li je to realno ljudi? Isplativa investicija? Sve vise je nelogicnosti ali ulazu se velike pare trenutno.
Plate u buticima radnjama proizvodnji drzavni sluzbenici 200-500e.
Zig 700e
Inzinjeri 500-1000e. Lekari oko 600e
It 500- 5000 ali prosek manje vise1000+.
Isto je i na zapadu, s tim da njihovi političari nisu jajare i secikese kao naši i što su danas manje više pošteni jer su njihovi prethodnici nekada akumulirali kapital, tako što su otimali od drugih.swemir napisao:Kod nas isto je bolje i velik pokretac je it sektor.
Ja bih svakom Srbinu uzeo kartu do Nemačke i zabranio mu da se vrati bar 5 godina. Čisto da nauči šta znači raditi, ćutati i trpeti. Da nauči da nema bacanja kese od bureka kroz prozor, trubljenja u saobraćaju, parkiranja na zelenim površinama, ostavljanja kerećeg izmeta bilo gde, bacanja otpada u reku Za lekare da nema uzimanja koverti i kesa, za med sestre da nema odjebavanja tipa "na pauzi smo"... Možda će tako više naučiti da ceni ono što ima.
Nije to poenta. Poenta je kad neki krenu da pricaju besmislice tipa u Srb ce ti kisa metaka izresetati dete, jede se smece hrana, mleko je sa afalatoksinima dok u DE sve savrseno da se prekine pisanje takvih besmislica.swemir napisao:Poenta ove teme je da se dokaze kako je u principu potpuno isto za radnika u nemackoj i srbiji? Da je isti odnos hrane kirije struje goriva i plate? Da je isto.lako nacu nov posao? Potencial zaposljavanja, da je isti rast plata? Ista svest poreske prema poridici i deci da smanji porez? Da isto olacaju svi porez na deciju opremu? Da sediste za decu isto kosta u srbiji kao i u nemackoj? Uz koliko posto manju platu? Da je zdravstvo mozda isto? Da je ista kontrola hemije u stocnoj hrani i prehramnenoj industriji? Da je socijalna sigurnost ista? Onaj koji nije to okusio moze samo da masta da je isto? Veza za operaciju isto treba? Ili se ceka poziv dve godine dok upadaju ljudi preko veze?
Isto kad krene pisanje i mracenje u Srb je sve gore i gore, kraj... Nije istina, da je dobro nije ali definitivno nije sve gore i gore vec se jasno krenulo ka boljem.
Sad ce izbori, vreme ja da produzite mandat vasem poglavaru.
Sent from mTalk
Sent from mTalk
- igor_harris
- Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
- Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)
Moj kolega pre neki dan otvori kovertu, gleda onaj platni listic i dok ga guzva kaze, cim dodjem kuci pustam Pink, Studio B i RTS u isto vreme da mi bude bolje.
Laki, predji na lokalnu televiziju, batali to...
Laki, predji na lokalnu televiziju, batali to...
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Ubih se da nadjem post gde piše da je u Nemačkoj sve naj-naj, nikako mi ne uspeva. A malo je i glupo sedeći u Cirihu raspredati mantru kako je u Srbiji sve bolje i bolje, i da će IT struka da vine Srbiju u prosperitet, zemlju gde se SMS akcijama skuplja novac za lečenje dece. U kojim to oblastima života u Srbiji se "jasno krenulo ka boljem"? Zdravstvo....možda školstvo.......ustanove....policija...javne službe...kultura...možda je manje kriminala...
prosvetli nas?
Laki, poslušaj Igora, predji na SRF.

Laki, poslušaj Igora, predji na SRF.

Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
Brojke sve govore. Osim kad ne idu u prilog jbg.
Tacno, nezaposlenost je sve manja, prosecne plate vece, dinar jaci, prodaja novih kola raste. To su realne brojke, sad sto vi preferirate patkometriju to je iskljicivo vas problem.
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Ja sam dugo u privatnom poslu i potvrdjujem da je za domace male privatnike sve gore i gore. Izmisljaju se samo nove takse, nameti, rastu fiksni troskovi.. Ne postoji jasno definisana trzisna utakmica, pravila. Veliki svakodnevno jedu male i to uz pomoc drzave.
Inspekcija ne sme ni da udje u na primer velike trgovinske lance a kod malih mogu da se izivljavaju.
Inspekcija ne sme ni da udje u na primer velike trgovinske lance a kod malih mogu da se izivljavaju.
Sve to sto si nabrojao je bolje nego ranije a sto je i logicno jer stranci upravljaju zemljom, isti ti Nemci koji i tebi upravljaju.kragujevac napisao: 28 Okt 2017, 11:58 U kojim to oblastima života u Srbiji se "jasno krenulo ka boljem"? Zdravstvo....možda školstvo.......ustanove....policija...javne službe...kultura...možda je manje kriminala...prosvetli nas?
U zdravstvo se bas dosta ulaze, mnogo vise nego ranijih godina.
Naravno ne moze preko noci iz bankrot raspad stanja 2.000 da se ocekuje direktno poredjenje sa nemackim standardom nakon 70 godina stalnog razvoja, i uz nemacku/ protestanstku filozofiju rada.
Niti je crno niti belo, ima svega kod nas ali je stanje generalno stabilnije i bolje nego ranijih godina i to nevezano za politicare. Jasno se vidi poboljsanje. Nije ravnomerno poboljsanje svuda teritorijalno, nije svakome bolje, nije neko ludilo poboljsanje ali sve vise licimo na okruzenje u svemu.
Putevi su nesto sto je ocigledno vidljivo i uporedivo, na primer.
Posto ne zivis ovde verovatno nemas ni prakticnog dodira sa tim sluzbama i ustanovama, deluje da donosis zakljucke na osnovu rekla kazala iz medija. Inace mediji su kao i na zapadu pretrpani pretezno losim vestima i dogadjajima i to im je osnovni modus rada.
- igor_harris
- Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
- Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)
Pa prosecne plate da, ali pogodi ko dize taj prosek.
Teras me da idem u off, ali evo ja radim u drzavnoj firmi i plata mi je spala na istu koju sam imao kod privatnika. Jedino sto me drzi u ovoj firmi za sada je radno vreme, mala udaljenost i manji obim posla, inace bih kod privatnika sa vecim brojem sati zaradjivao i mnogo vise, ali prosto ne zelim da se vracam na to da radim po 16-17 sati dnevno bez slobodnog vikenda ni za kakve pare.
Smanjenje nezaposlenosti? Kod mene u firmi u poslednjih par godina je zaposleno izmedju 50 i 70 ljudi koji se nikad u zivotu nisu bavili nasom delatnoscu, a o skoli da ne pricam, a zabrana zaposljavanja u javnom sektoru je na snazi i dalje.
Ne moram da ti objasnjavam sta su im reference. Neke je sramota, neki su ponosni na to. Dobili su mesta od kafe kuvarice do top menadzmenta, a neki koji tu rade vec godinama a skoro su se uclanili su isto tako uznapredovali od kafe kuvarice do inzenjerskih pozicija, samo sto su zvanicno VD i uporedo su upisali skolu pa zavrsavaju.
Laki, ja razumem da tako nesto napise neko ko zivi ovde, ali ovo prerasta u podjebavanje.
Teras me da idem u off, ali evo ja radim u drzavnoj firmi i plata mi je spala na istu koju sam imao kod privatnika. Jedino sto me drzi u ovoj firmi za sada je radno vreme, mala udaljenost i manji obim posla, inace bih kod privatnika sa vecim brojem sati zaradjivao i mnogo vise, ali prosto ne zelim da se vracam na to da radim po 16-17 sati dnevno bez slobodnog vikenda ni za kakve pare.
Smanjenje nezaposlenosti? Kod mene u firmi u poslednjih par godina je zaposleno izmedju 50 i 70 ljudi koji se nikad u zivotu nisu bavili nasom delatnoscu, a o skoli da ne pricam, a zabrana zaposljavanja u javnom sektoru je na snazi i dalje.

Ne moram da ti objasnjavam sta su im reference. Neke je sramota, neki su ponosni na to. Dobili su mesta od kafe kuvarice do top menadzmenta, a neki koji tu rade vec godinama a skoro su se uclanili su isto tako uznapredovali od kafe kuvarice do inzenjerskih pozicija, samo sto su zvanicno VD i uporedo su upisali skolu pa zavrsavaju.
Laki, ja razumem da tako nesto napise neko ko zivi ovde, ali ovo prerasta u podjebavanje.
Upravo tako. Ja radim sa malim radnjama u celoj srbiji, kozmetika je u pitanju, kukaju ljudi kako ih ubise lily i jasmin, jaki su pa mogu da daju na sto rata, ovi mali jedva do tri. Pa pricam tako sa vlasnicima tih radnji, jug, vranje, leskovac pa i nis jedva da prodaju neku jeftinocu, ko ce da plati 9-10 hiljada neki parfem ako je tamo prosecna plata 25-30 hiljada?! Tacno vidim po robi gde se koja kupuje u kom kraju srbije kakvo je ekonomsko stanje. Beograd i novi sad se jos nekako drze pa ide ta malo skuplja roba. Vojvodina, gradovi poput kikinde, vrsca, backa topola, kula... su mrtvi, nema ni ljudi tamo, ili su presli u vece gradove da zive ili rade u vecim gradovima. E sad slika koja se vidi u beogradu, nova kola itd je nerealna, svaki taj auto ili je dobar polovnjak na kredit ili je nov na kredit, kako ti ljudi zive i cega se odricu to samo oni znaju. Jos jedan bitan faktor koji daje nerealnu sliku dobrog zivota u srb.je dijaspora koja finansijski pomaze rodbinu u srb. To je od 90- tih tako, milioni eura dolaze u srb svakog meseca, menjacnice rade punom parom i to je realnost. Primer, prve komsije, ona gerijatrijska sestra, plata 35000, muz konobar bez stalnog zaposlenja, namakne tako neku cifru, dve cerke. Ajd ti sastavi od prvog do prvog sa 600 eura cetvoroclana porodica(dve cerke 13 i 15 god) ali, njena sestra koja zivi u austriji im je kupila vw polo 2011 god, pomogla, citaj platila im da urade fasadu na kuci. Neko ko gleda sa strane vidi da lepo zive al to je nerealno skroz. Sve to na stranu, kvalitet zivota u srb je katastrofa, i sa platom od pet iljada eura kad moras da gledas kako se vracaju devedesete na ulice, sve one njuske koji su postali ministri (npr vulin, sasa mirkovic itd) muka ti bude odma.
Gesendet von meinem VTR-L29 mit Tapatalk
Gesendet von meinem VTR-L29 mit Tapatalk