Računari

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Re: Računari

Post od Delija »

Bass na slusalicama nikad nece moci dovoljno dobro da simulira bass koji daje kvalitetan zvucnik.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2014, 01:36
Garaža: Audi Q7 3.0 TDI S-line / BMW X1 20d xDrive / Mini Countryman CooperD / Golf Plus 1.9 TDI

Post od stefank »

Dere bass na nekim slusalicama pofino...
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ima slusalica koje kidaju, ali daleko su od te cene, visestruko.
Probao sam neke Shure od 600,700e, nisam mogao da poverujem da nesto tako malo, moze takav zvuk da proizvodi.

Sent from my Sony
Poslednja izmena od Xepoj87 u 19 Dec 2014, 21:56, izmenjeno 1 put ukupno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:
Garaža: Audi Q7 3.0 TDI S-line / BMW X1 20d xDrive / Mini Countryman CooperD / Golf Plus 1.9 TDI

Post od stefank »

Slazem se generalno, ali sto se samog bassa tice ima ih koje biju i za tipa 40-50e. Meni je bitno da je zvuk cist i da je bass dubok i jak, da slusam neke zanrove kao audiofili imalo bi smisla da jurim nesto drugo, ali s obzirom na kic koji slusam za oko 100e se skroz uklapam sa slusalicama. :rofl:

S druge strane u domu sam a i bez zvucnika pa mi je ovo i neki kompromis da mogu malo da odvrnem muziku. :pardon:
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Na dobrim sluskama (a to nisu te od 50 evra :)) se cuje iole dobro, naravno, ali nije za poredjenje sa HiFi / HT sistemom. Niskim frekvencijama (velikoj talasnoj duzini) je potreban prostor - to je cista fizika. Ni u maloj sobi to nije to.

Pomenuh to samo zato sto kazes da si ljubitelj basa, inace, naravno da nisam otkrio toplu vodu :)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:

Post od stefank »

Ma slazem se ja s tobom da nije to to, ja i inace nisam fan sluski, one su mi vise kao kompromis, ali ono, ima onih koje dobro reprodukuju bass, dok vecina samo drnda bezveze ili je bass debelo iza mid-high tonova...

Npr. pomenucu opet AKG jer sam probao dosta modela ranije u radnji s namjerom da kupim neke, prilicno kvalitetan zvuk ali ove koje su bile ispod 150e (skupljih nije ni bilo tada u radnji a nisam bio ni zainteresovan doduse) nisu imale ni B od bassa za moj pojam, malo sam se smorio...
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Audiofilski zvuk bas i ne ide uz nabudzen bas. Mene i umara posle iole duzeg slusanja (samo na sluskama - inace mi je kucni sistem kalibrisan tako da je relativno "flat" do skoro 20 Hz).

Ma najbitnije je da nadjes nesto sto tebi prija ;)
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:

Post od stefank »

Znam da ne ide i uvjerio sam se da ne ide, zato i objasnjavam zasto jurim gaming slusalice, bar tu oko 100e. ;) Da dajem oko 300 uzeo bih BOSE QuietComfort recimo.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Jbg, zvuk koji.na.slusalicama dobijas za 600e, treba da platis barem 3000e na hi-fi sistemu. Opet, za to treba da imas sve adekvatno.

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:

Post od stefank »

Ma prezalio bih ja i vise na slusalice da 1) slusam bolju muziku :kezo: i 2) vise koristim slusalice. Ovako, one mi bukvalno sluze samo za gaming i jaku muziku kad nisam u mogucnosti da odvrnem zvucnike. Da sam fan slusalica - nisam ni najmanje, stavise zamaraju me na glavi posle nekog vremena cak i one najudobnije.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Xepoj87 napisao:Jbg, zvuk koji.na.slusalicama dobijas za 600e, treba da platis barem 3000e na hi-fi sistemu. Opet, za to treba da imas sve adekvatno.
I opet neces dobiti to sto dobijas sa HiFi sistemom u (sub)bass podrucju.
Ali da - za to treba i dobra soba i jos bolji komsiluk :D

@stefank
Bose su odlicne za noise cancellation, ali za te pare ima mnogo boljih sluski, ako nije potreban taj feature.
Nekome NC izaziva i mucninu :)
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:

Post od stefank »

Delija, izgleda da volimo skroz kontra stvari. :D Ja bih ih upravo zbog NC i uzeo, jer su one mozda i no. 1 u tome. :) Ako mi vjerujes zbog NC cak bas dosta koristim neke stare Maxell Audio Wild slusalice koje su jeftine ali s obzirom na cijenu i vise nego dobre (bile su bas jeftine, tipa 20e), a takav NC nemaju ni mnogo skuplje slusalice.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Da, naravno, govorim o kvalitetu zvuka, bass ne moze da se poredi ni sa jeftinim sistemima, jednostavno nije isto kada ga cujes i kada ga cujes i osecas.
A nc ni ja ne volim.

Sent from my Sony
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

NC je jako dobar za putovanja, pogotovo avionom, ali kao sto rekoh sam kvalitet slusalica bi za tu cifru mogao da bude osetno visi - i sto se tice zvuka i sto se tice izrade.

U tihoj sobi u kojoj nije potreban mi bukvalno smeta. Ne mnogo, ali dovoljno.
Korisnikov avatar
stefank
Reactions:

Post od stefank »

Ma sa zvukom je ionako jebeno, ono sto se nekome svidja drugome je krs i tako u krug, tu sam oprezan i sa review-ima... Recimo meni vise prijaju pomenute jeftine Maxell nego 5x skuplji AKG. :pardon: Generalno volim JBL i BOSE, nevezano sa slusalicama nego uopste za zvuk, jer kod njih mahom svi modeli deru s bassom, nebitno od ranga i vrste opreme (BOSE rastura i u kolima, imam u Audiju).
Poslednja izmena od stefank u 19 Dec 2014, 22:32, izmenjeno 2 puta ukupno.
Odgovori