Po moje je hankook bolji od BR, ali to su takve nijanse, da ne znam ni da li su vredne pomena, vozio sam oba baš u tvojoj dimenziji. Fulde nisam vozio ( letne ) ali jesam zimske i to je bilo jedno od gorih iskustava ( najgore je sport mxxx)
Ja sam je pre neki dan vozio oko 60 km na +25-30 stepeni i ostavim kola u garazu, i 3-4 sata kasnije tog dana sam opet imao nesto krace da vozim i kad sednem unutra (70kg) ceo automobil se ljulja levo-desno mozda 2-3 sekunde. Jel se i tebi smeksavale na toplom vremenu i kakav je osecaj sa letnjim?
Ne ljulja ništa nenormalno. Pitanje nosivosti i adekvatnog pritiska. Koeficijent je 94, a za Alfu mora jači pritisak inače legne i takva guma. Mnogo se bolje ponaša kad se malo jače naduva od propisanog.
Svaki auto se ljulja malo na profilu gume. Čak i najtvrđi slik ljulja malo.
195-60-15, ne merim ih posle voznje, proveravam kad ne idem nigde nekoliko dana i kad su u garazi. Jednom sam ih merio na suncu kad su stojale i bile su 2.8.
To bi trebalo da je OK. Ništa te ne košta da ih doduvaš malo jače, na 2.5-2.6 pa vidi kako se ponaša. Zadnje i ne moraš, prednje pojačaj pa prati. Neće im ništa biti dok isprobavaš par dana ako odeš u neki ekstrem.
Generalno mi se zimske gume loše ponašaju ako ih ne naduvam malo jače, koje god da sam vozio.