Koliko troši?
Re: Koliko troši?
Pretpostavljam da beleži i trenutnu potrošnju, čim si je naveo.
Dakle ono što bi bio relevantan podatak je kolika ti je prosečna brzina za tih 200 km puta od BG do KŠ na kome je prosečna potrošnja bila 8,7 litara? Ili kolika je prosečna potrošnja za 849 km ukupnog puta pri kome je ostvarena prosečna brzina od 92km/h? Ili barem treća varijanta: kolika je prosečna brzina ostvarena na tih 4400 km, na kojima je prosečna potrošnja nešto preko 8l?
Dakle ono što bi bio relevantan podatak je kolika ti je prosečna brzina za tih 200 km puta od BG do KŠ na kome je prosečna potrošnja bila 8,7 litara? Ili kolika je prosečna potrošnja za 849 km ukupnog puta pri kome je ostvarena prosečna brzina od 92km/h? Ili barem treća varijanta: kolika je prosečna brzina ostvarena na tih 4400 km, na kojima je prosečna potrošnja nešto preko 8l?
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Ma nema trenutnu potrošnju, samo trenutni prosek
. Civic svemirac beleži trenutnu potrošnju, verovatno i prosečnu brzinu.

Boringly average, but also perfect for school run mums
Pa šta je onda onih 7,3 litra što je kolega zabeležio sa istim autom na istom putu u zimskim uslovima? Trenutni prosek na duzini od 4km pri brzini od 155km/h?
Drugim rečima od svega što si napisao imamo tačno bikini, jer nam uvek nešto fali.
Drugim rečima od svega što si napisao imamo tačno bikini, jer nam uvek nešto fali.

Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
- djiuliju
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
- Garaža: Clio II ph2 1.2 16v
Pa cekaj, mozemo da kazemo da je pri prosecnih 155kmh, jer od te brzine nije odstupio ni jednog sekunda, prosecna potrosnja 7.3l, da toj deonici od 4 ili koliko vec kilometara
Možemo, ali onda ispada da je (isti taj auto, na istom putu na kojem je ovo zabeleženo) ostvario prosek od gotovo 170km/h da bi prosečna potrošnja bila 8,7 litara.
A sa druge strane ispada da je uglavnom vožnjom po autoputu (od onih 849km) prosek bio 92km/h, a pri tome mu je u oba pravca prosek na autoputu bio 8,7l/100km (autoputa je u tih 849km bilo cca 480km) samo jedno penjanje 9,2 l prosek i dva spusta od po cca 5 l prosek)
Što znači da auto realno pri proseku od 92km/h troši negde oko 8 litara u proseku.
Sad, kako to da pri brzini od 155 troši 7,3 a pri brzini od 92km/h u proseku 8l?
Da li to pokazuje koliko je nerealan podatak o 7,3l (pa i 8l) pri brzini od 155km/h?
Ili se to samo meni čini?
A sa druge strane ispada da je uglavnom vožnjom po autoputu (od onih 849km) prosek bio 92km/h, a pri tome mu je u oba pravca prosek na autoputu bio 8,7l/100km (autoputa je u tih 849km bilo cca 480km) samo jedno penjanje 9,2 l prosek i dva spusta od po cca 5 l prosek)
Što znači da auto realno pri proseku od 92km/h troši negde oko 8 litara u proseku.
Sad, kako to da pri brzini od 155 troši 7,3 a pri brzini od 92km/h u proseku 8l?
Da li to pokazuje koliko je nerealan podatak o 7,3l (pa i 8l) pri brzini od 155km/h?
Ili se to samo meni čini?
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Nije nerealan podatak jer je to potrošnja zabeležena tako što - dodjem do te km/h, resetujem bord, vozim tako 3-5-10km tj. koliko mogu i zabeležim.
Boringly average, but also perfect for school run mums
- djiuliju
Ja sam samo naglas prokomentarisao snimak.
Inace, i meni potrosnja od 7.3 pri 155 za benzinca od 1800 kubika deluje nemoguce, ali dobro, nisam nikad vozio pomenuti auto.
Inace, i meni potrosnja od 7.3 pri 155 za benzinca od 1800 kubika deluje nemoguce, ali dobro, nisam nikad vozio pomenuti auto.
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
3, 5 ili 10km nisu distanca koja mogu da pokazu realnu potrosnju..
Ko god hoce da proba, moze od Trosarine do Autokomande da pusti auto da krstari na 60-70km/h i imace neverovatnu potrosnju na bordu...
Izmedju 2 i 3l pokazuje
Ko god hoce da proba, moze od Trosarine do Autokomande da pusti auto da krstari na 60-70km/h i imace neverovatnu potrosnju na bordu...

Izmedju 2 i 3l pokazuje

Brzine idu u H-a !!!

- djiuliju
E pa jebaga sad, do skoro je neko pricao (Heroj, cini mi se), da bi se dobila trenutna potrosnja na odredjenoj brzini, treba ukljuciti tempomat, resetovati komp, i tako isterati nekoliko kilometara. Sad kad smo videli da je covek to uradio, opet nam ne odgovara. Jbg, svetu tesko ugoditi
OK, slazem se,moze da se desi bas da je tad imao vetar u ledja, da je bila nizbrdica...
OK, slazem se,moze da se desi bas da je tad imao vetar u ledja, da je bila nizbrdica...
- Day Walker
Kod mene kada resetujem bord on ne stavi prosecnu na 0l/100km/h vec je stavi na 8,5l/100km.. Dakle ja moram da odvozim duzu kilometrazu da bih imao neku realniju potrosnju..
Brzine idu u H-a !!!

- djiuliju
Pa kad resetujes u voznji, on ti odmah kao prosek izbaci trenutnu, pa je posle koriguje kako prolaze kilometri. Resetuj pri 70 u petoj, onda ce odma da ti izbaci 4 ili 5 litara, ili cak i manje. Sad vec odosmo u duboke teorije.
- Day Walker
Resetujem uvek kada je izgasen, ili u mestu, tako da ne verujem da je do toga, vec da je tako podesen komp..
Brzine idu u H-a !!!

- djiuliju
Hm, moguce. Mislim da meni, kad resetujem komp, na prosecnoj stoji -.-- jer zapravo nema sta da izracuna, jer je i predjeni put 0.
Što znači realno je da auto manje troši pri 150 nego na 90?Ji 4Tze napisao:Nije nerealan podatak jer je to potrošnja zabeležena tako što - dodjem do te km/h, resetujem bord, vozim tako 3-5-10km tj. koliko mogu i zabeležim.
Po meni su to sve gluposti, manje više. Napravite prosek za 6 ili 12 meseci pa ćemo znati koliko troši (na 10-15k km, sa više stotina litara benzina). Ovako je sve patkometrija (moj je veći i manje troši i sl.).
Tako nama Jazz na BG-ZG pokazuje potrošnju npr. 7 a vozi se 150, onda stanemo na pumpu pred ZG i realna potrošnja bude 8 ili više.
Na Hondi mi se ne sviđa A merenje jer uvek se resetuje kad upališ motor. Na Škodi je to sva vožnja od kad si prvi put krenuo na put i sa svim pauzama manjim od 2h. Ako prođe više od 2h onda se resetuje. Dalje, trenutna potrošnja se vidi kao neka skala od 0-10 valjda, pri tome nemaš pojma šta koji podeok znači.
I da ostanem na temi, Jazz je od BG i po Ibarskoj, Tari, Zlatiboru, Mokroj Gori, Višegradu i nazad trošio 4.8-4.9 prosečno, što se i potvrdilo posle točenja. Klima je radila recimo na pola pređenog puta.
Tako nama Jazz na BG-ZG pokazuje potrošnju npr. 7 a vozi se 150, onda stanemo na pumpu pred ZG i realna potrošnja bude 8 ili više.
Na Hondi mi se ne sviđa A merenje jer uvek se resetuje kad upališ motor. Na Škodi je to sva vožnja od kad si prvi put krenuo na put i sa svim pauzama manjim od 2h. Ako prođe više od 2h onda se resetuje. Dalje, trenutna potrošnja se vidi kao neka skala od 0-10 valjda, pri tome nemaš pojma šta koji podeok znači.
I da ostanem na temi, Jazz je od BG i po Ibarskoj, Tari, Zlatiboru, Mokroj Gori, Višegradu i nazad trošio 4.8-4.9 prosečno, što se i potvrdilo posle točenja. Klima je radila recimo na pola pređenog puta.