ivke74 napisao:Mali servis za Audi A4 u olascenom servisu filteri + ulje 18000,00 automanik cacak kod majstora 6500,00din da li vredi ici?
na filtere i ulje nema garancija jer je potrosni materijal.
Naravno da vredi. Ali duga je to priča...
I ne pričam o autima starijim od 10 godina.
Poslednja izmena od Mr.Rotor u 15 Maj 2017, 14:33, izmenjeno 1 put ukupno.
igor_harris napisao:On se menja na 40k km.
3500rsd je Delphi, ako racunas da ga menjas na svake 3-4 godine, to je ~1000 dinara skuplje na godisnjem nivou, sto mu dodje skoro kao njegov filter za TNG.
Mislio sam da je skuplji filter, tipa 6000-6500, toliko je drugar plaćao pre dve godine. 3500 nije mnogo.
^^To ću i ja uraditi ako rešim da "otkačim" ovlašćeni servis i krenem da radim sam servise. No, u drugu ruku računam sada da je tih 15.000 km u stvari u mom slučaju i optimum obzirom da vozim 98% vremena na gas, da on sagoreva daleko čistije, nema čađi i prljanja ulja kao inače.
Meni u neovlascenim sa Hengst i Mobil 1 esp 6.5l 14000 dinara sa svim filterima. U ovlascenom 36000 dinara. Dodatno mi u ovlascenom nisu zamenili filter klime, koji je najskuplji i koji su mi naplatili 6500 dinara.
Sent from the 7th edge of the 3rd World.
Veče u kome se svi slazu je protraceno. Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
dragvorl napisao:Naplatili su ti filter klime a nisu zamenili?
Da, Emil Frey.
Ne bih ni znao, da na sledecem servisu u neovlascenom nisam video filter koji je izvadjen i koji je bio neki levi iz starog servisa u kom sam odrzavao auto.
Sent from the 7th edge of the 3rd World.
Veče u kome se svi slazu je protraceno. Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
ulje eneos 3200din 4litra , filter klime 1200din, filter vazduha 800din , filter ulja 600din, filter benzina 700din rad gratis jer majstor u sklopu servisa ima svoju prodavnicu auto delova tako da za male servise daje gratis rad ukupno 6500din.
Ja održavam moj auto kod rođaka koji je mehaničar 20-tak godina. Delove mi naplaćuje po veleprodajnim cenama iz Gazele ili Euroauta pošto ih i on sam toliko plaća, često i na to ima popust. Za mali servis mi naplati 1000 dinara za ruke. Servisnu popunjavam ja sam čisto radi sebe pošto mi je lakše da pratim šta sam odradio na autu i verovatno budućem kupcu neće značiti pošto je neoverena. Doduše imam račune od svih delova koji su ugrađeni u auto. Od službenog auta mi je ostala navika da čuvam račune od goriva tako da imam i fiskalni od svakog sipanja goriva sa upisanom kilometražom auta na poleđini računa.