Ratna tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Re: Ratna tehnika

Post od Heineken »

Naravno, i ova radi onako kako kazu braca iz Brisela i Vasingtona!! :pravilnik: :palica:
Ljudima iz PVO i tadasnjeg Pristinskog korpusa svaka cast, ogromno postovanje imaju od mene.. :understand: :
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Priručnik za pilote špijunskog U-2 aviona.

http://www.scribd.com/doc/119476487/Uti ... 1-Mar-1959
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Odlican dokumentarac samih aktera obaranja F117, objasnjenje oko ''modifikacija'' radara, desavanja pre, za vreme samog obaranja kao i epilog posle rata. Dokumetarac vredi videti pa ko ima vremena slobodno neka pogleda.
http://www.youtube.com/watch?v=ei1NvzxImPU
Slika
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Mislim da je ovo prilicno jednostran pogled. Ne volim ovo JA pa JA, koje je kod njega izrazeno.

Ne sporim da je imao bitnu ulogu, ali NE VERUJEM da je on licno ikako modifikovao sistem. Osim toga, on kao o tome ne zeli da prica. Prosto smesno, CIA predugo rovari na ovim prostorima, da bi postojale ikakve tajne.

Sve se nesto plasim da ih je zajebao neki nas uber potpukovnik :kuku:

Uopste nisam u fazonu teorija zavere, jednostavno je tako.

U svakom slucaju, Dani je glorifikovan, a ostatak borbene smene se malo spominje.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Heineken
Reactions:

Post od Heineken »

+10000000000
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

superboss napisao:Mislim da je ovo prilicno jednostran pogled. Ne volim ovo JA pa JA, koje je kod njega izrazeno.

Ne sporim da je imao bitnu ulogu, ali NE VERUJEM da je on licno ikako modifikovao sistem. Osim toga, on kao o tome ne zeli da prica. Prosto smesno, CIA predugo rovari na ovim prostorima, da bi postojale ikakve tajne.

Sve se nesto plasim da ih je zajebao neki nas uber potpukovnik :kuku:

Uopste nisam u fazonu teorija zavere, jednostavno je tako.

U svakom slucaju, Dani je glorifikovan, a ostatak borbene smene se malo spominje.
Tacno tako, Deni je bio samo sraf u celoj masineriji, cak je i dremao za pultom dok su drugi radili svoj posao. Imali su sta da kazu Denijeve ratne kolege i o samom Deniju sto baca posebno svetlo na ''glavnog aktera'' kojeg su uzdigli a ove bacili u zaborav nazalost.
Slika
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Jebiga, u tom trenutku je bio potreban neko da se isturi u prvi plan. Ne kazem da Zoltan Dani nije imao nikakvog ucesca u obaranju, naprotiv, ali je za obaranje samo jednog aviona uvek zasluzna grupa ljudi. Secam se kako je moj matori psovao kad god cuje te storije - Djordje Anicic nam kucni prijatelj od kad znam za sebe, matori ceo zivot na Dvini i Nevi a penzionisao se 6 meseci pred bombardovanje, smorio se ko zmaj :)
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
Garaža: Omega B2 2.0
Kontakt:

Post od kvcali »

Gledam danas ameri postavljaju patriot u turskoj, verovatno se sprema neki plan za napad na siriju na prolece ili mozda nekog manjeg obima iznenada, a naleteh da ovaj sirijski snimak, oni imaju BUK-m2, koji bi trebalo da ima LPI -3d radar nevidljiv za harmove
bas me interesuje ako kojim slucajem dodje do okrsaja sta ce biti od ovog pvo-a, mada pitanje je koliko su njihove posade obucene, rusi tvrde da smo mi 99. sa ovim mogli da obaramo 20-30 aviona dnevno ?

http://www.youtube.com/watch?v=oVg89hEKoJA
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

http://www.opelteamserbia.com/forum
Heineken
Reactions:

Post od Heineken »

Posto je teroristima lose krenulo ne bi me cudilo da zapad pokusa direktno da se umesa u sukob, Sirijci bi trebalo da imaju i Pantsir S1..imaju dosta PVO baza sa Nevama...
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

kvcali napisao:rusi tvrde da smo mi 99. sa ovim mogli da obaramo 20-30 aviona dnevno ?
Kako da ne...
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Kontakt:

Post od kvcali »

Videcemo, ako dodje do okrsaja.

inace buk ima domet po visini do 22km, a lpi radarska stanica vidi ciljeve jos sa 170km, samo to sad treba i pametno iskoristiti
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

20-30 aviona dnevno je zadnji put vidjeno u drugom svetskom ratu. Razumem ja da vi bezgranicno verujete u rusku raketnu tehniku, ali ajd malo realnosti za promenu...
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Heineken
Reactions:

Post od Heineken »

kvcali napisao:usi tvrde da smo mi 99. sa ovim mogli da obaramo 20-30 aviona dnevno ?
Jednostavno da smo bili u mogucnosti da im oborimo toliko aviona dnevno ne bi nas ni napali.. ;)
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Kontakt:

Post od kvcali »

Pa faktor odvracanja, inace sirijci imaju
9 baterija sa 48 kompleta buk-a i 4 baterije sa isto toliko kompleta s-300, zasta nisam ni znao da postoji to oruzije kod njih, koliko je delotvorna nihova pvo, govori cinjenica da cu letos oborili turski f-4 koji je bio u misiji testiranja njihovog pvo-a, koja inace ima dozvolu "vrha" da bez pitanja komande, obara sve sto udje u sirijski vazdusni prostor.
takodje prema pisanju londonskog gardijana Ruske posade nalaze se na nekoliko lokacija sirijske PVO, na borbenoj dužnosti upravljanja protivvazdušnim sistemima te zemlje.

nije ni cudo sto ne krenu na njih, libijce su sredili jer su znali da nemaju armiju, sa ovim se nije zezati, pogotovo sto asad tuce ove teroriste odavno i to zestoko a odgovora sa zapada nema.
Slika

Odgovori