Pda, u stranim receptima tesko da mozes naci, gotovo nemoguce, sledeci red: margarina 200g, ... Samo puter
Puter ne da nije nezdrav, nego je esencija zdravlja. Te masnoce u njemu nemaju veze mnogo sa masnocama u krvi, niti uopste sa bilo kakvim ne-zdravljem. Verovatno cete se ukociti od smeha, ali ja sabijem nedeljno jedan biser od 200g ili 250g -ne znam tacno-
Imam naravno mnogo vise kilograma nego sto mi treba, ali oni su 65% u vezi sa ugljenim hidratima, kojih jedem previse, bas previse - razna testa. Tzv., covek pita. Ostatalih 35% je sto zaista jedem vise nego sto trosim.
Sto se tice masnoce, imam prilicno visok nivo HDL holesterola, a nizak LDL, u prevodu prilicno su izbalansirani.
A ja sam taj koji ce pojesti sav kajmak sa mleka, ja sam taj koji iskljucivo pije punomasno mleko od krave bez ikakve prerade, tako da mislim da to nema mnogo bas veze sa hranom. Dobro ima malo i genetike, ali i ne preterivanja sa hranom
Sto se mene tice, slobodno cepajte maslac
A kao preporuku bih dao Biser, jer ima preko 80% mlecne masti, dok president ima oko 40-50%. To je bas velika razlika i u ukusu i u mirisu i u izgledu

President ostatak popuni skrobom. E to goji, a ne mast