Honda Civic 8. generacija

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Re: Honda Civic 1.8 8. generacija

Post od maniaxxx »

jaksa napisao:Gde je Slovencima 6? :)
(lokacija prodajalca)
Nema 6, nekad je imao Koper i okolina 6, sad je sve to 5.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Kolega se primio na ovaj crveni Civic. Ako je neko saznao foru za retrovizor neka javi.Od kada nije reg'van ?
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Ne smeta vam ni malo sto je odvaljen taj znak u masci (ne znam kako je to izveo)? :)
(nije skupa zamena, ali opet govori o tome koliko su vlasniku bitne takve stvari)
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

:doubleup:
Ova boja mu bas lepo stoji, kao nov...
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Naopako da nije kao nov auto star 4 godine koji je uz to i poliran - tu treba i proveriti kako je to uradjeno jer su lak/farba na Hondama vrlo tanki.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Lepo izgleda. Ovo je jedan od onih koje sam zvao pa se niko nije javio. Vise od dva puta ne zovem, on prodaje auto - ne ja, na kraju treba uzvratiti poziv.

@ Delija: ima ljudi na forumu koji su nova kola vodili na poliranje ili [polu]ditejling, razme zastite. Na ditejlingwrld forumu nova kola iz salona sredjuju po nekoliko dana.
Moj drug jednom u godinu dana, uvek pre leta, uradi poliranje kod Marka u Zemunu [jedan od najboljih u Beogradu], cisto da "osvezi izgled" i da mu auto izgleda perfektno.
Kod ovog Civica je mozda u tom smislu radjeno poliranje ili je auto npr bio cuknut, pa se farbao deo, pa se poliralo sve da bi se "izjednacilo". To se sve vidi i proveri.
Ne mogu da se otmem utisku da svakom autu nalazis manu, i to ne sa gledanjem ja zelim da mi bude perfektno, nego kao da nicije ne moze da valja. ;)
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Meni izgleda da je hauba malo drugacije nijanse,verovatno je zato poliran
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ma ja bi ga već kupio. :driving:
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Da li se na Civicu "sraf na sraf" menjaju prednje maske?
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Pitas zbog ove restajling maske sa dva otvora?

Meni se ne svidja, kada bih kupio takvog svemirca to bi mi bila jedna od investicija, stavio bih onu crnu kao sto je kod Delije na Civicu, naravno ako moze da se promeni... :D
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

steva_anya napisao:Lepo izgleda. Ovo je jedan od onih koje sam zvao pa se niko nije javio. Vise od dva puta ne zovem, on prodaje auto - ne ja, na kraju treba uzvratiti poziv.

@ Delija: ima ljudi na forumu koji su nova kola vodili na poliranje ili [polu]ditejling, razme zastite. Na ditejlingwrld forumu nova kola iz salona sredjuju po nekoliko dana.
Moj drug jednom u godinu dana, uvek pre leta, uradi poliranje kod Marka u Zemunu [jedan od najboljih u Beogradu], cisto da "osvezi izgled" i da mu auto izgleda perfektno.
Kod ovog Civica je mozda u tom smislu radjeno poliranje ili je auto npr bio cuknut, pa se farbao deo, pa se poliralo sve da bi se "izjednacilo". To se sve vidi i proveri.
Ne mogu da se otmem utisku da svakom autu nalazis manu, i to ne sa gledanjem ja zelim da mi bude perfektno, nego kao da nicije ne moze da valja. ;)
Da me izvines - meni nesto pricas, a ti bi da se je*es, a da ti ne udje iliti ti bi hteo ovakav i onakav auto, ali po mogucstvu da je 2 godine mladji ili 2k evra jeftiniji... :isplazijezik:

Ako se toliko dugo prodaje, a u "savrsenom" je stanju i cena je sasvim ok onda jednostavno razmisljam zasto se toliko dugo vuce u oglasima.

Ako komentarisem neki auto onda ga gledam kao da ga kupujem za sebe i zapazam sve ono sto bi tada zapazao i sto bi zagledao.
Nemam ja pojma kod koga je on radio poliranje, zasto ga je radio i da li je isto odradjeno kako valja - gomila njih fuserisu i ne znaju svoj posao.

To sto je on naveo u opisu da je radjeno nema razloga da se stavlja u opis - valjda se podrazumeva da je odrzavao auto i da je radio glupi mali servis. Uz to 4 godine star auto, a radjeno hemijsko dubinsko pranje - pa sta je radio u tom autu? Razumem da je dubinsko potrebno za sluzbeni auto koji je vozio kurta i murta 300k km, al' ovo mi je cudno. Jednostavno gledam kroz svoje iskustvo i automobile koje sam i sam imao, koje je imao matori i prijatelji.

Sto se maske tice - maska se menja "sraf na sraf", ali sa sve nosacem maske, ukrasnim okvirom i samom maskom, sto je u originalu zajedno nesto jace od 300 evra. Nije strasno.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

:srbin:

Covek je naveo sve sto treba da se navede. Pocev od toga sto je menjao i ulje u menjacu i kocnicama sto skoro niko ziv ne radi.
Uradjeno dubinsko jer mozda ima malo dete koje je isprljalo auto. Ili zato sto je jednostavno kupio nov auto, prodaje ga posle 4 godine i nije mu problem da da 50 evra, da taj auto izgleda kako treba?

Svidja mi se sto sve gledas iz ugla "svi su oni debili, niko tu ne zna da odrzava auto", pa ti smeta i kad je covek previse picajzla i kad ne ofarba retrovizor. Zivo me zanima kako bi komentarisao oglas da nije napisao nista od toga i da ga je prljavog slikao za oglas.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Po tebi je normalno u oglasu naglasavati "nastelovani ventili, zamenjeni svi filteri, ulje u motoru, menjacu, kvacilu i kocnicama"?
Po meni nije - to se sve podrazumeva i to sve pise u servisnoj knjizi.

"Zamenjen akumulator" i "kocnice" se pise za juga jer zajedno kostaju desetinu cene auta, a za auto od 10k evra nema smisla to naglasavati - i to je deo redovnog odrzavanja + sto bih se da ne znam da je to stvarno moguce na Hondi (nazalost) zapitao kako je na 3 godine starom autu zveknuo akumulator ako je mom matorom na Astri G fabricki trajao 9 godina?

A sve to samo zbog ovog:
Delija napisao:Ako se toliko dugo prodaje, a u "savrsenom" je stanju i cena je sasvim ok onda jednostavno razmisljam zasto se toliko dugo vuce u oglasima.
Ovde na forumu je bio oglasen 1.4 Sport 2010. godiste za istu cenu citava 2 dana (naravno, u isto vreme je bio oglasen i na drugim mestima) i prodao se dok si rekao "keks" iliti za ista ta 2 dana!
viewtopic.php?f=27&t=2441
Plus je cozmo cini mi se bas za taj auto navodio par problema koje je vlasnik imao sa tim autom...

Tako da...
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Meni je sasvim normalno sve što stoji u napomeni, jer recimo nekom ko zna ponešto o tom modelu će značiti info da je menjan akumulator, a ne da razmišlja da li je menjan tj. da li će morati on da ga menja jer ako nije do sad zamenjen znači ubrzo će morati. Štelovanje ventila je nešto što se radi na Hondinim motorima, nije veliki ni skup zahvat, ali dobro je znati da je urađeno pa da si miran neko vreme. Isto je i za druge stvari. Da to sve ne piše, ja bi ga prvi pitao da li je to i to urađeno/zamenjeno.

Inače, ja sam sa Stevom pričao skoro o kupovini i potpuno ga razumem jer on sve gleda racionalno, a obzirom da kupovina svemirca nije baš racionalna u trenutnim uslovima, onda je on u problemu. Ali siguran sam da će naleteti pravi primerak za njega, ako bude dovoljno čekao.
Posetite www.garaza.rs !
Odgovori