VW Golf VII
Re: VW Golf VII
Računaj da je ovo praktično nastavak petice jer je šestica bila u suštini malo jači restyling. Na slikama stvarno spolja deluje dosta slično kao šestica ali videćemo šta će biti utisak uživo.
Mora se poštovati doslednost u opštoj koncepciji nekog modela -kako upotrebnoj, tako i po izgledu.
Meni su neshvatljive promene sveukupnog imidža npr Honde Civic kroz generacije. Kao nekakvo tumaranje po tržištu. Na stranu što je svaka generacija super sama za sebe, al' tolika odstupanja deluju neozbiljno. Slično važi i za Reno Megan.
Kupac novog Golfa je sasvim definisan i nama zezanja sa tolikom količinom potrošača( čitaj novca)...
Meni su neshvatljive promene sveukupnog imidža npr Honde Civic kroz generacije. Kao nekakvo tumaranje po tržištu. Na stranu što je svaka generacija super sama za sebe, al' tolika odstupanja deluju neozbiljno. Slično važi i za Reno Megan.
Kupac novog Golfa je sasvim definisan i nama zezanja sa tolikom količinom potrošača( čitaj novca)...
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ja bih sam dodao - bez kao.mr.Big napisao:Kao nekakvo tumaranje po tržištu.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
NEmaju svi proizvodjaci istu filozofiju, niti kupci zele stalno isti auto da kupuju, samo sa mizarnim promenama u dizajnu.. Ne znam samo ko ce prodati svoj G6 i kupiti G7.. npr. kao sto bi prodao megan 2 i uzeo megan 3, gde se jasno vidi razlika i napredak..
Brzine idu u H-a !!!

Ekstremni zaokret u dizajnu i opšti napredak je napravila Mazda pre 10ak godina. To je jedan od retkih primera gde je to kao nešto povezano...
Jedino još mogu da se setim Citroena od pre 30ak godina ,al' u suprotnom smeru -mada to ide na dušu Pežou

Jedino još mogu da se setim Citroena od pre 30ak godina ,al' u suprotnom smeru -mada to ide na dušu Pežou

Najmanje milion Švaba...-miminunDay Walker napisao: Ne znam samo ko ce prodati svoj G6 i kupiti G7...

- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Aj Walkeru kao da ne znas da ce opet biti najprodavaniji auto u Evropi. Ljudi hoce tako nesto, kao sto drugi hoce da prsti na sve strane kao C4 ili Civic, das ljudima to sto hoce.
Men se dopada sto je smireniji od 6, on mi je bio preagresivan, a ovaj je vise elegantan nego agresivan. Dobro je to sto dizajn ne prolazi, to je forma koja opstaje i koja ce uvek biti atraktivna. To ti je kao prepička kosmička koja zna samo da se j**e i nista osim toga, glupa je i nezanimljiva i ne zna da kuva. A ova druga zna sve da radi i s njom ces da furas dugo, iako nema najbolje dupe na svetu.
Men se dopada sto je smireniji od 6, on mi je bio preagresivan, a ovaj je vise elegantan nego agresivan. Dobro je to sto dizajn ne prolazi, to je forma koja opstaje i koja ce uvek biti atraktivna. To ti je kao prepička kosmička koja zna samo da se j**e i nista osim toga, glupa je i nezanimljiva i ne zna da kuva. A ova druga zna sve da radi i s njom ces da furas dugo, iako nema najbolje dupe na svetu.
- Day Walker
Najprodavaniji u Nemackoj.. U ostatku evrope pa i kod nas nije medju prva 3 u klasi..
Ja sam rekao da je lep, ali da je nebulozno zameniti g6 g7micom...
Previse je mizarna promena..
Ja sam rekao da je lep, ali da je nebulozno zameniti g6 g7micom...
Previse je mizarna promena..
Brzine idu u H-a !!!

Isti oni koji spavaju ispred prodavnice da kupe novi iPhone cim se pojavi u prodaji..fanboysDay Walker napisao:Ne znam samo ko ce prodati svoj G6 i kupiti G7..

- Day Walker
- dag81
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:09
- Garaža: BMW1 118d i Doblo JTD radna makina :)
- Kontakt:
@DW,
Da li zaista mislis da je mizerna promena kada se auto napravi na novoj platformi, to sto samo prati svoj put koji postuje vec decenijama.
Kad provozamo jednog i drugog, onda mozemo reci i dati konacan sud, a ovvako kao da uporedjujemo dve igracke, apsurdno.
Mada kao sto rekoh ja stvarno ne znam sta se ocekuje, kao da se nije znalo da Golf ide svojim stopama vec duzi niz godina, nikada nije bilo WOW na prvu, ali zato je ostao uvek pozeljan i klasicno lep i posle 10 godina.
Da luta kao npr. Megan, Focus, Astra, Citroen i da nikad ne zna gde je to je po meni tuga, tj. to znaci da brend nema svoj put i nije se nasao u prepoznatljivosti.
Pa sta da kazemo za BMW i Mercedes Audi, koji su danas zaista jako slicni, isti, ali svaki nosi korene vec vise generacija.
Opet kazem da imam novaca, vrlo rado bih ga vozio ne osvrcuci se na izgled '' spejsi'' vozila ostalih, koji mi se usput ne svidjaju tj. deluju kao izlivena plastika.
Da li zaista mislis da je mizerna promena kada se auto napravi na novoj platformi, to sto samo prati svoj put koji postuje vec decenijama.
Kad provozamo jednog i drugog, onda mozemo reci i dati konacan sud, a ovvako kao da uporedjujemo dve igracke, apsurdno.
Mada kao sto rekoh ja stvarno ne znam sta se ocekuje, kao da se nije znalo da Golf ide svojim stopama vec duzi niz godina, nikada nije bilo WOW na prvu, ali zato je ostao uvek pozeljan i klasicno lep i posle 10 godina.
Da luta kao npr. Megan, Focus, Astra, Citroen i da nikad ne zna gde je to je po meni tuga, tj. to znaci da brend nema svoj put i nije se nasao u prepoznatljivosti.
Pa sta da kazemo za BMW i Mercedes Audi, koji su danas zaista jako slicni, isti, ali svaki nosi korene vec vise generacija.
Opet kazem da imam novaca, vrlo rado bih ga vozio ne osvrcuci se na izgled '' spejsi'' vozila ostalih, koji mi se usput ne svidjaju tj. deluju kao izlivena plastika.
- Day Walker
Klasican VW kompleks kad vam neko dira Gnojfa...
Dag, zamisli kad bi svi proizvodjaci pravili svoje modele da iz generacije u generaciju imaju mizarne DIZAJNERSKE promene, koje sam i napomenuo, ali ti nisi citao..
Nisam nista rekao za novu platformu..
Ne mozes ti nekog proizvodjaca nazvati lutajucim, samo zato sto svoje modele menja iz korena.. Ocigledno imaju razlog zbog cega to rade..
VW je stekao ime Golfom I i II, i tu je stekao klijentelu.. I prodaja VW se svodi na sto veci br. jedinica Golfa, jer u drugim klasama gube trku sa proizvodjacima.. Pogotovu u B segmentu..
Sta reci kad je Corsa najprodavaniji u B segmentu u Nemackoj?!
Prepoznatljivost jednog brenda nije u dizajnu, vec amblemu koji stoji na haubi, kao i onoga sto ga pokrece... Naravno tu je i pouzdanost...
Dag, zamisli kad bi svi proizvodjaci pravili svoje modele da iz generacije u generaciju imaju mizarne DIZAJNERSKE promene, koje sam i napomenuo, ali ti nisi citao..
Ne mozes ti nekog proizvodjaca nazvati lutajucim, samo zato sto svoje modele menja iz korena.. Ocigledno imaju razlog zbog cega to rade..
VW je stekao ime Golfom I i II, i tu je stekao klijentelu.. I prodaja VW se svodi na sto veci br. jedinica Golfa, jer u drugim klasama gube trku sa proizvodjacima.. Pogotovu u B segmentu..
Prepoznatljivost jednog brenda nije u dizajnu, vec amblemu koji stoji na haubi, kao i onoga sto ga pokrece... Naravno tu je i pouzdanost...

Brzine idu u H-a !!!

- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Pazite se sta pisete, obe strane, nemoj da zakljucavamo i brisemo u ovoj temi.
Da, vizuelno tj dizajnerski...Day Walker napisao:Previse je mizarna promena..
Što se ostalog tiče, napredovao je koliko i sva tehnika/autoindustrija za ovih 5 godina, a većina kupaca novih kola u Nemačkoj to prati i hoće da plati. Kako ovi što imaju 20k€ (na kredit), tako i oni bogatiji koji kupuju Mečke i Bembare.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Ma daj brate, da VW je stekao status još Kubelwagenom i od tad ništa ne menjaju a milioni sheeple-ova po svetu iz gen. u gen. daju pare na to, get real. Muka mi je od te priče da je stekao status kecom, pa šta i da jeste, Opel to nije uspeo za isto toliko ili više generacija pa je morao da menja ime i da pravi novi imidž svakom svom modelu osim Korse da bi prodao nešto i opet nema taj imidž, dajem primer Opela ilustrativno, ima tu još mnogih, tj retki su održali ime kroz 7 generacija. VW ima i dizajnerski imidž, i to je po meni jedan veeeeliki plus, pored amblem imidža, koji je nesporan pre svega. Ko gubi trku? Pa svake godine prodaju sve više vozila u svakom segmentu. U brojkama sigurno ne gube trku. 2010. prvi Golf, treći Polo, peta Korsa, 2011. prvi Golf, drugi Polo, četvrta Korsa, 2009. isto prvi Golf... Ukupna prodaja u Evropi. Nadam se da više nećemo potezati temu prodaje Golfa jer se sve drugo može osporavati ali prodajni uspeh nikako.Day Walker napisao:Klasican VW kompleks kad vam neko dira Gnojfa...
Zanemarite holandski jezik. Engleski prevod je dostupan klikom na CC.
http://www.youtube.com/watch?v=ybsrJ3OHyas
http://www.youtube.com/watch?v=ybsrJ3OHyas
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...