Testovi automobila - Opšta tema o modelima

Utisci nakon vožnje nekog automobila
Odgovori
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: Testovi automobila - Opšta tema o modelima

Post od Floyd »

ADrei napisao:najveci tvoj problem i jeste bas u tom podvucenom...sto mislis da svi moraju da imaju misljenje kao ti... kao kad bi ja sad sve ubedjivao kako trebaju da voze kupe sa 20"kama :rofl:
Nikog ja ni u sta ne ubedjujem...samo iznosim moje misljenje.
Ako mi neko kaze "bolji ti je karavan zbog toga i toga", sta cu drugo nego da odgovorim da meni nije i objasnim zasto nije ali nikog ne ubedjujem.
Sto neko to shvata kao ubedjivanje, sta cu mu ja.

Eto i ti stalno pricas o ogromnim felnama ali zasto bi ja to dozivljavao kao ubedjivanje kad mene iste ne interesuju ni najmanje.
I zasto bih te prozivao zbog toga? To je tvoja stvar.
AcaKayak napisao:Zasto audi neke top modele pravi samo karavane?
Zato sto su prakticni...mozes da natovaris ves masinu, 15 dzakova krompira i pravac Nürburgring :mrgreen:

Salu na stranu, kazu zbog male potraznje :zbunjen:
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Post od mr.Big »

Iskoristiću ovo vaše prepucavanje da veličam i objasnim suštinu nj.v.Golfa, a sa ciljem povratka na temu i nemoj da mi neko prigovori posle ovakvih budalaština na nekoliko predhodnih stranica.

Dakle, ukoliko želite kompromis za sve zahteve koje postavjate vas trojica pred kola, a morate ih imati u jednom vozilu - to je na kraju Golf. :)

Finese ćete dobiti u izboru GTD ili GTI verzije. Em je Švabo, em je urban, em je skraćeni karavan (5d), em je komforan, em je brz k'o djavo, em si hamer...

:ovacije:
Korisnikov avatar
kapor
Reactions:
Pridružio se: 24 Jan 2013, 20:15
Garaža: renault clio rs 172

Post od kapor »

Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Post od mr.Big »

Jedno je istraživanje pokazalo da vozači Porschea imaju i manje aktivan seksualni život od - vozača Renaulta. Razlog je veoma jednostavan: vozači Porschea su često starija gospoda koja su tim sportskim vozilom ispunila svoj san iz mladosti, dok su vozači Renaulta većinom žene stare između 20 i 30 godina kojima je ovaj povoljan "Francuz" prvi vlastiti automobil, tvdi njemački državni radio Deutsche Welle.
:kezo:
Vlasnike Volkswagena čak ni psiholozi ne mogu opisati za jer taj automobil i dalje vrijedti tvrdnja da je to "automobil za svakoga" pa ga voze i lijepi i ružni i siromašni i bogati i obrazovani i ne baš previše pametni. To bi značilo da u Volkswagen sjedaju oni koji se ne žele isticati, ni automobilom - niti samim sobom.
:plusone:
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Slika

Slika
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Danas sam se igrao sa sestrinom Mazdom 3

Kupljena pre 2 godine, na satu 23k km. Motor je 2.0 automatik sa 150ks.
Od opreme ima sve i svasta..

Unutrasnjos je lepa na oko, ali bzvz na dodir. Materijali koji su upotrebljeni su gori nego na kinder jajetu i vec se ova srebrna centralna konzola na par mesta izgrebala, a najvise kod menjaca.
Sedista su ok, nista bolja nego moja u corsi.

Motor ima lepu snagu, mozda ga malo gusi ovaj automatik koji savrseno radi. Bas mi se dopao i sad sam se naprzio na automatik :D
Hocu i ja.. :)

Poredjenje sa astrom.. Pa hmm... Neko ce reci da nisam objektivan, ali Astra je bolja u svakom pogledu. Pocevsi od motora i osecaja u voznji, pa sve do udobnosti iako je 17" vs 18".. Kvalitet unutrasnjosti ne bih komentarisao, to mora da se opipa lepo :)
Inace mesta ima skoro pa isto u oba auta.
Inace nerviraju me neki cudni zvuci (melodije) prilikom paljenja auta.. :zbunjen:
Sve u svemu, dobar auto, rado bih ga vozio

SlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlika
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

NexT napisao:Ja sam umeo da se svadjam oko gluposti, ali vi ste to podigli na novi nivo...
Ehh,da te neki ovde ne znamo od pre 4,5 godina sa drugog foruma,pa i da ti poverujemo :kezo:
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Stjepa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:36
Kontakt:

Post od Stjepa »

Ne možete da pretpostavite šta sam vozio nakon milion godina.
Radi se o vozilu na čiji bi pomen Draganu iskočile ospice, recimo, a mr Big-u bi se upiškio u gaće od sreće. :mrgreen:
Mada i mnogi drugi forumaši bi opljuvali što taj auto što ljude koji ga voze. A auto važi navodno za seljački balkanski san, nepoderiva mašina.

Da, da... NJ.V. GOLF II TAS 1,6b sa ugrađenim plinom iz 1988.god. :sreckovic:
Istu seriju golfa sam vozio recimo 2000-1. god ali je bila "legendarna" 1,6D. Da ne zalazimo kako sam tad smeo da vozim, mogao jesam ali smeo nisam. :pssst:
Da se vratimo na ovaj primerak - imam neko neobično oduševljenje kao da sam ne znam šta vozio. :) Vlasnik je moj dobar drugar, tj njegovi roditelji. Oni su prvi i jedini vlasnici. Auto ima 157000km PRAVIH!!!
Nema tu šta da se detaljiše specijalno o utiscima. Nisam vozio novog Jaguara pa da mudrujem, ali je opet neki osećaj. :siriruke:
Nije u tip-top stanju ali je i daleko od izrabljenog i razdrndanog auta.
Bukvalno sam poželo da se njime pojavim na nekom skupu i da snimim recimo Draganov izraz lica. :D Za sve ostalo tu je MasterCard.

Sad što se tiče kilometraže, naglasio sam da se radi o pravih 157kkm za 25 godina eksploatacije. Pa da iznesem i još jedan podatak - drugar poseduje Astru G staru 5 godina koja je prešla celih 15 000 km! I pored toga razmišlja da i u nju ugradi plin. Samo sam mu pomenuo kako mu treba 10-15kkm da bi mu se isplatila ugradnja instalacije, što je po trenutnom proseku još 5 godina vožnje.
Golfa ne planiraju da prodaju, kažu da ih odlično služi i da ne vide razlog za prodaju.
Sve u svemu baš sam želeo da se pojavim pred forumašima u ovom autu. A i bio mi je neki doživljaj da ga provozam.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Naravno da mi ne bi iskocile ospice, jer se ipak radi o prevazidjenom atmosfercu :kezo:

Vozio moj drugar, takvog i jednog sa kraja 80ih i to automatik, sasvim korektan auto. Zenini i dan danas voze dzetu sa cuvenim 1.8 90ks, presla ne zna se i dalje je sasvim korektna. Naravno, ide na pravo gorivo :kezo:
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Eeeeee, za Djurdjevdan (a i koji bi drugi dan mogao da bude) sam vozio Golf 6 2.0 tdi, 110 konja. Osnovna oprema, potpuni klot.
Prakticno, od opreme ima manuelnu klimu i naknadno dodat tempomat.

Pravi TDI. Fura pricu da je CR, a ponasa se kao PD.
Pri kretanju na niskim obrtajima ima tendenciju kao PD da se gusi (kaze kum da se mnogima i gasi). Malo manje silovit udarac od PD pri dodavanju gasa, i duze vuce ali nije ugladjen kao HDI ili Mjet.
Ide jako lepo za 110 konja, hronicno mu fali sesta brzina, ne samo zbog obrtaja nego da ima malo bolja ubrzanja. Previse je razvucen menjac.
Ono sto me je iznenadilo - sedista, osnovna su jako dobra. Lepo drze u krivinama i uopste nisu toliko tvrda, ali zato oslanjanje nadomesti propust :kezo:

Menjac je perfektan, kao i svaki VW, volan je prijatno tezak u krivinama, a kocnica atipicna za VW, kopa na svaki dodir.
Sam auto je stabilan po vojvodjanskim brzim krivinama. Zvucna izolacija prilicno solidna, ali se trap cuje malo vise nego sto bi trebalo.
Tuzno je koliko nema opreme, ali jbg.
127.000 na satu, pravih, utegnut kao nov.

Potpuno korektan auto, ali ne vidim zasto bih ga kupio bez opreme kao neki konkurentski sa jacim motorom ili boljom opremom.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Mali remark vezano za VW kočnice. Sve što sam njihovo vozio u skorije vreme se baš tako ponaša, preosetljivo. Nisam odavno vozio neke starije vagene, pa ne mogu da se setim, ali ovo novije i Škode, jako slično i vrlo osetljivo. Kočnice su jako dobre i diskovi bez tačkice rđe i kao ogledalo na Škodi posle 4g (onu koju smo zamenili za ovu novu).

Meni se to inicijalno ne sviđa, ali navikne se čovek lako i brzo.

Tapatalk
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

izvinjavam se ali moram jedna od genijalnijih epizoda -

http://www.youtube.com/watch?v=YIadx-j-niw

@nidza - kad sam provozao markonijev gti, kocnice su ostavile odlican utisak. ok, nije bas standardan model, ali meni se svidelo kako koci, izmedju ostalog...
Korisnikov avatar
Shomy
Reactions:
Pridružio se: 27 Mar 2012, 20:38

Post od Shomy »

Imao sam priliku da vozim novi Seat Leon i mogu reci da su utisci generalno sjajni.
U pocetku, kada sam video prve slike novog Leon-a, bio sam skeptican. Uopste me nije privlacio.
Medjutim, uzivo, totalno druga prica. Auto je generalno lep, enterijer kvalitetan (materijali su dosta bolji i kvalitetniji u odnosu na prethodnika - Leon-a 1P). E sad, eksterijer je diskutabilan. Meni se generalno ne svidja, izgubio je svoj prepoznatljivi izgled, nesto sto ga odvaja od ostalih. Previse mi je pitom.
Motor, iznenadjujuce dobar. U pitanju je 1.2 TSI. Mali, ali zivahan! :) Lepo povlaci sa malih obrtaja, rado se vrti, i sto je najvaznije, normalnom voznjom, potrosnja je oko 7,8 l/100km. :doubleup: Ovo su neki moji utisci... Ukoliko nekoga zanima test, vise o novom Leon-u moze naci na:

http://vesti.mojauto.rs/Testovi/391054/ ... uba-Srbija
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Svaka čast za potez SEAT kluba i Porsche SCG koji je ustupio vozilo. :bravo: :doubleup:

Sviđa mi se test, mada nisam stigao detaljno da ga pročitam.
Posetite www.garaza.rs !
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Super i stvarno objektivan test :doubleup:

Koje su spec tog 1.2 motora,ne napisaste nigde?
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Odgovori