2014 Mercedes C Class

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Re: AW: 2014 Mercedes C Class

Post od starac vujadin »

Floyd napisao:Samo sto vecini kupaca C klase, Corveta treba taman koliko i 787 :)

Gesendet von meinem GT-I9505
Naravno, ali je ovako veći jači efekat onoga što sam hteo da kažem. Da sam hteo da budem racionalan stavio bih Camaro :)
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: 2014 Mercedes C Class

Post od Floyd »

Ne sporim da su skupi ali dugorocno u eksploataciji ne kostaju bas toliko vise, kako to izgleda na prvi pogled.
Naravno, kako oprema i klasa skace, gubitak je sve veci i veci...mada kupce tako napakovanih modela, to i ne pogadja previse.
U nekoj skromnijoj vrijanti je jeftinije voziti C klasu nego Camaro ali nisu bas za poredjenje jer drugi nudi jedino performanse i vozne karakteristike po "prihvatljivoj" ceni a prvi sve ostalo.
Xepoj87 napisao:Floyd,nema v6 nista vise opreme,osim automatika,i mozda po koja sitnica...
Pa evo u slucaju E klase je E250cdi 4M automatik jeftiniji svega 7k od E400 4M...nek ima za 1000e vise opreme i razlika pada na 6.
Kad izbacis panoramu, airmatic i keyless, ispada da za 2000 vise dobijas mnogo jaci auto sa manje gedzeta, pa ko sta voli :)
Laki021 napisao:Naravno ove cene nisu ni maloooo prijatne, cesto se zapitam ma ko bre to sve kupuje po tim cenama...
Kupuju oni koji imaju mogucnosti, koji cene kvalitet :)
I ti si mogao da kupis fotelju u Conforami za 500chf ali nisi...tako je i sa automobilima ;)
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Nisam ja pitao zasto, pitao sam samo ko to sve moze toliko skupih vozila da kupi :)
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Pa svako ko ima primanja veca od 5 soma,a to znaci sigurno vise od sto miliona ljudi :)

Floyd,c220 u nemackoj kosta od 38000,a 400 ce biti oko 55...

Sent from my HTC One using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Po slobodnoj proceni, promasio si za red velicine broj ljudi koji imaju ta primanja :) Al samo po slobodnoj proceni, nemam preciznu predstavu.
Takodje ja da zaradjujem 5000e ne bih bas dao 60 000+ za auto, tj komplet godisnju platu, al dobro to je skroz druga tema...
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ne dajes toliko,60 soma,na operativni lizing,da ga vratia i uzmes nov posle,izadje te 50,na 7 godina,to je jedna plata na godisnjem nivou... nigde nisam rekao 5000,vec vise od 5000 :)
Ta kola treba da kupuje neko ko ima ostalo obezbedjeno,zavrseno,a ne neko ko zivi u iznajmljenom stanu...

Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Dakle po tebi u npr Ch 88% ljudi ne bi trebalo da razmislja o takvim kolima :) Istina je dosta drugacija.
Onda i ja da preformulisem, mislim da si promasio za red velicine broj ljudi koji zaradjuju preko 5000e mesecno.

Sve u svemu, uopste nije ni bitno, ali eto palo mi na pamet koliko ima skupih kola na ulicama vise nego sto bi se ocekivalo, zapravo dobrim delom je to zbog toga sto mnogi utucaj realno previse u auto...
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Jako je nezahvalno pricati o takvim stvarima jer je na svakom da odluci koliko ce od zarade da odvoji za auto.
Za nekog je auto samo prevozno sredstvo i placa ga najmanje moguce...ne zato sto nema, nego zato sto smatra da ne vredi vise.
Za nekog je statusni simbol...npr. u zemljama u razvoju gde se trenutno najvise i prodaju takvi automobili.
Neko s druge strane uziva u tome i nije mu zao da priusti sebi kao zadovoljstvo. Da, to moze biti zadovoljstvo kao i putovanja, tehnicki gedzeti, garderoba, cigare, alkohol itd.

Sto se mene tice, maksimalna vrednost koja bi trebala da se utrosi na auto je nekih 50% godisnje plate ali razumem i one koji bi odvojili malo vise za to. Manje razumem likove koji zaradjuju 3000 a kupe neku polovnu egzotiku tipa M5 ili M6, pa kad im zvekne neki deo pisu blogove i placu po netu kao onaj Madjar. Ja znam vise takvih primera nego onih koji kupe nov...
Laki021 napisao:Dakle po tebi u npr Ch 88% ljudi ne bi trebalo da razmislja o takvim kolima :) Istina je dosta drugacija.
U CH mozes sve i ne mozes nista, zavisi kako te ukenja. Nije toliko do plate jer svako ko hoce da radi moze da zaradi dobar auto ako nema druge troskove. Eto npr. jednom drugu je klinac zbog budalesanja (kazu hiperaktivnost) ispao iz redovnog sistema za skolovanje i hteli su da ga prebace u specijalnu. Da bi to izbegao upisao ga je u privatnu koju placa 2000...samim tim je sebi i svojoj porodoci uskratio mnoge stvari.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Zapravo ja sam jako glupu raspravu zapoceo i sve treba da se pobrise :)

Cisto citam kako C klasa kad se napakuke izadje 60-80 000 pa se logicno zapitam ko ce to sve da plati... Al sad mi pade kljucna stvar na pamet, pa 90% C klasa i nije tako napakovano vec su znatno prizemniji modeli koji kostaju 30-50 000e...
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Pa naravno...
Ja bi i X5 napakovao za manje od 80k evra.
Ne volim klotare ali ne treba preterivati. Npr. memorisanje polozaja sedista je extra funkcija ako vise ljudi koristi jedan auto ali ako ga vozi jedan vozac, onda je najobicnije bacanje para.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Xepoj87 napisao:Ta kola treba da kupuje neko ko ima ostalo obezbedjeno,zavrseno,a ne neko ko zivi u iznajmljenom stanu...
U startu si otpisao ne mali procenat od te grupe koja ima platu vecu od 5000 evra :D
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Off topic
U cemu je razlika da li neko otplacuje kredit ili placa kiriju? Stan ne moze da se posadi i izraste a ne moze ni da se zaradi tako brzo :)
p.s. Inace u CH, sve i da ti neko pokloni stan pa ne placas kiriju, imas extra porez na imovinu koji nije mnogo manji od kirije :kezo:
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Pa nema sustinske razlike finansijski kratkorocno, vise je u licnom osecaju i dugorocnoj isplativosti...
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

U dubai ljudi voze 911turbo i zverine pa zive kao podstanari jer je takav koncept... sve zavisi sta ko hoce posebno u eu poreza a tamo kretanja nekretnina i riziku investicije... gde dodju indusi pada cena 50% pa ti rizikuj da kupis

Sent from my GT-I9105P using Tapatalk
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Nisam tako mislio,nego neko ko ima recimo 7000e platu,nije isto ako daje 800e mesecno na ratu za kola,a ostali troskovi su mu racuni,garderoba,hrana i izlasci,kao neko ko otplacuje,ili iznajmljuje stan/kucu,1000e mesecno,daje za skolovanje deteta 1000e mesecno,odgaja drugo,zida vikendicu,ili kako god...
Drugarov cale je kupio polovnu C klasu kao moju za 15000e,samo zato sto je uzeo gliser od 65000e ma kredit,i dao 50000e za kucu na vodi... neko nece to uzeti,vec ce kupiti kola... Sve je do licnih interesa.
Ja sam dok sam placao skolu,vozio 124ku,i ako je tada cale bio u boljoj situaciji da mi kupi neki skup auto...
Ne mozes na sve strane da bacas velike pare...
Zato kazem,nije problem nekom sa 7000e da kupi auto od 60000e,pod uslovom da ne daje 5000e na druge stvari...

Odgovori