Škoda Kodiaq

Noviteti i razne vesti iz auto-industrije
Odgovori
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Re: Škoda Kodiaq

Post od Velja »

Pa mora da postoji neki red u grupaciji, baš njih briga što Srbin hoće Audi za male pare...
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ne mogu da se složim da izgleda jeftino nakon što sam video auto uživo. Unutra je poprilično izdašan, čak i ako se cena stavi po strani. Mislim da ima sve što treba da ima za segment koji cilja.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Škoda Kodiaq

Post od Day Walker »

Ne izgleda ni malo korejski sem sto je klasicna skoda kada su u pitanju obloge vrata itd.
Ali to je tako vec decenijama

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

nidza napisao:Ne mogu da se složim da izgleda jeftino nakon što sam video auto uživo. Unutra je poprilično izdašan, čak i ako se cena stavi po strani. Mislim da ima sve što treba da ima za segment koji cilja.
Može da ima lanser satelita, džabe kad je jeftinog izgleda. Superb novi je katastrofalan po tom pitanju. Pisao sam već. I to neki od 26.000e.

RN3 Pro via TT
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Svakako je bolji od Octavie i svih ispod nje. Ambition Superb je kao Octavia Style ili bivši Elegance kao naša crna, ili malo bolji.

Jedini izuzetak ti je Superb 2, ali samo unutra i to kad je masno opremljen.

Kodiaq je bolji od svih, tako da ne znam u odnosu na šta su ti Superb i Kodiaq jeftini. Svakako ne u odnosu na ostale Škode bilo koje generacije.

Tapatalk
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Sve je sranje u poređenju sa recimo A5 FL Elegance.

Kodiak nisam video unutra uživo. Spolja je jeftinko, ne vredi da se tapšemo po ramenu kad izgleda ko kineska Louis Vuitton torba pored prave. Ima sve al ne vredi.

Superb super izgleda sa 20m. Unutra je horor od plastiketine i delova iz Fabije od 8500€. I kad priđeš vidi se štekanje na svakom deliću.

RN3 Pro via TT
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Ne slažem se jer smo prešli iz A5FL Elegance direkt u A7 Elegance, ali to je moj utisak, nakon ukupno više od 9 godina u ta dva auta. Tvoj je očigledno drugačiji, i to je u redu, verovatno na osnovu nekog tvog iskustva.

Ne mogu da se setim apsolutno nijednog detalja da mi je bio bolji/kvalitetniji na A5FL, pogotovo kad je eksterijer/enterijer u pitanju.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Vozio sam se nekoliko puta u dobro opremljenom Superbu, ne znam šta je tu "jeftino" i "plastiketina". Ortak ga je vozio, sad je u Mercedesu E klase i nije pao u nesvest od razlike u kvalitetu.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
chaslav
Reactions:
Pridružio se: 15 Mar 2016, 00:54
Garaža: BMW 530 d E60

Post od chaslav »

Škoda svemir.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Odlična je za tu cenu.
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Ne zajebavaj Urose.
Vladapetr napisao:Vozio sam se nekoliko puta u dobro opremljenom Superbu, ne znam šta je tu "jeftino" i "plastiketina". Ortak ga je vozio, sad je u Mercedesu E klase i nije pao u nesvest od razlike u kvalitetu.
Eh sad, ima debele razlike u voznji. Udobnost na dugim putovanjima ne moze bas da se poredi, ali isto tako ni kupovina 5 godina starog Mercedesa za cenu novog Superba...

Za pare koje kosta, fantastican auto.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Vladapetr napisao:Vozio sam se nekoliko puta u dobro opremljenom Superbu, ne znam šta je tu "jeftino" i "plastiketina". Ortak ga je vozio, sad je u Mercedesu E klase i nije pao u nesvest od razlike u kvalitetu.
Pričam o najnovijem, prošli je više nego pristojan.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Mislim da sam baš o tom novom i pričam, kačio sam slike nedavno. Enterijer Kodiaqa je, ovako sa slika, gotovo identičan.
NexT napisao:
Eh sad, ima debele razlike u voznji. Udobnost na dugim putovanjima ne moze bas da se poredi, ali isto tako ni kupovina 5 godina starog Mercedesa za cenu novog Superba...

Za pare koje kosta, fantastican auto.
Mislio sam na kvalitet enterijera, pošto je priča krenula u tom smeru kako Škoda deluje jeftino. Ortak je nakon onog fino opremljenog Superba 4x4 uzeo Mercedesa E klase (2011 ili 2012) u nekoj srednjoj izvedbi. Kaže baš to, da mu je Mercedes udobniji a npr zvučna izolacija mu je gotovo nestvarna.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Kvalitet enterijera u Superbu i Kodiaqu je zaista dobar. Znaci dobro uklopljen, nista ne krcka, ne skripi, ne tandrce preko rupa, nema zazore. Materijal jeste ispod nivoa VW ali i dalje je bolji od bilo kog korejanca i japanca (izuzev lexusa i tako tih skupljih varijanti).
Skoda nikada nije imala wauuuu kvalitet enterijera a to najbolje znaju oni koji je i voze. Iz generacijr u generaciju su bolji i to je primetno, tako da ako nije bilo govno ni ranije, nije ni sada...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Pa i ne bi valjalo da tandrce kada je novo. :) Daywalker, jel mozes nekako da proveris da li na original Skodinim kvacilima stoji Skodin znak? Za Audi znam da ide Audi znak, ima i sa VW znakom, ali sa Skodinim nisam video.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Odgovori