Hot hatch
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Re: Hot hatch
Niko ne spori da je novi brži u krajnjoj brzini, ali stari je brži u ubrzanjima, slalomu, ima bolje kočenje, vremena na krugu...
@starac vujadin
Sad bas gledam, oni nisu radili supertest za 3-ojku RS vec samo uporedne.
Samo jednom je obican RS 197 i on je na Hockenheim-u napravio potpuno isto vreme kao 4 RS ali je na pravcu nesto brzi.
Ja se izvinjavam sto sam rekao da je 4 RS brzi ali pogledao sam prvu 3-ojku na listi a to je onaj "sport auto-Edition" sa 18-icama koji se propisno izblamirao.
@dragan
Ne znam tacno a mrzi me da citam...
Onako na prvi pogled vidim da je jaci 201ks i nesto laksi.
Edit: Nisam lepo procitao pitanje i poredio sam ga sa rs197
Ispada da je to rs200. Sta je onda cup?
Ala vole da jedu g francuzi sa tim oznakama a ovamo pola sekunde lazu kad deklarisu ubrzanje.
Opet kazem, moja greska...poredio sam ga sa pogresnim RS-om.
Sad bas gledam, oni nisu radili supertest za 3-ojku RS vec samo uporedne.
Samo jednom je obican RS 197 i on je na Hockenheim-u napravio potpuno isto vreme kao 4 RS ali je na pravcu nesto brzi.
Ja se izvinjavam sto sam rekao da je 4 RS brzi ali pogledao sam prvu 3-ojku na listi a to je onaj "sport auto-Edition" sa 18-icama koji se propisno izblamirao.
@dragan
Ne znam tacno a mrzi me da citam...
Onako na prvi pogled vidim da je jaci 201ks i nesto laksi.
Edit: Nisam lepo procitao pitanje i poredio sam ga sa rs197

Ala vole da jedu g francuzi sa tim oznakama a ovamo pola sekunde lazu kad deklarisu ubrzanje.
Po ovome sto pise, nije brzi u slalomu ali stoji da bolje koci.starac vujadin napisao:Niko ne spori da je novi brži u krajnjoj brzini, ali stari je brži u ubrzanjima, slalomu, ima bolje kočenje, vremena na krugu...
Opet kazem, moja greska...poredio sam ga sa pogresnim RS-om.
ova kup verzija o kojoj pricas je verzija klija rs ph2. u odnosu na obican rs200 ima drugacije podeseno ogibljenje a potpuno isti motor i menjac, i potpuno iste performanse u sprintu.
kad vec pricamo o ovome, a vezano i za fabricke specifikacije koje si spominjao, i za koje se slazem da su optimisticne, evo jedna zanimljivost - u prvim verzijama 2006/2007 rs197 je imao menjac TL4 003, posle toga je usledila jedna prelazna verzija TL4 024 da bi na kraju rs200 zavrsio sa verzijom TL4 031...
evo grafika ta dva menjaca -
TL4 003

TL4 031

zanimljivo je da je 197 stizao do stotke sa jednim saltanjem a 200 sa dva, a deklarisane performanse su ostale iste ( mada se negde pominje i 6,7s za 200, kao i 7,4s za 197 u verziji r27 ). takodje se vidi i najveci razlog osetno vece max brzine rs200, menjaca prilagodjenog remapiranom motoru, sa mnogo duzom sestom brzinom...
sto se tice sprinta, evo jedan test gde su rs200turbo merili ispod 7s -
http://www.auto-motor-und-sport.de/verg ... tml?show=3
kod trojke su jako retko merena ispod 7s i postizana deklarisana ubrzanja... ceo opseg izmerenih vrednosti je sitno u korist cetvorke -
http://www.zeperfs.com/en/match2937-4401.htm
ovde se vidi koliko trojka ima zanimljivo konstantnije izmerene performanse...
i jednog klipa trojka vs cetvorka -
http://www.youtube.com/watch?v=ieNXoxYQBLk
kad vec pricamo o ovome, a vezano i za fabricke specifikacije koje si spominjao, i za koje se slazem da su optimisticne, evo jedna zanimljivost - u prvim verzijama 2006/2007 rs197 je imao menjac TL4 003, posle toga je usledila jedna prelazna verzija TL4 024 da bi na kraju rs200 zavrsio sa verzijom TL4 031...
evo grafika ta dva menjaca -
TL4 003

TL4 031

zanimljivo je da je 197 stizao do stotke sa jednim saltanjem a 200 sa dva, a deklarisane performanse su ostale iste ( mada se negde pominje i 6,7s za 200, kao i 7,4s za 197 u verziji r27 ). takodje se vidi i najveci razlog osetno vece max brzine rs200, menjaca prilagodjenog remapiranom motoru, sa mnogo duzom sestom brzinom...
sto se tice sprinta, evo jedan test gde su rs200turbo merili ispod 7s -
http://www.auto-motor-und-sport.de/verg ... tml?show=3
kod trojke su jako retko merena ispod 7s i postizana deklarisana ubrzanja... ceo opseg izmerenih vrednosti je sitno u korist cetvorke -
http://www.zeperfs.com/en/match2937-4401.htm
ovde se vidi koliko trojka ima zanimljivo konstantnije izmerene performanse...
i jednog klipa trojka vs cetvorka -
http://www.youtube.com/watch?v=ieNXoxYQBLk
Kakav je kvalitet enterijera 4ke?
Videh onog zutog, koji je atraktivnog izgleda, ali za moj ukus, suvise vristi "vidi me, znas ti da sam RS"
Videh onog zutog, koji je atraktivnog izgleda, ali za moj ukus, suvise vristi "vidi me, znas ti da sam RS"
Meni malo nisu jasni u Renault-u, da svaka sledeca generacija Clia Sport ima relativno dosta stvari koje su gore od prethodne verzije. U svoje vreme se drugar moj malo razocarao kada je isao na test 197ice, a inace je vozio 182-ku. Bas dosta stvari mu se cinilo losije i na kraju odustao od "upgrade"-a na 3ku nego uzeo Megana kao mog bivseg. Inace po meni 4ka ima losiji enterijer od 3ke. Mozda zato sto sam malo gadljiv na lak crnu plastiku u enterijeru, a i nekako mi je Dacia "look".
Tapatalk Post
Tapatalk Post
Tako se i meni cini sa slika, ali nisam seo u njega.
Ocaj zivi. Prosli mi je bio neozbiljan sto se enterijera tice,a ovaj je kina stajl.
Kao da im je SAL ili neka slicna soc audio firma cunirala enterijer...
A opet,meni licno,bas lep spolja.
Steta sto se ne vozim van automobila,pa mi je dobar enterijer presudan u ocenjivanju automobila.
Sent from my HTC One using Tapatalk
Kao da im je SAL ili neka slicna soc audio firma cunirala enterijer...
A opet,meni licno,bas lep spolja.
Steta sto se ne vozim van automobila,pa mi je dobar enterijer presudan u ocenjivanju automobila.
Sent from my HTC One using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- kvcali
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
- Garaža: Omega B2 2.0
- Kontakt:
koji od svih ovih verzija 3. i 4. ima sper diferencijal ?

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling
http://www.opelteamserbia.com/forum
Nema ni jedan Clio sper...
- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Plastika u 4orci je bas ocaj.
Razocarao sam se kad sam seo na sajmu.
Next je zagledao sa mnom.
Kolko je lep spolja, tolko je ocaj unutra.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Razocarao sam se kad sam seo na sajmu.
Next je zagledao sa mnom.
Kolko je lep spolja, tolko je ocaj unutra.
Brzine idu u H-a !!!

- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Što bi rekli Nemci "špileraj"...
Clio 4 nema nista losiji kvalitet enterijera nego ostali modeli u klasi...

Ok, sad je jasnijedragan napisao:ova kup verzija o kojoj pricas je verzija klija rs ph2. u odnosu na obican rs200 ima drugacije podeseno ogibljenje a potpuno isti motor i menjac, i potpuno iste performanse u sprintu.

- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
Ne bih se slozio s obzirom da imam dosta kontakta sa tom klasom.
Brzine idu u H-a !!!

- kvcali
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
- Garaža: Omega B2 2.0
- Kontakt:
Znam, sad ce da me napadne forum kolektivno, ali opel corsa D (nurburgring edition) je bolji auto po svim parametrima u odnosu na konkurenta iz renoa, i u 3 i u ovoj 4. generaciji.
jedinu zamerku corsi moze se dodati na masu, teza je od konkurencije, ako to rese na buducem modelu, nece imati konkurenciju, za pogon se ne sekiram !
jedinu zamerku corsi moze se dodati na masu, teza je od konkurencije, ako to rese na buducem modelu, nece imati konkurenciju, za pogon se ne sekiram !

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling
http://www.opelteamserbia.com/forum