Automobili iz uvoza: iskustva, mišljenja, prevare placeva...

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Re: Zreo za penziju, Toyota Avensis 2.0 D4D (2007)

Post od Delija »

Cika nidza kanda poznaje ekipu i/ili vlasnika...
viewtopic.php?f=9&t=3513&p=508583&hilit=bavaria#p508583
nidza napisao:Mogu da te povežem sa Bavaria Motors ako te interesuje tamo da održavaš auto.

Tapatalk
Cisto da se ogradim - to sto je vlasnik SNS-ovac (Veljin preletac) iz Cacka me savrseno zabole.
Takodje, sa vise strana sam cuo dobra iskustva kada je o popravkama limarije rec.

Ali kada je rec o auto placu - Kornjaca Rade je fino objasnio i pricalo se i ovde vise puta o tome.
viewtopic.php?f=25&t=1828&hilit=bavaria&start=10034

Pratim oglase detaljno vec par godina (a Milos, Heroj i jos neki i mnogo vise od mene) i takve stvari ne mogu da prodju nezapazeno, pogotovo kad u prodaji imaju manje-vise zanimljive automobile.
Ocigledno su spojili "lepo i korisno"... Jos samo kad bi javno mogli da (po)kazu sredjene automobile za prodaju kao reference za servis... :)

I sve je to za ovaj nas Srbistan normalno, nazalost, ali mi ipak upadaju u oci bajcice koje stavljaju u opise oglasa...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Trazite korisceni bmw serije 5? Kupite ga bez dileme da li je bio na krovu. :D...Jer sigurno jeste :D
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Slika
Slika
Slika
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Re: Majstori za izbegavanje

Post od nidza »

Napišite slobodno, @Rade, koja 5ica je bila na krovu i šta još znate, možda znate više od mene. Ja ću se potruditi da dovedem čoveka iz Bavarie na forum pa da odgovori na vaša pitanja. Prema meni su bili maksimalno transparentni za svaki auto za koji sam se interesovao i ništa nije bilo uništeno. Video sam slike sa licitacija, video estetski oštećene automobile, što je potpuno normalno. Podrazumeva se da bih kupio potpuno sređen automobil, neću valjda sa puknutim branikom ili krilom da uzmem auto?

Stavite konkretne stvari, jer ljudi rade servis i limariju mnogo više za krajnjeg korisnika, nego za prodaju, i potpuno je normalno da je pun servis slupanih automobila konstantno, primarno BMW.

Nemojte da optužujete ljude u prazno, ja nisam video da dovoze uništene automobile, da krpe od 2 da naprave jedan i slično. Uvoze dobra kola i sređuju ih kako treba za krajnjeg korisnika. Ja sledeći auto uzimam preko njih izvesno.
Korisnikov avatar
Mladen7
Reactions:
Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon

Post od Mladen7 »

Jeste ovo Srbija ali ljudi iz Bavarije ozbiljno dobro rade i to je razlog zašto imaju toliko limariskog posla.
Inače ako nekome znači dobili su ili su u procesu dobijanja da postanu još jedan ovlašćeni serviser za BMW, neverujem da bi se nemci baš toliko zeznuli u proceni. Mislim da je daleko od beznačajnog.

E da ne zaboravim, ne poznajem vlasnika ili ekipu odande :)
Korisnikov avatar
Mr.Rotor
Reactions:
Pridružio se: 18 Sep 2014, 21:42
Garaža: ПОЛУПРЕМИЈУМ

Post od Mr.Rotor »

Ja sam takođe čuo sve pohvale za njihov servis. Drugar počeo da održava auto kod njih.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

@Day Walker
Thanx za slike :thumbup:

Moderatori su prebacili post-ove u pogresnu temu.

Niko nije rekao da su "majstori za izbegavanje", naprotiv - i sam sam rekao da sam za servis cuo samo reci hvale - komentarise se njihov auto plac za prodaju polovnjaka.
Poenta je da su isti kao i za svaki drugi auto plac u Srbji - svaki auto prica svoju pricu i nista ne moze da se uzme zdravo za gotovo. Razlika je to sto se ostali ne predstavljaju kao neki "elitni" auto plac.

Ali sve se to lako resava - merac debljine laka i farbe u ruke i vrlo lako nadjes sta je sve farbano na autu. Pa ako je farbano vise od uobicajenog (branici, hauba) onda bar malo razmislis o tome koliko je "perfektan i bez tackcice" auto koji se prodaje.

nidza napisao:Video sam slike sa licitacija, video estetski oštećene automobile, što je potpuno normalno. Podrazumeva se da bih kupio potpuno sređen automobil, neću valjda sa puknutim branikom ili krilom da uzmem auto?
Ne vidim sta je tu "potpuno normalno" - pogotovo ovo na slikama sa oglasa koje je DW okacio. Meni to nije normalno.
"Podrazumeva se" da hocu da kupim auto koji je maksimalno bio ogreban, pa ofarban (deo ili dva), a ne auto koji je bio odvaljen i popravljen.
Nisu im niske cene, pa da na osnovu toga treba da ocekujem popravljan auto.
Poslednja izmena od Delija u 23 Maj 2016, 10:56, izmenjeno 1 put ukupno.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

nidzo koje price u prazno kad je bar ovde navedeno bar 10 primera lupanih pa popravljanih koji se tamo prodaju?

Da ne pominjem marketinsku prevaru 'bavaria premium selection' gde ocigledno malo dovode kupca u zabludu da pomisli da ima veze sa bmw premium selection, kao i tu malu sitnicu da je plac gradjen ilegalno i pored resenja o zatvaranju gradilista i tu konekciju sa veljom ilicem.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Nidžo, ne bih se ja pouzdao da ti Bavaria može posebno stručno održavati Jaguara (npr ;) ). Oni mogu da ti pruže redovnu negu i da ti obezbede delove ako treba, ali to može i svaki kršteni majstor koga interesuje mehanika i koji ima uslove za to (recimo Deša...). Ostaje koliko su motivisani u radionici da se potrude. Već je bilo ranije i ima kod nas "premium svaštara" kao što Ćurčić ili Citycar u Novom Sadu (mislim da se tako zove) koji rade skupa i dobra kola...neki se kunu u njih, a neki nisu nimalo zadovoljni. Ide im na ruku to što se kola danas manje popravljaju nego se često samo menjaju delovi i što ima mnogo elektronike, pa misle "sve je to slično plug & play, skinem/stavim i imam sve žive dijagnostike" ali ako se desi neki specifičan problem onda su u rebusu, a pogotovu što mogu (čak i nenamenro) da cepnu nekoga je pogrešno dijagnosticiraju problem. A cena njihove usluge ostaje uvek jaka.
Samo ti kažem da dvaput razmisliš da li oni mogu da ti održavaju XF, ako su ti rekli da to nije nikakav problem.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Propustio sam da vidim te primere, video sam slike, koje mogu biti dvosmislene. Na DW slikama je na jednoj slici sedan, na drugoj karavan i serija 1 bez branika. Šta zapravo treba da se gleda i vidi ovde?

Svakako je tema pogrešna, ako se svi slažu da je servis dobar, a upitna prodaja polovnih vozila. Moj utisak je da su kola dobra i voleo bih da vidim konkretno neki primer da imam argument da ih iscimam da dođu na forum ako imaju vremena da se bave nama - ako vas zanima uopšte.

@starac, pretpostavljam da će imati pristup svim resursima i sertifikatima, ako su već postali zvanični servis za Džega. Mislim da mogu da održavaju XF samo tako.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Ako su postali, onda je to dobra stvar. Onda treba da imaju poseban servis za njih ili poseban deo za taj servis i majstore koji će samo da rade Jaguar i Land Rover.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

nidza napisao:Propustio sam da vidim te primere, video sam slike, koje mogu biti dvosmislene. Na DW slikama je na jednoj slici sedan, na drugoj karavan i serija 1 bez branika. Šta zapravo treba da se gleda i vidi ovde?
Taj karavan je posle (ali dok je jos bio aktuelan i sedan) oglasen uz njihov standardni copy/paste opis.
Ako se dobro secam - 328i xDrive.

Mozda je tebi to "estetski oštećen automobil" - meni nije. Meni je to odvaljen automobil koji nikad ne bih kupio.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Re: Automobili iz uvoza: iskustva, mišljenja, prevare placev

Post od starac vujadin »

Bio sam danas do Jaguara, tj. Granda i rekoše mi da od 1. avgusta Jaguar i Land Rover radi Bavaria, a oni prestaju.
Korisnikov avatar
Milos
Reactions:
Pridružio se: 04 Feb 2012, 23:30
Garaža: tedeijevi geteijevi

Post od Milos »

Jel Bavaria i Bentli sad ?
Bob Akin : You can't make a racehorse out of a pig . But if you work hard enough at it you can make a mighty fast pig .
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Ne znam, momak iz prodaje mi reče samo za Jaguar i LR. Verovatno da ni on ne zna ništa više. Što ima u salonu i možda još nešto u magacinu to prodaju, Ništa se više ne naručuje.
Odgovori